Weekendplanner Kaartjes

Reizen met de trein vanuit Londen.

In Londen zijn een groot aantal stations. Deze stations beschikken vaak ook over een groot metro station. Als u vanuit een station wilt doorreizen kunt u hieronder aflezen met welke metrolijn u naar het andere station moet gaan.

Uiteraard kunt u met een taxi gemakkelijker naar een station rijden als u veel bagage heeft.

reizwen met de trein

Kaartjes voor de trein in Engeland

Voordelig met de trein van Amsterdam naar Londen.

1. London Kings Cross en St Pancras Station.

Station Kings Cross in Central Londen is voor Harry Potter liefhebbers een bekend station. Vanaf Station Kings Cross rijden treinen naar Schotland en Noord en Oost Engeland. Vanuit Kings Cross rijdt u naar o.a. Cambridge, Hull, Leeds, York, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Dundee, Aberdeen en Inverness.

Naast Kings Cross ligt St Pancras Station. Dit is het station waar de Eurostar, de hogesnelheidstrein naar Brussel en Amsterdam, vertrekt en aankomt.

Het King's Cross St. Pancras tube station is een knooppunt van metrolijnen.

2. London Paddington Station

Vanaf Paddington Station in Westminster vertrekken veel treinen van de spoorwegmaatschappij Great Western Railway.

Iedere 15 minuten vertrekt er een Heathrow Express of een Heathrow Connect trein naar Heathrow Airport. De Heathrow Connect trein stopt ook op tussenliggende stations als Ealing Broadway en Southall.

Vanaf station London Paddington vertrekken de lange afstandstreinen van Great Western Railway naar o.a. Bristol, Bath, Exeter, Penzance, Newport en Cardiff in Wales.

Metrostation: Paddington.

Kaartjes voor de treinen naar Heathrow Airport.

3. London Waterloo Station

London Waterloo Station bestaat uit het treinstation, het metrostation Waterloo, een busstation en de Waterloo Pier, naast London Eye. Vanaf Waterloo Station worden de treinverbindingen onderhouden met Zuid-West Engeland en met de buitenwijken van Londen.

London Waterloo Station is een van de grootste stations in Engeland. De treinen die vanaf het station vertrekken worden geëxploiteerd door South West Trains.

Metrostation: Waterloo.

Waterloo Station

London Waterloo Station

4. Charing Cross Station

Charing Cross Station ligt aan The Strand in het centrum van Londen. Vanaf station Charing Cross kunt u onder andere naar Dover Priory, Canterbury West en Greenwich reizen. Er zijn ook verbindingen met Waterloo Station en London Bridge Station.

Treinen die van en naar Charing Cross Station gaan rijden direct over een brug over de Theems. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht over Westminster en de London Eye.

Metro station: Charing Cross.

Charing Cross Station

Charing Cross Station

kaartjes trein

U kunt uw treinkaartjes ook bij de automaten of online kopen.

London Marylebone

Treinstation London Marylebone. Er is ook een metrostratio Marylebone.

stedentrips
Waterloo Station

Waterloo East Station is vanaf London Waterloo Station bereikbaar via een loopbrug.

5. London Bridge Station

London Bridge Station ligt aan de rivier de Thames bij de Londen Bridge. Het is een belangrijk overstapstation naar Central Londen. Het station heeft een ingang op Tooley Street. Er vertrekken treinen naar o.a. Charing Cross, Luton Airport en Gatwick Airport.

Vanaf Londen Bridge Station vertrekken treinen van de maatschappijen Southern, Southeastern en First Capital Direct.

Metro Station: London Bridge. De lijnen Jubilee Line en Northern Line onderhouden de metroverbindingen.

Voordelig reizen met de trein in GB

6. Victoria Station.

Vanaf Victoria Station vertrekt een trein naar Gatwick Airport. De rit van Victoria Station naar Gatwick Airport duurt ongeveer 30 minuten. Verder vertrekken er treinen richting Kent, Brighton en Southampton van de maatschappijen Southern en Southeastern. Er vertrekt ook een Orient Express naar Venetië.

Metrostation Victoria.

vliegvelden Londen

7. Liverpool Street Station.

Vanaf Liverpool Station vertrekt de trein naar de haven van Harwich en naar Stansted Airport.

Verder gaan er treinen naar andere plaatsen Oost Engeland zoals Cambridge, Great Yarmouth, Norwich, Ipswich, Clacton-on-Sea, Colchester, Southend-on-Sea, Essex en Hertfordshire.

Metrostation: Liverpool Street.