Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in New York City.

In New York City kunt u kiezen voor een hotel, appartement of motel in of buiten Manhattan.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende wijken van New York City en de belangrijkste attracties die u daar kunt vinden. Dit helpt bij het kiezen van een hotel of appartement in New York City.

De hotels bij Times Square met een 8+.

Midtown en Lower Manhattan.

Midtown Manhattan Lower Manhattan

Tip: Overnacht in Midtown of Lower Manhattan voor de attracties van New York.

Hier moet u zijn in Manhattan.

Op het eiland Manhattan bent u dichtbij de belangrijkste attracties en winkelstraten van New York City.

Manhattan is ingedeeld in Lower Manhattan, Midtown en Uptown.

De beste plek voor een overnachting in New York is in Midtown of in Lower Manhattan. Hier bent u het dichtst bij de meeste attracties en bezienswaardigheden van New York.

De hotels in Manhattan met een 8+.

Zoek een overnachting in New York.

Overnachten

Hier moet u zijn in Midtown, Manhattan.

In Midtown Manhattan zijn de wolkenkrabbers, de theaters en de wereldberoemde winkelstraten. Hier vindt u attracties als het Rockefeller Center, Broadway, Times Square en het Empire State Building.

Midtown loopt van 31st Street tot 59th Street (bij Central Park) en tussen de derde en de negende Avenue.

Het meest chique gedeelte van Midtown ligt tussen de 42ste en de 59ste straat tussen de derde en de zevende avenue. Hier zijn de hoogste wolkenkrabbers, de duurste winkels, de beste restaurants en de mooiste hotels van New York. Winkelen kunt u rond Times Square en Fifth Avenue.

Voor een musical gaat u naar Broadway.

Plaza Hotel

Het luxueuze Plaza Hotel ligt op één van de beste plekken in Manhattan.

Hier moet u zijn in Lower Manhattan.

Lower Manhattan ligt ten zuiden van de 14th Street. Hier vindt u o.a. het Financial District met Wall Street, Battery Park, Brooklyn Bridge, Chinatown en Little Italy. Hier zijn het World Trade Center en de New York Stock Exchange.

Lower Manhattan is het historische gedeelte van Manhattan. Hier hadden de Nederlanders een nederzetting en u kunt hiervan in en rond Battery Park de sporen nog zien in het park Bowling Green en in Castle Garden.

De hotels in Lower Manhattan met 8+.

overnachten

Lower Manhattan en Battery Park vanaf de Staten Island Ferry.

De hotels bij Central Park.

De meest befaamde vijfsterrenhotels van New York liggen in Midtown Manhattan, vlakbij Central Park en Fifth Avenue.

Hier zijn beroemde hotels als het Plaza Hotel uit 1907, The Sherry Netherland en The Pierre.

Wij verbleven zelf in Hotel Elysee in Midtown, Manhattan. Een fantastisch hotel op een fantastische plek. Het Rockefeller Center, 5th Avenue en Central Park liggen er om de hoek.

Overnachten op Long Island.

Op Long Island liggen de vliegvelden John F. Kennedy International Airport (JFK), La Guardia (LGA) en Long Island MacArthur Airport (ISP).

Als u in de buurt van één van deze vliegvelden wilt overnachten is Long Island een goede keuze. Long Island is groot maar de vliegvelden zijn gemakkelijk te bereiken.

De wijken Brooklyn en Queens op Long Island liggen dichtbij Manhattan. Hier zijn de hotels, motels en Lodges goedkoper dan die in Manhattan.

Er is een goede metroverbinding van Manhattan met zowel Brooklyn en Queens.

De hotels op Long Island, Brooklyn en Queens.

Staten Island.

Staten Eiland is niet zo druk bevolkt als de andere wijken van New York City en ligt ook iets verder weg van Manhattan. Het eiland is met bruggen verbonden met Brooklyn en New Jersey.

Tussen Manhattan en Staten Island vaart een gratis veerboot die inmiddels een populaire toeristenattractie is geworden vanwege het mooie uitzicht op Lower Manhattan tijdens de overtocht.

Op Staten Eiland zijn natuur- en recreatiegebieden, diverse golfbanen en er is een National Park.

overnachten

Het hotel Waldorf Astoria ligt in Midtown Manhattan.

Zo vindt u een adres op Manhattan.

Manhattan is ongeveer 25 km lang en op het breedste gedeelte 4 km breed. Het stratenpatroon van Manhattan is opgebouwd als een soort netwerk.

Avenues lopen in de lengte en straten lopen in de breedte van het eiland.

Adressen worden in Manhattan weergegeven door de naam van de dichtstbijzijnde avenue en het nummer van de straat te noemen. Het beroemde Chelsey Hotel ligt bijvoorbeeld West 23rd Street tussen 7th en 8th Avenue.