Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Lyon.

Lyon is een prachtige stad met veel attracties en bezienswaardigheden. De stad ligt aan de A6 en de A7 langs de Route de Soleil dus u rijdt er wel eens langs naar Zuid-Frankrijk.

Het historische centrum van Lyon en de wijnstreek Beaujolais is een goede bestemming voor een weekend weg.

De hotels en appartementen in Lyon.

Lyon

Met de auto naar Lyon.

Lyon ligt ongeveer 900 km van Utrecht tussen de snelwegen A6 en A7, de Route de Soleil. Als u met de auto op weg bent naar Zuid-Frankrijk, Italië of Zwitserland rijdt u er langs. Ook de A42, de A43 en de A47 lopen langs Lyon.

In de zomer overnachten veel toeristen onderweg naar het zuiden bij Lyon. Er zijn dan ook veel gemakkelijk te bereiken hotels te vinden.

Overnachten bij de autosnelweg bij Lyon (A6 en A7).

Overnachten

Overnachten in Lyon.

U rijdt wel eens langs Lyon als u door Frankrijk over de A6 en de A7 naar het zuiden rijdt. Het is een prachtige stad en als u eens onderweg wilt overnachten is Lyon een mooie bestemming.

Voor een weekendje weg in Lyon kunt u een hotel zoeken in de prachtige historische wijken Vieux Lyon en Presqu'île.

De meeste hotel liggen op het schiereiland Presqu'île tussen de twee rivieren die door de binnenstad stroomt. Hier in de arrondissementen 1 en 2 bent u dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Lyon.

Route du Soleil De Route du Soleil
attracties Lyon

De kade bij de Rhône, vlakbij de universiteit van Lyon.

fietsverhuur

Fietsenverhuur in Lyon.

attracties Lyon

Bij de basiliek op de heuvel Fourvière heb je een mooi uitzicht over de stad.

Met de trein naar Lyon

Met de Thalys kun je vanuit Amsterdam in zeven uur rechtstreeks naar Lyon reizen. U hoeft dus niet over te stappen. De Thalys stopt in Lyon bij station Part Dieu.

Als u met de internationale bussen van Eurolines reist komt u aan op station Gare de Lyon Perrache. Dit station ligt in het centrum van Lyon.

De historische binnenstad van Lyon.

Lyon

De Place Bellecour is het grootste plein.

Openbaar vervoer in Lyon.

In Lyon kunt u verder reizen met de kabelbaan, tram, bus of metro. U kunt in Lyon ook goedkoop een fiets huren.

Als u in één dag alle bezienswaardigheden van Lyon wilt leren kennen kunt u eend dagkaart voor de open Hop-on Hop-off bussen kopen. U kunt ook een boottocht op de rivier maken.

Route du Soleil Lyon

De winkelstraten van Lyon.

In de historische wijk Presqu'île op het schiereiland tussen de rivieren Saône en de Rhône ligt de winkelstraat Rue de la République. Hier zijn de warenhuizen en u vindt er veel modewinkels. Een andere bekende winkelstraat is het chique Rue Émile-Zola.

Tussen de Rue de la République en de Rue de Brest ligt het winkelcentrum Passage de l'Argue. In dit winkelcentrum zijn veel kleine speciaalzaken. Er zijn vooral veel hoedenwinkels.

Andere winkelstraten zijn Rue Victor Hugo en de Rue Auguste Comte. In deze laatste winkelstraat zijn veel antiekwinkels en modewinkels.

Het historische centrum van Lyon.

De historische wijken Vieux Lyon en Presqu'île staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Presqu'île ligt tegenover Vieux Lyon op het schiereiland tussen de Saône en de Rhône. Het grote plein Place Bellecour ligt in het centrum van de stad.

Metro: Vieux Lyon.

Vieux Lyon

De basiliek Notre-Dame de Fourvière.

U kunt vanuit de oude binnenstad naar de top van de heuvel lopen maar er gaat ook een kabelbaan naar boven. Een kaartje voor de kabelbaan is gelijk aan dat voor een buskaartje.

De kabelbaan heeft een station vlakbij metrostation Vieux Lyon.

Route du Soleil Lyon

De markten van Lyon.

  • In de Les Halles de Lyon doen de culinaire restaurants van Lyon hun inkopen.
    Adres: Cours de Lafayette. Openingstijden: tussen 7:00 uur en 19:00 uur.
  • De markt Marché de Quai St. Antoine
    Behalve op maandag is er iedere dag een markt met verse producten aan de Quai St. Antoine, bij de Saône. Hier bieden boeren hun groenten, fruit en kaas aan.

Gratis concerten van de Lyon Opera.

In de zomermaanden zijn er in de avond gratis concerten. Je hoeft alleen een drankje te kopen.
Adres: Lyon Opera, Place de Comedie.

De Romeinse ruïnes in arrondissement 1.

Adres: Amphithéâtre des Trois Gaules, Rue Lucien Sportisse, Metro: Croix Paquet.

De rondvaartboten van Lyon.

Er vertrekken rondvaartboten vanaf de kade van Quai Rambaud voor rondvaarten op de Saône en de Rhône. Er is ook een mooie rondvaart naar Ile Barbe, een eilandje in de Saône.

Kaartjes voor een boottocht in Lyon.

Romeinse amfitheater

Het Romeinse amfitheater.

De restaurants van Lyon.

Lyon ligt in de culinair befaamde regio Rhône-Alpes. Als u van lekker eten houdt moet u hier zijn.

In Lyon zijn kleine restaurants, de Bouchon, die typisch zijn voor de streek. Hier wordt de gekookt volgens de arbeiderskeuken van Lyon. Er zijn ongeveer 20 officiële Bouchons. Veel Bouchons zijn in het weekend gesloten.

Typische gerechten uit Lyon zijn de worstjes, schapenvlees, lever, patê van eend en knoedels met vis.

Het vliegveld van Lyon.

Vliegveld Lyon

Vervoer vanaf het vliegveld naar Lyon.

Brasserie Georges in het tweede arrondissement.

Brasserie Georges is één van de grootste brasseries van Frankrijk. Het is een brasserie uit de 19de eeuw waar beroemde gasten als Hemingway, Rodin, Zola en Sartre gegeten hebben. Het restaurant is het hele jaar zeven dagen per week geopend en biedt plaats aan 700 mensen. De brasserie brouwt zijn eigen bier.

Het restaurant ligt bij station Gare de Lyon Perrache. Adres: Brasserie Georges, Cours de Verdun Perrache 30, metro: Perrache.

De wijnstreek Beaujolais ligt ten noorden van Lyon.

Bekende wijnen in de regio zijn de Beaujolais en de Côtes du Rhône. Wijnproeven is één van de toeristische attracties van Lyon.