Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Beaune, Frankrijk.

De belangrijkste attracties van Beaune zijn het prachtige oude centrum, Hotel-Dieu de Beaune, de wijn uit de omgeving en de Bourgondische keuken.

Als u over de geplaveide straatjes door het oude centrum van Beaune loopt ziet u overal wijnkelders.

tickets voor rondleidingen en wijnproeven in Beaune.

Wijnproeven in Beaune.

pub Salisbury

De wijnkelder Caves des Cordeliers.

1. Wijnproeven in Beaune.

Bourgondië staat bekend om haar wijnen uit de streken: Meursault, Puligny-Montrachet, Corton-Charlemagne, Musigny, Clos-Vougeot, Chablis, Irancy, Pouilly-Fuissé en Mercurey.

In Beaune zijn veel wijnhandelaren gevestigd en het proeven van wijn is dan ook een belangrijke attractie van Beaune.

De meest bekende plaats in Beaune om wijn te proeven is Marche Aux Vins. Er zijn echter veel meer wijnkelders te ontdekken. Zo is er de wijnkelder Caves des Cordeliers, 6 Rue de l'Hôtel-Dieu, in Beaune. Ook op zondag is de wijnkelder open voor wijnproeven

wijnkelder Beaune

Het adres van deze wijnkelder: Rue de l'Hôtel-Dieu, Beaune.

brasserie

De 13de-eeuwse wijnkelder Cave Sainte-Helene. Adres: 24 Place Carnot, Passage St-Helene

2. Marche Aux Vins.

Marche Aux Vins is gevestigd in een 13de-eeuws gebouw. Ooit was Marche Aux Vins een kerk maar tegenwoordig kunt u hier wijn proeven en kopen. Voor ongeveer €13,- mag u zelf in de kelders rond de 15 Bourgondische wijnen gaan proeven. U bent soms helemaal alleen in de kelders en er is geen druk om wijn te kopen.

Het wijnproeven in Marche Aux Vins is een mooie gelegenheid om te bepalen welke wijn u echt lekker vindt. Als u wilt kunt u bij het wijnproeven ook begeleiding krijgen. Neem voor het wijnproeven ruim de tijd.

Openingstijden: Dagelijks geopend van 9.30 uur tot 11.30 uur en van 14.00 uur tot 17.30 uur.

Adres: Marche Aux Vins, Rue Nicolas Rolin, Beaune. tel. 03.80.25.08.20.

3. Wijnproeven rond Beaune.

Bij veel wijnboeren en wijnhandelaren in Bourgondië kunt u wijnproeven. De aangesloten boeren zijn te herkennen aan de bordjes met de tekst "De Vignes en Caves". "De Vignes en Caves" is de naam van het keurmerk.

U kunt in Beaune een fiets huren of met de auto over de N74 richting Dijon rijden. U zult dan veel wijngaarden en wijnkelders tegenkomen waar u mag wijnproeven.

Marche Aux Vins

Marche Aux Vins.

4. De Notre Dame de Beaune.

De Notre Dame kerk is een mooie middeleeuwse kerk in het centrum van Beaune. De kerk is gratis toegankelijk.

Adres: Notre Dame de Beaune, Place du Général Leclerc.

5. Place de la Halle.

Er is op dit plein in het centrum van Beaune een markt op woensdag en zaterdag. Als u overnacht in een appartement of vakantiehuis en u kunt dus zelf koken dan is dit de plaats om verse vis, vleeswaren of escargots met boter te kopen.

Hôtel-Dieu de Beaune

Hôtel-Dieu de Beaune.

6. Hôtel-Dieu de Beaune

Hôtel-Dieu de Beaune is het belangrijkste monument van Beaune. Hôtel-Dieu werd in 1442 opgericht als ziekenhuis en armenhuis. Tot 1971 werd het gebouw ook nog als ziekenhuis gebruikt. Het gebouw heeft een opvallend dak en is tegenwoordig een museum. In het gebouw kunt u zich een goed beeld vormen van het eeuwenoude ziekenhuis. Ieder jaar bezoeken meer dan 400.000 toeristen Hôtel-Dieu de Beaune.

Hospices de Beaune bezit meerdere wijngaarden en al sinds 1859 wordt in de grote hal van Hotel Dieu één keer per jaar in november de vaten wijn geveild. Deze wijn is heel beroemd. Op basis van deze veiling wordt de prijs berekend van de Bourgognewijnen.

Adres: Hotel-Dieu de Beaune, Rue de l'Hôtel-Dieu