Weekendplanner Kaartjes

Het openbaar vervoer in Venetië.

Om Venetië te bereiken moest u de auto voor de stad parkeren dus u bent in de stad afhankelijk van openbaar vervoer. In Venetië kunt u natuurlijk wandelen maar er zijn veerboten om u van eiland naar eiland te vervoeren.

De kanalen van Venetië kunt u echt goed bekijken vanuit de waterbussen (Vaporetti) of wat romantischer in een gondel. U vindt hier informatie over vervoer in Venetië en over de eilanden Lido, Burano en Murano.

gondel

tickets voor gondels en Hop-on Hop-off boten
met prijzen en aanlegsteigers.

Vervoer van het vliegveld Venice Marco Polo Airport.

Als u in stijl van en naar het vliegveld van Venetië, Venice Marco Polo Airport, gebracht wilt worden kunt u een watertaxi nemen.

Er zijn ook boten die u als een deeltaxi deelt met andere passagiers die naar het vliegveld moeten. De vaartijd is dan ongeveer 60 min. U kunt ook met een privé taxiboot gebracht worden. In dit laatste geval wordt u bij uw hotel in Venetië opgehaald en u vaart in ongeveer een half uur naar het vliegveld.

Er rijden ook Airportbussen tussen het vliegveld en Venetië.

Vervoer vanaf het vliegveld van Venetië.

Vaporetti Venetië

Tegenover het treinstation liggen aanlegsteigers van de waterbussen, de Vaporetti.

gondels San Marco

Een opstapplaats voor gondels op San Marco.

Grand Canal
gondel

tickets kaartjes voor vervoer in Venetië
met prijzen en aanlegsteigers.

Vervoer in Venetië.

In 1392 werden paarden in de stad verboden. Al het vervoer vond per boot plaats. Tegenwoordig zijn bromfietsen en auto's in Venetië verboden. Als u met de auto naar Venetië wilt rijdt u eerst over een lange weg (foto) die eindigt in een parkeergarage voor de stad. Hier zult u moeten parkeren.

Het is goedkoper om de auto in Mestre, een station voor Venetië, te parkeren en per trein de stad binnen te rijden. Er is vanuit Mestre een goede treinverbinding naar het centrum van Venetië.

Voor het station liggen waterbussen, de Vaporetti, gondels en watertaxi's. De Vaporetti varen u rechtstreeks naar het San Marco plein.

U kunt natuurlijk ook gaan lopen. Er lopen in Venetië veel straatjes langs kanalen en over ontelbare bruggen.

Wandelen in Venetië.

In Venetië zijn geen brede boulevards of straten. Er zijn alleen smalle straatjes langs het water en pleinen. Toch is bijna alles per voet te bereiken.

Vervoer over langere afstanden vindt meestal per gondel, watertaxi of busboot plaats.

In ieder seizoen heeft Venetië wat te bieden voor toeristen. Het hoogseizoen is echter juli, augustus en september. Het is er dan zo druk dat je dit beter kan vermijden.

Er zijn bij het station poortjes geplaatst. Als het te druk is worden er poortjes gesloten en moet u via een andere route naar het centrum van Venetië.

OV Venetië

Tegenover het treinstation van Venetië staan deze OV-kiosken. Hier koopt u kaartjes voor de Vaporetti naar o.a. het San Marco Plein.

De Vaporetti van Venetië.

Aangezien er in de Venetië geen bromfietsen of auto's rijden zijn de Vaporetti, de waterbussen, een interessant alternatief.

Bij de aanlegsteigers van de Vaporetti kunt u bij het loket een kaartje te kopen. U betaalt per boottocht. Het maakt niet uit hoeveel haltes u mee wilt varen.

Het is ook mogelijk een één dag of een drie dagen ticket te kopen.

ticketsEen dagkaart voor de Vaporetti.

San Marcol Venetië

San Marco.

winkels San Polo

U kunt vanaf het station ook naar uw hotel lopen. Er zijn veel bruggen.

winkels San Polo

De waterbussen, de Vaporetti, zijn helaas vaak te vol voor een aangename boottocht.

OV Venetië

Dit is de opstapplaats van de Vaporettti (waterbussen) voor het treinstation van Venetië.

De eilanden van Venetië

Ten noorden van Venetië bevindt zich een lagune met verschillende eilanden die via veerboten of kanaalbussen te bereiken zijn. Deze eilanden zijn een bezoek zeker waard. Met Vaporetti 52 of 82 kun je Murano, Burano en Torcello bereiken.

Het eiland Lido is bekend om zijn casino, het filmfestival van Venetië en omdat de film Death in Venice hier is opgenomen.

Het eiland Burano staat bekend om de felgekleurde huizen op het eiland. Als u van fotograferen en kleur houdt moet u hier naartoe.

Het San Marco Plein, Murano, Burano en Lido.

De gondels van Venetië.

Gondels zijn typisch voor Venetië. Er zijn meer steden met kanalen maar nergens vind je dergelijke gondels. Met je geliefde door de smalle straatjes dobberen in een gondel is een onvergetelijke romantische ervaring. Rond zonsondergang is natuurlijk het meest romantisch.

De prijs van een tocht met een gondel is afhankelijk van de opstapplaats. Er zijn gondels die u kunt delen met anderen. Dat is per persoon goedkoper.

tickets voor gondels en watertaxi's
(met prijs en aanlegsteigers).

Gondels in Venetië.

gondels Venetië

Een vaartocht in een gondel in Venetië.

De opstapplaats van gondels.

Bij het Canal Grande kun je op sommige plaatsen met een gondel naar de overkant varen. Dit duurt een paar minuten en dit is een korte maar goedkoopste tochtje met een gondel die u kunt vinden.

De naam van dit soort gondels is Traghetto. Er zijn op ongeveer zes plaatsen tussen het treinstation en het San Marco Plein aanlegsteigers van deze kleine veerboten op de Canal Grande.

Een kaartje voor een overtocht in een Traghetto kost ongeveer 2 euro.

OV Venetië

Dit is een veerboot over Canal Grande, de Traghetto. Een overtocht kost maar 2 euro.

De Hop-on Hop-off boten van Venetië

In de meeste steden zijn Hop-on Hop-off bussen de handigste manier om snel de bezienswaardigheden van de stad te zien.

In Venetië zijn er natuurlijk de Hop-on Hop-off boten. Dit zijn grote rode boten die langs zeven haltes in Venetië varen. Zo komt u snel en gemakkelijk bij de attracties van Venetië.

De Hop-on Hop-off boten bieden plaats aan 300 passagiers dus u heeft aan boord zeker een plek.

tickets de Hop-on Hop-off boten in Venetië.

OV Venetië

Een watertaxi en een volle Vaporetto (waterbus). In een Vaporetto moet u vaak staan.