Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden van Lille.

Lille is de vierde stad van Frankrijk. Het is een historische stad met een Vlaams verleden. Bezoek zeker het historische centrum, Vieux Lille.

Om de stad snel te leren kennen kunt u een bustour nemen. In 50 minuten rijdt u dan langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Winkelen in Lille.

Lille

De Grote Markt met het Oude Beursgebouw.

1. De Grote Markt (Grand Place).

De Grote Markt van Lille ligt in het centrum van de stad. Hier ziet u in de gevels de invloeden van Vlaanderen.

Er zijn op de Grote Markt veel cafés en restaurants met een terras. Op een zonnige dag kunt u hier op het plein met een kopje koffie in de zon zitten.

De Lille City Pass.

Tip: Met een Lille City Pass zijn meer dan dertig attracties in Lille gratis. Zo kunt u o.a. naar het Paleis voor Schone Kunsten. Ook kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer zonder kaartjes te moeten kopen.

Het oude beursgebouw.

Beursgebouw Lille

2. Het oude beursgebouw met uitkijktoren.

Op de Grote Markt is het Oude Beursgebouw met zijn uitkijktoren (een Belfort) niet te missen. Het beursgebouw bestaat uit 24 kleine handelshuisjes die rond de binnenplaats gebouwd zijn.

Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht op het historische centrum (Vieux Lille).

U kunt door het gebouw over de binnenplaats van de Grote Markt naar Plâce Du Théatre lopen. De prachtige binnenplaats van het Oude Beursgebouw is vrij toegankelijk.

Adres: Plâce Du Théatre

Lille

De Grote markt van Lille.

3. Museum Palais Des Beaux Arts

Het museum Palais Des Beaux Arts, het Paleis voor Schone Kunsten , is één van de grootste musea van Frankrijk. In de prachtige zalen van het paleis zijn veel schilderijen van Hollandse meesters te zien.

Het museum is iedere dag geopend tot 18.00 uur. Op dinsdag gesloten. Een kaartje kost ongeveer 9 €. Met de Lille City Pass is het museum gratis.

Adres: Place de la République, Lille.

Lille Belfort

Het plein Place du Théâtre met het belfort (uitkijktoren).

4. Het belfort van het stadhuis.

De uitkijktoren of belfort van het stadhuis is 104 meter hoog. U kunt de toren beklimmen als u een kaartje gekocht heeft.

tickets voor de attracties van Lille.

5. Bij de citadel van Lille is een gratis dierentuin.

brasserie

Ook in Lille kunt u met een abonnement goedkoop fietsen huren.

6. De zakenwijk EuraLille.

EuraLille is de zakenwijk van Lille. Als u van moderne architectuur houdt moet u hier zijn. EuraLille is gemakkelijk te vinden.

Het TGV-station waar u uitstapt als u uit Nederland komt ligt in EuraLille. De wijk ligt echter wel op loopafstand van het historische centrum.

U zult zeker naar EuraLille gaan als u van winkelen houdt. Het reusachtige winkelcentrum EuraLille ligt naast het centraal station aan de rand van EuraLille.

In EuraLille zijn een aantal goede hotels met ruime kamers.

station Lille

Het station van Lille heeft een gevel dat in de 19de-eeuw in Parijs stond.

winkelcentrum EuraLille

Het grote winkelcentrum EuraLille ligt naast het station van Lille.

Lille

In de zijstraten van de Grote Markt zijn winkels en restaurants.

7. Een rondrit of rondleiding door de stad.

Een rondrit met de bus er rijdt in Lille een bus voor toeristen langs de bezienswaardigheden van de stad. Als u de stad in een uur wilt leren kennen moet u deze bus nemen. Het hele jaar door rijdt er ieder uur een bus. Aan boord is een audiogids in o.a. het Nederlands.

U rijdt vanaf het plein Plâce du Général de Gaulle (Grote Markt) via de Opera, de Kamer van Koophandel en de Place du Théâtre, de Citadel en Porte de Paris, de oude stadspoort.

tickets voor rondleidingen en rondritten.