Weekendplanner Kaartjes

Een lang weekend in New York City.

New York City is de plek voor een uitstapje maar de stad is wel erg groot. De shows op Broadway, de hoogste wolkenkrabbers en de leukste winkelstraten zijn echter allemaal in Midtown Manhattan. Met een hotel in dit deel van Manhattan voorkomt u lange reistijden tijdens uw weekendje weg.

Een rechtstreekse vlucht naar New York duurt ongeveer acht uur en gezien het tijdsverschil met Nederland komt u dus twee uur later aan.
Vraag op tijd een ESTA of een visum aan.

De omgeving van Times Square.

New York

U heeft een ESTA nodig om de VS in te mogen.

Met een Nederlands of Belgisch paspoort heeft u voor een bezoek aan de VS meestal geen visum nodig maar u moet wel een digitale reisvergunning hebben, de ESTA voor Amerika.
Zonder ESTA wordt u bij het inchecken door de luchtvaartmaatschappij geweigerd.

U kunt de ESTA online aanvragen. Meestal ontvangt u de ESTA dan binnen een paar dagen digitaal. Een ESTA is twee jaar geldig en kan voor meerdere reizen gebruik worden.
Als de ESTA geweigerd wordt zult u een visum voor de VS moeten aanvragen.

De aanvraag van een ESTA via Visumbuitenland.nl.

De ESTA via Department of Homeland Security.

Het aanvragen van de ESTA.

Een video van 1 minuut.

U kunt de aanvraag voor de ESTA voor Amerika via Visumbuitenland.nl doen. De aanvraag is dan gemakkelijker en u kunt hulp krijgen.

Waar moet u een hotel zoeken in NY?

Manhattan is een lang en smal eiland. In het midden ligt Central Park. De meeste attracties van New York liggen ten zuiden van Central Park in Midtown en Lower Manhattan.

  • Midtown Manhattan
    U kunt het beste een hotel in Midtown nemen als u wilt uitgaan en een show op Broadway wilt bezoeken, als u wilt winkelen op Fifth Avenue of op het dak van de hoogste wolkenkrabbers wilt staan. De grote musea liggen naast Central Park.
  • Lower Manhattan
    U kunt het beste in Lower Manhattan een hotel zoeken als u de veerboot naar Staten Island of het Vrijheidsbeeld wilt nemen. Loopt door Wall Street en beklim het One World Trade Center.

De beste plek voor een hotel in New York City.

Ga een avond uit in Midtown Manhattan.

Voor een musical, comedyshow of theatervoorstelling gaat u naar het Theater District. Het Theater District ligt ten noorden van Times Square in Midtown Manhattan. Broadway is er gemakkelijk te vinden.

Ook voor piano bars, comedy bars en cabaret bars kunt naar het Theater District en naar de naastgelegen uitgaanswijk Hell's Kitchen. Tussen 8 en 10 Avenue, tussen 42nd en 46th Street, zijn veel populaire bars met live music.

Uitgaan in het Theater District.

Manhattan en de drie vliegvelden.

Theater District New York City

Ga luxueus winkelen op Fifth Avenue.

De Fifth Avenue is een langs en drukke straat door Manhattan. De beroemde winkelstraat Fifth Avenue wordt het pas na 34th Street. Hier zijn de luxueuze winkels en "flagship stores" waar Manhattan zo bekend om staat.

Het luxueuze gedeelte van Fifth Avenue loopt door tot Central Park ter hoogte van 60th Street.

Winkelen op Fifth Avenue.

Tip: Het uitzicht vanaf een wolkenkrabber.

Comcast Building

In Manhattan kunt u op het dak van een wolkenkrabber van het uitzicht genieten.
Tip: Ga in de avond als de zon ondergaat.

Vervoer vanaf de luchthavens van NY.

New York City heeft drie grote vliegvelden:

  1. JFK International Airport (JFK).
  2. Newark Liberty International Airport (EWR)
  3. LaGuardia Airport is een luchthaven in Queens met alleen binnenlandse vluchten. Als u op de internationale luchthavens de VS binnenkomt moet u misschien verder reizen via LaGuardia Airport Airport.

JFK International Airport en Newark International Airport liggen allebei ongeveer 25 km van Manhattan. Vanuit JFK Airport kunt u met de metro verder reizen naar Manhattan. Bij Newark International Airport ligt een treinstation.
U kunt ook kiezen voor een taxi of een airportbus. Hou er rekening mee dat u in de spits ongeveer 30 minuten langer onderweg bent.

Het tijdsverschil tussen New York en Nederland.

New York loopt wat tijdsverschil betreft meestal zes uur achter op ons. Als uw vlucht naar New York dus acht uur duurt komt u dus twee uur later aan. Op de terugreis moet u dus zes uur optellen bij uw reistijd om op maandag op tijd thuis te zijn.

De beste tijd om New York te bezoeken.

New York is het hele jaar een populaire bestemming. In de winter kan het in New York erg koud zijn. Veel kouder dan in Nederland. De vliegreis en verblijf in New York is in de winter wel veel goedkoper.

De metro op Canal Street.

China Town

Het metrostation Canal Street ligt vlakbij China Town.
In China Town kun je lekker en goedkoop eten.

Openbaar vervoer in New York City.

Als u in Midtown Manhattan verblijft voor de wolkenkrabbers, de winkels, de shows op Broadway en de pianobars en clubs dan hoeft u weinig van het openbaar vervoer gebruik te maken. U kunt echter alles in NY bereiken met de metro, bus of taxi.

Taxi's zijn sowieso een goed en goedkoop vervoermiddel in New York. Als u op straat een taxi ziet kunt u die laten stoppen door naar de chauffeur te zwaaien.

Tip: Neem in Batterypark, Lower Manhattan, de veerboot naar Staten Island. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en u vaart langs het Vrijheidsbeeld.