Weekendplanner Kaartjes

De veerboot tussen Hoek van Holland Haven en Harwich.

Twee keer per dag vertrekt er een veerboot van Stena Line van Hoek van Holland Haven naar Harwich International Port.

Als u in de nacht reist kunt u op de veerboot overnachten. Rond 6:30 uur in de ochtend komt u dan in de haven van Harwich aan. Vanuit Harwich reist u door naar Londen.

De veerboot tussen Hoek van Holland Haven en Harwich.

De Stena Line vaart met twee nieuwe schepen tussen Harwich en Hoek van Holland. U vaart met de veerboot Stena Hollandica of met de Stena Britannica. Er kunnen 230 auto's aan boord en er zijn meer dan 500 hutten en 1700 bedden.

Er vertrekt een veerboot rond half drie in de middag en er is een veerboot in de nacht. De overtocht duurt ongeveer 6 uur en 45 minuten. U kunt tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek inchecken.

Aan boord is o.a. een bioscoop, een mediaruimte, twee restaurants en een brasserie, twee bars en speelruimte voor de kinderen. Er is aan boord gratis Wifi.

Overnachten in Harwich of Hoek van Holland.

Overnachten

De haven van Hoek van Holland.

De terminal van de Stena Line in Hoek van Holland is met de bus of met de auto gemakkelijk te bereiken. De trein van Rotterdam CS naar Hoek van Holland Haven rijdt sinds maart 2017 niet meer. Er wordt een metrolijn aangelegd. Tot die klaar is kunt u met de snelbus van station Schiedam Centrum naar de haven reizen.

Hoek van Holland Haven is klein en u hoeft dus niet te zoeken naar de vertrekhal of de terminal. Borden geven aan hoe u moet rijden als u met de auto gaat.

Overnachten in Harwich of de badplaats Dovercourt.

Als u voor een weekend in Engeland bent kunt u ervoor kiezen om in Harwich Town te overnachten. Uw bagage blijft dan op uw hotel in Harwich en u rijdt in circa anderhalf uur naar het centrum van Londen met de trein.

Harwich Town ligt ongeveer 5 km van de haven van Harwich en ieder uur gaat er een trein naar Londen. Deze trein stopt ook in de badplaats Dovercourt dus hier kunt u ook overnachten.

Overnachten in Harwich.

Een paar dagen in Harwich.

Harwich is al eeuwenlang een havenstad en er zijn dan ook veel historische gebouwen. De belangrijkste attractie van Harwich is de pier in de rivier. Vanaf de pier ziet u de veerhaven van Harwich. Op de pier kunt u instappen op een rondvaartboot of een veerboot voor een tochtje op de rivier.

Met de trein rijdt u in een paar minuten van Harwich naar de haven of in anderhalf uur naar het centrum in Londen. Als u wilt overnachten in Harwich heeft u de keus uit verschillende hotels in het centrum.

Tickets Stena Line

De ingang van de terminal aan de Stena Line.

Vertrektijden en reserveren.

Vervoer tussen de haven van Harwich en Londen.

Harwich ligt ongeveer 145 km van Londen. Dit is ongeveer twee en een half uur rijden met de auto. Met de trein is het iets sneller, zonder vertraging rijdt u van de haven van Harwich naar Londen in ongeveer 90 minuten.

Als u in Harwich aankomt als voetpassagier kunt u met de trein naar station Liverpool Street in Londen. Er rijdt ieder uur een trein van en naar Londen. De trein is gemakkelijk te vinden want hij staat net achter de terminal in de haven te wachten.

Als u vanuit station London Liverpool Street naar de haven van Harwich reist moet u erop letten dat u niet in Harwich Town uitstapt maar in Harwich International Port.

Als u in het weekend reist heeft u kans dat u in Colchester moet overstappen.

Hotels in de Engelse badplaats Dovercourt.

Iets ten zuiden van Harwich ligt de badplaats Dovercourt. Dovercourt heeft een mooi strand en er zijn veel hotels en winkels.

De trein van Londen naar Harwich International Port stopt zowel in Dovercourt als in Harwich Town. U kunt dus voor de overtocht ook overnachten in de badplaats Dovercourt.

Stena Line

Andere veerboten naar Engeland.

Als u in Zuid-Engeland moet zijn kunt u beter de veerboot tussen Calais en Dover nemen. De overtocht duurt ongeveer anderhalf uur dus u hoeft niet aan boord te overnachten.

Als u naar Noord-Engeland of Schotland reist kunt u de veerboot tussen Rotterdam en Hull of de veerboot van IJmuiden naar Newcastle nemen. U bent dan dichterbij uw vakantiebestemming.

De veerboten naar Engeland.