Weekendplanner Kaartjes

Wijnreizen en wijnproeven in Frankrijk.

Veel wijngebieden in Frankrijk zijn goede bestemmingen voor een weekend weg. Bekende wijnstreken in Noord-Frankrijk zoals Champagne en de Elzas zijn met de auto of de trein in een aantal uren te bereiken.

Als u houdt van wijn kunt u in de wijnhuizen en bij sommige wijnboeren een rondleiding krijgen en een paar glazen wijn proeven.
Houdt wat ruimte over in uw kofferbak voor wat extra flessen wijn als u naar huis rijdt.

Noord-Frankrijk: Wijnproeverijen in de Elzas.

De stad Colmar is de stad van de Elzaswijnen. Vanuit Colmar zijn veel wijntours mogelijk. U krijgt een rondleiding door wijngaarden en u kunt wijnproeven bij wijnboeren en wijnhuizen.

De oudste wijnroute van Frankrijk loopt van Marlenheim naar het wijnstadje Thann en leidt door de wijngaarden van de Elzas. Volg voor de Autoroute des Vins d’Alsace de bruine borden.

Een weekend naar de Elzas.

Bezoek de wijnstad Colmar.

Enkele wijngebieden in Frankrijk.

Wijnproeven en wijngaarden

Noord-Frankrijk: De Champagnestreek.

In de Champagnestreek zijn de wijngaarden waar de beroemde champagne van gemaakt wordt. Sommige wijnboeren en wijnhuizen geven een rondleiding door een wijngaard en laten u twee of drie glazen champagne proeven.

De stad Reims is een goede plaats om de regio te verkennen. Er zijn tours door de wijngaarden en in de beroemde champagnehuizen kunt u een rondleiding door de kelders krijgen en u mag enkele glazen champagne proeven.

Andere bekende wijnsteden in Champagne zijn Epernay, Troyes en Châlons-en-Champagne.

Bezoek de champagnestad Reims.

Wijnproeven in Bourgondië.

Tussen het wijndorp Chablis en de stad Mâcon liggen de wijngebieden van Bourgondië.

Een mooie wijnroute loopt van Dijon langs de wijngaarden op de hellingen van de Côte d'Or naar het zuiden in Santenay. De route is ongeveer 60 km lang. Ook de wijnhuizen in de stad Beaune liggen op de route.

De wijnroutes in Bourgondië.

De wijngaarden van de Côtes de Nuits.

Een wijngaarde in Bourgondië.

Bourgondië

Wijnproeven in Ile-de-France, Parijs en omstreken.

Uiteraard kunt u uw wijnkennis ook verrijken in Parijs. Zo zijn er bekende sommeliers waar u een wijncursus of workshop kunt volgen over wijn. Ook zijn er wijnhuizen en restaurants waar wijnproeverijen georganiseerd worden.

Vanuit Parijs kunt u deelnemen aan een wijntour naar de wijngaarden buiten de stad.

De wijngaard Le Domaine La Bouche Du Roi, 12 Rue Saint-Jacques, Davron
Bezoek deze wijngaard bij Versailles.

Het wijnmuseum La Cité du Vin in Bordeaux.

Wijnmuseum ticketsUw kaartjes voor het wijnmuseum

Wijnproeven in Bordeaux.

De stad Bordeaux ligt in een bekende wijnstreek met uitstekende wijnen. Bekende regio's in Bordeaux waar wijn geproduceerd wordt zijn Médoc, Blaye, Margaux, Pauillac, Saint-Emilion, Saint-Estèphe, Saint-Julien en Sauternes.

In de stad Bordeaux is een groot interactief museum met 19 tentoonstellingen over wijn en wijnmaken, La Cité du Vin. Het nieuwe museum is zeven dagen per week geopend.
Adres: Cité du Vin, 134 Quai de Bacalan, Bordeaux.

In Bordeaux zijn eeuwen oude wijnhuizen die u kunt bezoeken. Bezoek ook de wijnkastelen in de regio.

Tip: Vanuit de stad Bordeaux gaat u naar het bijzondere middeleeuwse wijndorpje Saint-Émilion. Hier kunt u bij verschillende wijnboeren en wijnhuizen een rondleiding krijgen en natuurlijk wijnproeven.