Weekendplanner Kaartjes

Het Rockefeller Center in Manhattan.

Het Rockefeller Center is één van de belangrijkste toeristische attracties van New York.

Het in Art-deco stijl opgetrokken complex bestaat uit een aantal gebouwen waaronder het hoge Comcast Building (vroeger GE Building), het Rockefeller Plaza, het ondergrondse promenade en de Radio City Music Hall.

Comcast Building

Op het dak van de wolkenkrabber Comcast Building.

De wolkenkrabber Comcast Building.

De wolkenkrabber Comcast Building, het vroegere GE-Building, telt 70 verdiepingen en is 259 m. hoog. Op de bovenste drie verdiepingen van de wolkenkrabber is een "observation deck", ook wel "Top of the Rock" genoemd.

Het uitzicht vanaf de Top of the Rock is fantastisch. U overziet Midtown en Lower Manhattan. U ziet dus ook de Empire State Building liggen, iets wat u niet ziet als u op de Empire State Building zelf staat.

tickets voor toegang naar het dak.

Overnachten

De hoofdingang van Comcast Building is aan 50th Street tussen 5th en 6th Avenue.

In de wolkenkrabber Comcast Building.

Op de bovenste twee verdiepingen kunt u op het dak buiten staan. Ga tegen de avond zodat u ook de lichten van de stad kunt zien als het donker wordt. U mag zo lang boven blijven als u wilt.

Het Observation Deck is zeven dagen per week geopend van 8:00 uur in de ochtend tot middernacht.

Op de bovenste verdieping is helaas geen restaurant meer. Voor een restaurant of terras moet u naar beneden naar de ondergrondse promenade en Rockefeller Plaza.

Rockefeller Plaza

Rockefeller Plaza

Radio City

Het theater Radio City Music Hall.

Midtown Manhattan

Een rondleiding door de studio's

In de Comcast Building zijn o.a. de NBC-studio's gevestigd. Hier worden programma's al o.a. Saturday Night Live, Nightly News en NBC Sports opgenomen.

U kunt een rondleiding krijgen door de studio's. De tour is 7 dagen per week. Van 8:30 uur tot 17:30 uur van maandag tot zaterdag en op zondag vanaf 9.30 tot 16.30 uur. In het weekend is er iedere 15 minuten een rondleiding.

Kaartjes voor een rondleiding door de studio's.

>overnachten

Restaurants bij het goudkleurige beeld van Prometheus.

Het Rockefeller Plaza.

Hart van Rockefeller Center is het plein de Rockefeller Plaza. Op het plein lopen en zitten altijd wel mensen. In het midden van het plein staan rijen vlaggen met daarachter een lager gelegen verdieping waar restaurants van de ondergrondse promenade hun terras hebben.

In de zomer is het Rockefeller Plaza s avonds een aanrader om voor het uitgaan naartoe te gaan.

Adres: Rockefeller Center, Fifth Avenue tussen 48th en 51th Street.
Metro: Rockefeller Center MTA

Rockefeller Center

Bezoek de Top of The Rocks, het dak van de wolkenkrabber.

wolkenkrabber NYC

In de Comcast Building.

zonsondergang Rockefeller Center

Terrasjes in Rockefeller Plaza.

Radio Music Hall

Op 6th Avenue tussen 50th Street en 51st Street.

De Radio City Music Hall.

Radio City Music Hall (RCMH) is een theater in Rockefeller Center dat bekend staat om haar prachtige Art Deco interieur. Het interieur is uitgeroepen als nationaal monument.

In de theater City Music Hall is ruimte voor bijna 6000 toeschouwers. Tegenwoordig wordt de Radio City Music Hall vooral gebruikt voor events, live shows en concerten.

Sinds 1933 wordt hier rond de kerst, vanaf eind november tot eind december, de Radio City Christmas Spectacular Show opgevoerd door de danseressen van de dansgroep de Rockettes.

Kerst in New York.

In december staat op het Rockefeller Plaza een reusachtige kerstboom en is het terras veranderd in een ijsbaan.

De ijsbaan op Rockefeller Plaza is met de kerst één van de trekpleisters van New York en is goed te combineren met een bezoek aan de traditionele Radio City Christmas Spectacular Show in Rockefeller Center.

Waar: Fifth Avenue bij de 50th Street.

Kaartjes voor de Radio City Christmas Spectacular Show.

Uitzicht op Manhattan