Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Nancy: de attracties, het centrum en de hotels..

Ieder jaar passeren vakantiegangers Nancy als ze met hun auto over de Route du Soleil op weg zijn naar de vakantiebestemmingen in Zuid-Europa.

Nancy is dan ook een populaire stad voor een overnachting onderweg maar het is ook een mooie stad voor een lang weekend weg.

De hotels in en rond Nancy.

Place Stanislas in de avond.

Place Stanislas

Foto: SofieLayla Thal via Pixabay.

De binnenstad van Nancy.

Nancy heeft een compact historisch centrum. De bezienswaardigheden en de winkelstraten van de stad zijn gemakkelijk lopend te bereiken. Veel bezienswaardigheden liggen rondom het mooie plein Place Stanislas.

In de binnenstad is veel ruimte en gevels en ramen van veel gebouwen zijn in Art Nouveau en Art Deco stijl.

De drie centrale 18de eeuwse pleinen Place Stanislas, Place de la Carrière en de Place d'Alliance staan op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Zoek een overnachting in Nancy.

Overnachten

De hotels en appartementen in Nancy.

Een bijzonder hotel in Nancy is het viersterrenhotel Hotel D'Haussonville in de historische binnenstad van Nancy. Het hotel is gevestigd in een gebouw uit 1528.

Grand Hotel de Nancy ligt op het centrale plein Place de Stanislas. Dit is de mooiste plek voor een overnachting in Nancy. Het gebouw stamt net zoals het plein uit de 18de eeuw.

Als u een hotel bij de snelweg zoekt kunt u kiezen voor hotel Novotel Nancy. Dit hotel ligt aan de A31 en de A33, de autosnelweg naar Lyon, Parijs, Metz en Straatsburg. U kunt bij het hotel gratis parkeren. Een ander snelweghotel aan de A31 is hotel Kyriad Nancy Ouest – Laxou.

Er ligt ook een heel goedkoop F1 hotel bij de A31 maar de kwaliteit daarvan komt overeen met de prijs.

De hotels en motels van Nancy.

De attracties van Nancy.

  • Het Art Nouveau museum Musée de l’École de Nancy. Adres: Rue Sergent Blandan 33.
  • Musée des Beaux-Arts de Nancy met kunstwerken van de 14de eeuw tot heden. Adres: Place Stanislas.
  • In de zomer is er tussen juni en september een gratis lichtshow op het plein Place Stanislas. De lichtshow duurt twintig minuten en is prachtig.
  • Het Paleis van de Hertogen van Lorraine uit de 15de eeuw. Hier is het Musée Lorrain over de geschiedenis van Lotharingen. Adres: Grande Rue 66.

Lekker eten in Nancy.

Restaurant Excelsior is nog ingericht als in 1911 toen het restaurant opende. Het interieur is ingericht in de weelderige art nouveau stijl.
Adres: Restaurant Excelsior, Rue Henri-Poincaré

Nancy is de stad waar de macarons en de pastei quiche Lorraine is uitgevonden. Als u in Nancy bent moet u die zeker eens proeven.

De restaurants, bistro's en brasserieën.

Het park Parc de la Pépinière.

Place Stanislas

Foto: DietArt via Pixabay.

Het park Parc de la Pépinière grenst met deze gouden hekken aan de beroemde pleinen Place Stanislas en Place de la Carrière.

Met de auto naar Nancy.

Nancy ligt aan de Route du Soleil, de vakantieroute naar Zuid-Europa. De afstand Nancy - Utrecht is ongeveer 500 km en de stad is met de auto over de A31 goed te bereiken. Vanuit Nederland rijdt u er in ongeveer vijf uur naar toe.
Autorijden in Frankrijk.

Bij de snelweg A31 richting Lyon, Parijs, Metz en Straatsburg liggen meerdere snelweghotels.
De hotels aan de A31 en A32

Vervoer in Nancy.

Nancy heeft een compacte binnenstad dus je kunt het beste gaan lopen of fietsen. Het historische centrum rond de grote pleinen is grotendeels voetgangerszone. U kunt ook kiezen voor een bus of een tram.

De winkels en winkelstraten van Nancy.

Tussen het station en de grote pleinen van Nancy zijn veel winkelstraten. Het winkelcentrum Saint Sébastien met 80 winkels en restaurants ligt hier ook.

In de markthal Marché Couvert wordt groenten, fruit, vis en vlees verkocht. Op zondag en maandag gesloten. Adres: Marché Couvert, Place Charles III, Nancy.

Tussen 12.00 en 14.30 gaat bijna iedereen in Frankrijk lunchen. Veel winkels gaan tussen de middag dan ook dicht.
Op zondag zijn de meeste winkels, warenhuizen en zelfs winkelcentra in Nancy gesloten.

Rue Héré bij Place de Stanislas.

Place de Stanislas

Foto: Patrice Soudier via Pixabay.

Specialiteiten van Nancy.

Bij Maison des Soeurs Macarons kunt u de echte macarons volgens het originele recept van de nonnen van Nancy kopen. Deze macarons zijn niet zo glad en gekleurd als die van Parijs maar lijken meer op niet bittere bitterkoekjes. Adres: Rue Gambetta 21.

Ook de quiche Lorain is in de omgeving van Nancy bedacht. Op het plein Place Stanislas kunt u in brasserie Grand Café Foy lekkere quiche eten.
Tip: Neem als nagerecht een Baba au Rhum. Koning Stanislas heeft dit nagerecht uit Polen meegebracht en is een specialiteit.