Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

De Côte d'Azur is de Franse kust tussen Saint-Tropez en Menton. De bekendste plaatsen aan de Côte d'Azur zijn Nice, Cannes en Monte Carlo.

Dit deel van de Franse kust staat bekend om haar prachtige blauwe zee, het aangename weer en de luxe badplaatsen.

Een stedentrip naar Nice.

Nice

De oude binnenstad van Nice, Vieux Nice.

Vakantie aan de Côte d'Azur.

De Côte d'Azur is de kust van de Provence tussen de badplaatsen Saint-Tropez en Menton aan de Italiaanse grens. De kust vanaf Nice tot de Italiaanse Riviera wordt ook wel de Franse Riviera genoemd.

Bijna het hele jaar schijnt hier de zon en in de winter kunt u zelfs in de nabijgelegen Alpen skiën en snowboarden. In het vroege voorjaar zou het kunnen gebeuren dat u kunt kiezen uit een dagje skiën in wintersport resort Isola of lekker aan het strand liggen in Cannes.

Uiteraard vindt u er nog steeds de luxe hotels, villa's, casino's en jachthavens van weleer.

Overnachten in Saint-Tropez.

Saint Tropez is een kleine badplaats vlakbij Marseille. Al in de jaren twintig van de vorige eeuw kwamen hier de sterren en de jetset. Sinds de vijftiger jaren ligt de haven van Saint-Tropez in de zomer weer vol met luxe jachten en flaneren toeristen over de kades. Ten zuiden van Saint Tropez liggen de populaire stranden van de Baie de Pampelonne.

In de winter is Saint-Tropez weer een rustige badplaats en liggen er zelfs vissersboten in de haven.

Overnachten in Saint Tropez.

De badplaatsen aan de Côte d'Azur.

De Côte d'Azur

De badplaats Cannes.

Cannes is niet alleen bekend als mondaine badplaats maar ook om de vele congressen en het jaarlijkse filmfestival die hier gehouden worden.

Langs de kust liggen de beroemde luxe hotels, in de binnenstad vindt u de goedkopere driesterrenhotels en in de smalle straten van Le Suquet in Cannes kunt u overnachten in een appartement.

De attracties van Cannes

De Route du Soleil

brasserie

Met de auto naar Zuid Frankrijk.

Vakantie in Nice.

Nice is de grootste badplaats aan de Côte d'Azur en heeft een eigen luchthaven. Vanuit Nice zijn alle plaatsen van de Côte d'Azur gemakkelijk te bereiken met de trein, bus en auto.

Officieel begint in Nice de Franse Riviera richting de Italiaanse Riviera bij Nice.

De attracties van Nice.

Juan-les-Pins

Juan-les-Pins

Antibes

De badplaats Antibes

De omgeving van Nice.

strand Nice

Het strand van Nice.

Villefranche-sur-Mer

Zes kilometer van Nice ligt de badplaats Villefranche-sur-Mer in een baai. Met de auto is Nice in vijf minuten gemakkelijk te bereiken.

Villefranche-sur-Mer heeft een jachthaven, een zandstrand en een kiezelstrand. De hotels zijn hier iets goedkoper dan vergelijkbare hotels in Nice.

Overnachten in Villefranche-sur-Mer.

De badplaats Menton

Menton ligt ongeveer 45 minuten vanaf Nice aan de Italiaanse grens. De badplaats Menton heeft een microklimaat en is de zonnigste plaats van Frankrijk.

De badplaats Menton.