Weekendplanner Kaartjes

Uit eten tijdens uw weekend weg in Frankrijk.

In Frankrijk is eten belangrijk. Uit eten gaan is dan ook normaler dan bij ons. Veel werknemers lunchen in een bistro tussen de middag en het kan er dan ook erg druk zijn.

In Frankrijk stelt een ontbijt meestal niet veel voor. Neem dus een hotel zonder ontbijt.

Restaurants in Frankrijk.

Nice restaurant

Ook in een strandpaviljoen kunt u heerlijk eten (Foto: Nice).

Restaurants in Frankrijk.

Net zoals in andere landen zijn er in Frankrijk restaurants in allerlei soorten en prijsklassen. Tegenwoordig wordt er ook in Frankrijk multicultureel gekookt.

Misschien heeft u op school anders geleerd maar spreek de ober niet aan met Garçon. Wat betreft fooien geldt hetzelfde als in Nederland. Hoewel in de rekening al servicekosten verwerkt zijn wordt er wel een fooi verwacht. Afronden naar ongeveer 5 a 10% van het besteedde bedrag is gebruikelijk.

In de avond kunt u in veel restaurants in Frankrijk pas na 19.00 uur aan tafel.

Een Boulangerie in Avignon.

Externsteine Teutoburgerwald

Bistro's in Frankrijk.

In een bistro worden meer eenvoudige voordelige traditionele maaltijden geserveerd. Als Fransen uit eten gaan, gaan ze meestal naar een bistro.

Brasserieën in Frankrijk.

De Franse brasserieën stammen oorspronkelijk uit de Elzas en zijn te vergelijken met eetcafés. U kunt hier eenvoudige vlees- en visgerechten krijgen. Brasserieën hebben dezelfde openingstijden als cafés.

Een Rotisserie.

In een Franse Rotisserie kunt u geen roti kopen. In dit soort restaurants wordt voornamelijk gegrild. In een Rotisserie wordt dus vooral gegrilde kip geserveerd.

Boulangeries en patisserie.

Boulangeries zijn bakkerijen waar u vers brood kunt kopen. In een patisserie (banketbakker) koopt u gebak en koekjes. Vaak zijn Boulangeries en patisseries gecombineerd en u kunt hier dan ook koffie en thee drinken en ontbijten.

Het ontbijt in een hotel in Frankrijk normaliter simpel dus als u uitgebreid wilt ontbijten dan moet u naar een Boulangerie of café zijn.

Lille

Cafés in Frankrijk

In Frankrijk zijn de meeste cafés geopend van vroeg in de ochtend tot ongeveer 20.00 uur in de avond. In het centrum van de steden zijn de cafés later open.

In een café kunt u naast drank ook eenvoudige maaltijden krijgen waaronder sandwiches en uitsmijters krijgen. Ook hier kunt u goed ontbijten.