Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Calais en de Opaalkust.

Het strand van Calais, de prachtige Opaalkust met zijn witte kliffen, de veerboten naar Dover en de Eurotunnel trekken echter veel toeristen naar Calais.

Er zijn veel hotels in Calais en overnachten is er niet duur.

De hotels van Calais.

hotel Calais

Het Holiday Inn Hotel in Calais.

Overnachten in Calais.

In het centrum van Calais en verder aan de Opaalkust zijn genoeg hotels te vinden. De hotels in Calais hebben maar drie of minder sterren en zijn redelijk goedkoop.

Het beste hotel in Calais is het Holiday Inn Hotel. Dit redelijk nieuwe hotel heeft driesterren en is redelijk goedkoop. Het hotel ligt bij de vissershaven, vlakbij het strand en het centrum.

Tip: Hotel de Premier Inn ligt in het centrum en is met de trein en de auto gemakkelijk bereikbaar.

De hotels, motels en vakantiehuizen in Calais.

Overnachten bij Calais.

Overnachten

De hotels en appartementen in Calais.

Het Cottage Hotel is een goed hotel als u in de buurt van de snelweg wilt overnachten maar toch vlakbij het centrum van Calais wilt zijn.

Het hotel ligt bij afrit 43 aan de snelweg A16, vlakbij de Eurotunnel. U kunt er gratis voor de deur parkeren en er zijn ruime familiekamers.

In dit hotel overnachten veel reizigers onderweg naar Engeland.

De aanbiedingen voor hotels en motels bij Calais.

Het centrum van Calais

Calais

De binnenstad.

shoppen Calais

Het winkelcentrum van Calais.

Het strand

Het strand

De campings van Calais.

In Calais ligt vlakbij de pier een parkeerplaats voor kampeerwagens. De vissershaven, het strand en de binnenstad liggen vlakbij.

Camping Côte d'Opale le Blanc-Nez ligt bij het dorp Escalles. De afstand tussen Calais en Escalles is 15 km. Er rijdt een bus van de witte kliffen naar Calais.

Overnachten bij Cap Blanc-Nez.

De attracties van Calais

Calais is geen mooie stad want een groot deel van het oude centrum is in de tweede wereldoorlog vernietigd. De meeste toeristen bezoeken Calais om de veerboten naar Dover en de terminal voor kanaaltunnel. De stad heeft echter meer te bieden.

Zo zijn er brede stranden, u kunt wandelen naar de krijtrotsen van Cap-Blanc-Nez en Calais heeft enkele prachtige historische gebouwen.

Het station van Calais.

Reizen naar Engeland.

brasserie

De veerboten naar Engeland.

Vervoer naar Calais.

De meeste toeristen op doorreis gaan met de auto naar de veerhaven van Calais. Met de auto is de stad gemakkelijk te bereiken. Vanuit Nederland hoeft u niet over de tolwegen te rijden om er te komen.

Calais heeft verschillende treinstations. Het station in het centrum van Calais is Gare de Calais Ville. Met de trein kunt u vanaf dit station naar Lille reizen.

Voor de Kanaaltunnel moet u naar station Calais-Fréthun. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen station Calais Ville en station Calais-Fréthun.

Vanaf station Calais-Fréthun kunt u met de trein naar Lille en Parijs reizen.