Weekendplanner Kaartjes

Met de autotrein door de Kanaaltunnel tussen Calais en Folkestone.

De snelste en soms de goedkoopste manier om het Kanaal over te steken is de autotrein, LeShuttle, door de Eurotunnel naar Folkestone.

Vanuit de terminal in Folkestone rijdt u zo de snelweg M20 op richting Londen of Dover.

Reserveer de autotrein naar Folkestone.

De Kanaaltunnel tussen Calais en Folkestone.

Op een dag rijden er ongeveer 50 autotreinen door de Kanaaltunnel tussen Folkestone en Calais. Er rijden dus ieder uur ongeveer twee autotreinen. In de nacht rijdt er één trein per uur door de tunnel.

De rit door de tunnel duurt ongeveer 35 minuten. Tijdens de rit door de tunnel kunt u in de auto blijven zitten of u kunt uw benen strekken in de trein. De terminal van de Kanaaltunnel is zowel in Calais als in Folkestone vanaf de snelweg gemakkelijk te bereiken.

Zoek een overnachting in Calais of Folkestone.

Overnachten

Met LeShuttle door de Eurotunnel.

Hoewel de treinreis door de tunnel ongeveer 35 minuten duurt bent u wel meer tijd kwijt om van de snelweg bij Calais op de snelweg bij Folkestone te komen. Dit komt door de vele controles en door de procedure om in te checken.

Uiteraard moet u uw auto ook nog op de autotrein zetten. Al met al kost het ongeveer een uur tot anderhalf uur om van de snelweg bij Calais op de snelweg bij Folkestone te komen.

Let op: auto's met LPG hebben geen toegang tot de Kanaaltunnel. U zult met LPG dus de veerboot moeten nemen.

De Kanaaltunnel bij Calais.

De terminal van de Eurotunnel bij Calais ligt bij het plaatsje Coquelles. Bij de terminal van Coquelles vindt u o.a. een winkelcentrum en er zijn hotels.

Adres van de terminal bij Calais: Coquelles Cedex, 62231, Frankrijk

Overnachten in Calais.

Autorijden in Engeland.

Parijs shows

U moet bij de terminal wachten tot de bomen omhoog gaan en u naar de trein kunt rijden.

Personenvervoer door de Kanaaltunnel.

Vanuit Brussel rijdt Eurostar een hogesnelheidstrein naar Londen en terug. De Eurostar vertrekt in Londen vanaf St. Pancras Station in Centraal Londen.

Reizen met de trein door de tunnel: met de Eurostar van Brussel naar Londen.

Met de Eurostar door de Kanaaltunnel.

De Eurotunnel bij Folkestone.

De terminal van de Eurotunnel in Engeland ligt ongeveer anderhalf uur rijden naar Zuid-Londen. Als u zonder auto met de trein naar Londen wilt kunt in Folkestone de trein naar station Charing Cross in Londen nemen.

De terminal voor de Kanaaltunnel ligt vlakbij de stad Folkestone in Kent, South-East England. Er is vanaf de terminal van de Kanaaltunnel een rechtstreekse verbinding met de Britse snelweg M20 richting Londen en Dover.

Als u vanuit Engeland wilt inchecken neemt u op de M20 afrit 11A. U rijdt dan rechtstreeks naar de terminal waar u kunt inchecken. Hier wijst een medewerker u aan waar u uw auto kunt in de wagon kunt rijden.

Adres van terminal: UK Terminal, Ashford Rd, Folkestone CT18 8XX, Verenigd Koninkrijk

De prijs van een enkele reis met de autotrein door de Kanaaltunnel.

De gemiddelde prijs voor een rit door de kanaaltunnel ligt tussen de 50 en 75 pond voor een personenauto. In de auto mag dan voor die prijs het maximale aantal personen zitten waarmee u ook mag rijden.

Zo kunt u dus voor 75 pond met vijf personen het Kanaal oversteken.

Leuke bestemmingen in Kent.

kent

De prijs voor de reis door de Eurotunnel.

De prijs voor een kaartje van LeShuttle is afhankelijk van het moment waarop u boekt. Als u last minute boekt is het duurder dan wanneer u een maand van te voren boekt.

Open tickets zijn ook duurder dan een reservatie voor een vast tijdstip. Als u met de motor reist kost dat voor een enkeltje ongeveer 30 pond.

kaartjesReserveer LeShuttle (de Eurotunnel)