Weekendplanner Kaartjes

De hotels en vakantiehuizen in Avignon, Zuid-Frankrijk.

Avignon in het zuiden van Frankrijk heeft een prachtig bewaard gebleven centrum. Binnen de stadsmuren liggen een aantal uitstekende hotels waar u kunt overnachten.

Als u een hotel bij Place Pie of Place de l'Horloge neemt bent u dichtbij de vele bezienswaardigheden.

Avignon.

Avignon Zuid-Frankrijk

Enkele leuke hotels in Avignon.

Bij Place Pie en Les Halles ligt het uitstekende appartementenhotel Autour Du Petit Paradis. Dit driesterrenhotel is gevestigd in een onlangs gerenoveerd monumentaal pand. Het hotels biedt familiekamers en studio's.

Hotel Caza Sereyna is een bijzonder hotel. Eigenlijk is het hotel een villa waarvan de acht kamers verhuurd worden. Het hotel ligt bij het station van Avignon, ongeveer 10 minuten lopen van het historische centrum.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen van Avignon.

Overnachten in Avignon.

Overnachten

Het centrum van Avignon.

Avignon is een eeuwenoude stad in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk. Als u over de Route du Soleil naar het zuiden rijdt passeert u deze stad op de A7.

Avignon is een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Avignon heeft een prachtig bewaard gebleven centrum met smalle straatjes en veel bezienswaardigheden. Het ommuurde centrum staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het historische centrum van Avignon vindt u een aantal uitstekende hotels bij het plein Place de l'Horloge. Dit plein ligt vlakbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Avignon zoals de beroemde brug en het Paleis des Papes.

Een goed hotel op Place de L'Horloge.

Externsteine Teutoburgerwald
stadsmuur Avignon

Er loopt een autoweg rond de stadsmuren van Avignon.

De hotels aan het Place de l'Horloge

Het Place de l'Horloge is een uitstekende locatie voor een hotel in Avignon. Op het plein kunt u heerlijk eten op één van de vele terrasjes en het hotel ligt vlakbij het beroemde Palais des Papes.

Aan het plein staan hotels als hotel Mercure Cité des Papes, hotel Kyriad Avignon Palais Des Papes en Hotel de l'Horloge. Deze hotels hebben allemaal een terras op het zonnige plein.

Een hotel in Avignon

brasserie

Een hotel aan de Place de l'Horloge in Avignon.

Uw auto in het centrum parkeren

Het centrum van Avignon is compact en alle bezienswaardigheden zijn te voet gemakkelijk te bezoeken. De meeste hotels in Avignon hebben geen eigen parkeergelegenheid maar er zijn in het centrum toch nog verbazingwekkend veel openbare parkeergarages.

Het centrum is mooi bewaard gebleven met smalle straatjes en leuke pleinen. Toch is het ommuurde historische centrum van Avignon zelfs met de auto gemakkelijk te bereiken. Volg echter niet uw navigatieprogramma want die zal u door veel te smalle straatjes leiden.

brasserie

Een kamer in hotel Autour Du Petit Paradis in het centrum van Avignon is goed en niet duur.

Enkele parkeergarages in het centrum

In de binnenstad van Avignon kunt u waarschijnlijk niet bij het hotel of appartement kunnen parkeren. Dat hoeft geen probleem te zijn want er zijn parkeergarages.

Zo is er in het historische centrum de parkeergarage Les Halles en er is een parkeergarage onder het beroemde plein van het Palais des Papes.

U kunt ook de borden volgen naar één van de parkeergarages bij de stadsmuur.

Iets buiten de stadsmuren van de oude stad liggen meerdere hotels. Deze hotels bieden vaak wel eigen parkeerplaats bij het hotel. Het historische centrum is te voet of per bus vanuit deze hotels vaak toch gemakkelijk te bereiken.