Weekendplanner Kaartjes

De leukste bezienswaardigheden van Avignon.

Het historisch centrum van Avignon is prachtig bewaard gebleven. Het is niet voor niets in zijn geheel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De belangrijkste attracties van Avignon zijn de brug van Avignon en het paleis. Er zijn echter meer attracties in de stad.

Kaartjes voor dagtrips en attracties.

Avignon.

Avignon paleis

De brug van Avignon met op de achtergrond het paleis.

1. Het historische centrum van Avignon.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Avignon is het historische centrum zelf. Het centrum is omgeven door een meer dan vier kilometer lange muur met zeven poorten.

Het oude centrum van Avignon bestaat uit sfeervolle huizen, smalle straatjes en enkele mooie pleinen met terrasjes en eethuizen. Het hele centrum van Avignon staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op de pleinen Place de l'Horloge, Place Pie en het plein voor het Pausenpaleis kunt u heerlijk in de Zuid-Franse zon zitten en genieten van de stad.

Avignon

Een terrasje op het plein voor het paleis van de paus.

winkelstraat Avignon

Winkelen in Avigon

markthal

In de markthal kunt u lekker eten.

Markthal

In Les Halles in Avignon vindt u iedere dag meer dan 40 marktkraampjes.

De binnenstad van Avignon.

Als u weinig tijd heeft en toch wat van Avignon wilt zien kunt u in het centrum het beste vanaf Place Pie (en Les Halles) en Place d'Horloge naar het Palais des Papes en de brug Pont Saint-Benezet lopen.

Vanaf het restant van de middeleeuwse brug heeft u dan een mooi uitzicht over de stad.

Parkeren: Er is in het centrum van Avignon een parkeergarage bij Place Pie (Les Halles) en bij het Palais des Papes.

tickets de toegangskaartjes voor de attracties in Avignon.

2. Palais des Papes (het pauselijk paleis)

Tussen 1309 tot 1377 zetelden de pauzen niet in Rome maar in Avignon. Het paleis in het centrum van Avignon is in deze periode gebouwd om de pausen te huisvesten. Helaas is van het interieur van het paleis niets bewaard gebleven maar het gebouw zelf is prachtig om te zien.

Tegenwoordig behoort het Palais des Papes in Avignon tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk.

3. Les Halles van Avignon

Op Place Pie staat de markthal van Avignon, Les Halles. Iedere dag, dus ook op zondag, tussen zes uur in de ochtend tot één uur in de middag is hier markt waar u verse groente, fruit, vlees, kaas en vis kunt kopen. In de marktkraampjes kunt u ook goed en goedkoop eten.

De buitenmuren van het gebouw van Les Halles zijn bekleed met planten. Zo is de groene parkeergarage van Les Halles ook visueel een aanwinst voor de stad geworden.

Avignon

Hier koopt u een toegangskaartje voor de brug van Avignon.

4. De beroemde halve brug van Avignon (Pont St-Bénezet of Pont d'Avignon genoemd)

U kent de beroemde middeleeuwse brug van Avignon waarschijnlijk nog van het liedje "Sur Le Pont D'Avignon". De brug is nog voor de 14de eeuw gebouwd en verbond oorspronkelijk Avignon met Villeneuve-lès-Avignon aan de andere kant van de Rhone.

De brug is naast het Palais des Papes de belangrijkste attractie van Avignon. In het midden van de rivier liep de brug over het eiland. Waarschijnlijk klonk het liedje dan ook vroeger iets anders. Feestvieren deed men op het eiland namelijk onder de brug en niet op de brug.

Tegenwoordig is er nog maar een halve brug bewaard gebleven maar het uitzicht vanaf de brug op Avignon is prachtig. U kunt de brug bezichtigen met een audiotour. De toegangskaartjes koopt u bij de brug aan de Boulevard du Rhône.

5. Saint André Fort

Het 14de eeuwse fort Saint André Fort staat aan de overkant van de rivier de Rhône in Villeneuve-lès-Avignon op de heuvel Mont Andaon.

Het fort werd door Philips de Schone gebouwd toen de paus in Avignon zetelde. Vanaf het kasteel kon men Avignon en het paleis van de paus goed in de gaten houden.

shoppen Avignon

De winkelstraten van Avignon tussen de markthal en het Paleis van de Paus.

6. Het uitzicht vanaf het eiland Ile Piot en Ile de la Barthelasse op Avignon.

U kunt vanaf Avignon met een veerboot oversteken vanaf Quai de la Ligne. Op Ile de la Barthelasse vindt u een restaurant met terras en er zijn meerdere campings. Vanaf het eiland heeft u een prachtig uitzicht op Avignon, Palais des Papes en de brug Pont St-Bénezet.

Op het eiland is ook een parkeerplaats en u kunt het eiland met de auto bereiken via de brug Pont de l'Europe.

Paleis Paus

Via een kier in de deur ziet u de binnenplaats van het Palais des Papes.

7. Dagtrips, tours en excursies vanuit Avignon

Er zijn vanuit Avignon verschillende tours en excursies te boeken die u langs de mooiste plekken van de Provence en de Rhône Vallei brengen.

Vlakbij Avignon zijn wijngaarden waar u het hele jaar door kunt wijnproeven. Zo kunt u naar de wijnstreek Châteauneuf-du-Pape. Als u wilt kunt u het hele jaar door een wijntour boeken waarbij u opgehaald wordt in uw hotel in Avignon en veel wijngaarden en wijnkelders bezoekt.

Tip: Tussen juni en augustus bloeien de lavendelvelden in de Provence.

tickets De dagtrips vanuit Avignon.

8. Het festival van Avignon

Ieder jaar is er in juli een groot theaterfestival in Avignon. Op straat en in de theaters worden overal theatervoorstellingen gegeven. Het absolute sluitstuk van het festival is het grote optreden op de binnenplaats van het Palais des Papes ( (het pauselijk paleis).

In juli zijn er door het festival veel toeristen in Avignon. Als u in juli de stad wilt bezoeken moet u zeker ruim op tijd een hotel reserveren.

Overnachten in de buurt van de attracties.

Als u in de buurt van het paleis, bij het plein Place de l'Horloge of bij Place Pie een hotel of appartement heeft liggen alle attracties op loopafstand.

De hotels en appartementen in het centrum..