Weekendje weg
   
Openbaar vervoer in VenetiŽ.
Openbaar vervoer in VenetiŽ

Om VenetiŽ te bereiken moest u de auto voor de stad parkeren dus u bent in de stad afhankelijk van openbaar vervoer. In VenetiŽ kunt u natuurlijk wandelen maar er zijn veerboten om u van eiland naar eiland te vervoeren.

De kanalen van VenetiŽ kunt u echt goed bekijken vanuit de kanaalbussen (Vaporetti) of wat romantischer in een gondel. U vindt hier informatie over vervoer in VenetiŽ en over de eilanden Lido, Burano en Murano.

       
Eropuit > ItaliŽ > VenetiŽ > Vervoer in VenetiŽ
De attracties van VenetiŽ Overnachten in VenetiŽ Carnaval in VenetiŽ
Het vervoer in VenetiŽ

Vervoer in VenetiŽ

In 1392 werden paarden in de stad verboden. Al het vervoer vond per boot plaats. Tegenwoordig zijn bromfietsen en auto's in VenetiŽ verboden. Als u met de auto naar VenetiŽ wilt rijdt u eerst over een lange weg (foto) die eindigt in een parkeergarage voor de stad. Hier zult u moeten parkeren.

Het is goedkoper om de auto in Mestre, een station voor VenetiŽ, te parkeren en per trein de stad binnen te rijden.

weg naar VenetiŽ
De weg van het vaste land naar VenetiŽ eindigt in een parkeergarage
Er is een goede treinverbinding naar het centrum van VenetiŽ en vanuit het station is alles goed te voet, per kanaalbus of per gondel te bereiken.

Overnachten bij het station en de parkeergarage van VenetiŽ

Vervoer van het vliegveld Venice Marco Polo Airport

Als u in stijl naar het vliegveld van VenetiŽ, Venice Marco Polo Airport, gebracht wilt worden kunt u met een motorboot gaan.

Er zijn boten die u als een deeltaxi deelt met andere passagiers die naar het vliegveld moeten.

De vaartijd is dan ongeveer 60 min. U kunt ook met een privť taxiboot gebracht worden. In dit laatste geval wordt u bij uw hotel opgehaald en u vaart in ongeveer een half uur naar het vliegveld.

Reserveer vervoer van VenetiŽ naar het vliegveld.

Wandelen in VenetiŽ

In VenetiŽ zijn geen brede boulevards of straten. Er zijn alleen smalle straatjes langs het water en pleinen. Toch is bijna alles per voet te bereiken.

Vervoer over langere afstanden vinden meestal per gondel of busboot plaats.

In ieder seizoen heeft VenetiŽ wat te bieden voor toeristen. Het hoogseizoen is echter juli, augustus en september. Het is er dan zo druk dat je dit beter kan vermijden. In deze maanden is VenetiŽ ook nat en heet.

De Vaporetti van VenetiŽ

Aangezien er in de VenetiŽ geen bromfietsen of auto's rijden zijn de Vaporetti (busboten) een interessant alternatief.

Bij iedere tabakszaak kun je een kaartje kopen maar ook bij de kiosk op of vlakbij de aanlegsteigers is een kaartje te koop. Het maakt niet uit hoeveel haltes je mee wilt varen.

Het is ook mogelijk een ťťn dag of drie dagen ticket te kopen.

De eilanden van VenetiŽ

Ten noorden van VenetiŽ bevindt zich een lagune met verschillende eilanden die via veerboten of kanaalbussen te bereiken zijn. Deze eilanden zijn een bezoek zeker waard. Met Vaporetti 52 of 82 kun je Murano, Burano en Torcello bereiken.

Het eiland Lido is bekend om zijn casino, het filmfestival van VenetiŽ en omdat de film "Death in Venice" hier is opgenomen.

Overnachten bij het San Marco Plein, op Murano en op Lido

Foto: Gondels tegenover het San Marco Plein, Eleaonor Seelig.

De gondels van VenetiŽ

Gondels zijn typisch voor VenetiŽ. Er zijn meer steden met kanalen maar nergens vind je dergelijke gondels. Met je geliefde door de smalle straatjes dobberen in een gondel is een onvergetelijke romantische ervaring. Rond zonsondergang is natuurlijk het meest romantisch.

Een normale gondeltocht duurt zo'n vijftig minuten en kost rond de 60 euro. De prijs van een tocht met een gondel is afhankelijk van de opstapplaats.

E-tickets voor gondeltochten door VenetiŽ

De opstapplaats van gondels.

Bij het Canal Grande kun je met een gondel naar de overkant. Dit duurt een paar minuten en dit is een korte maar goedkoopste tochtje met een gondel die u kunt vinden.

Venetie
Een gondelier in VenetiŽ

Een gondel huren in VenetiŽ is niet goedkoop maar voor een toerist is het dat zeker waard. De prijs van gondels en de gondels zelf kunnen verschillen. Deze gondelier heeft werk gemaakt van de aankleding van zijn boot. En dat moet betaald worden.

De opstapplaats is een andere factor die de prijs van een gondel bepaalt.

Foto rechts: Vladimir P

parkeren in Venetie
Foto: Jonathan Tasker
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media