Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Overnachten in VenetiŽ
Overnachten in VenetiŽ deel 2: San Marco en enkele eilanden.

Het eiland San Marco is het meest populaire eiland in VenetiŽ. Als u buiten de drukte van VenetiŽ wilt overnachten kunt u uitwijken naar ťťn van de andere eilanden.

Vanaf de eilanden Lido en Murano kunt u gemakkelijk naar de bezienswaardigheden op het eiland San Marco varen.

     
Eropuit > ItaliŽ > VenetiŽ > Hotels San Marco en Lido
Gondels en kanaalbussen Overnachten in VenetiŽ, deel 1 De attracties in VenetiŽ
San Marco en de Lagune van VenetiŽ
 
 
kaart met VenetiŽ
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart met VenetiŽ
 
 
koffers
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Overnachten in San Marco

San Marco is een kleine dichtbebouwde wijk in VenetiŽ met veel bezienswaardigheden. Hier zijn altijd veel toeristen. U vindt hier bezienswaardigheden als het San Marco Plein, het Dogenpaleis en het Teatro la Fenice.

Er zijn op het eiland San Marco veel bezienswaardigheden, het is een wijk met sfeer en u vindt er de winkelstraten waar u luxe kunt shoppen.

Ook de beroemde Harry's Bar en heel veel exclusieve maar dure winkels liggen op San Marco.

De hotels in San Marco zijn niet goedkoop maar de wijk is sfeervol en u bent hier dichtbij de belangrijkste attracties van VenetiŽ.

De hotels en stadspaleizen in San Marco, VenetiŽ

Overnachten in Santa Croce in VenetiŽ

Als u van het vaste land over de weg naar VenetiŽ rijdt komt u bij Santa Croce in de stad. Bij Piazzale Roma liggen de enige parkeergarages van VenetiŽ. Verder liggen er in de wijk het treinstation en het busstation van VenetiŽ.

In VenetiŽ mag u alleen bij Piazzale Roma met de auto rijden. Als u een hotel in Santa Croce heeft is die dus iets gemakkelijker te bereiken dan hotels elders in VenetiŽ.

Het oostelijke gedeelte van Santa Croce grenst aan San Polo en is merendeels middeleeuws. Het is er sfeervol en u bent er echt in VenetiŽ. De meeste hotels in Santa Croce liggen in dit gedeelte van de wijk.

Het westelijke gedeelte van Santa Croce met de haven van VenetiŽ ligt op land dat in de 20ste eeuw op de zee gewonnen is. Hier komen weinig toeristen.

Overnachten in Santa Croce, VenetiŽ

Venetie
Foto: De Piazza San Marco met het Dogenpaleis

Overnachten in Murano in de Lagune van VenetiŽ

Net zoals de rest van VenetiŽ bestaat ook het eiland Murano uit kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggetjes. Als u van het eiland Murano naar de Piazza San Marco in VenetiŽ wilt, vaart u ongeveer anderhalve kilometer met een Vaporetto.

Iedere tien minuten vertrekt er een Vaporetto van Murano naar VenetiŽ. Murano staat bekend om haar glaswerk maar toerisme is de belangrijkste inkomstenbron.

Vanaf het eiland Murano kunt u in 20 minuten met een watertaxi naar het vliegveld van VenetiŽ, Marco Polo International Airport. De meeste toeristen op Murano overnachten echter niet op het eiland.

Overnachten op het eiland Murano in de Lagune van VenetiŽ

shoppen in Venetie
Foto: Shoppen in VenetiŽ

Het eiland Lido in de Lagune van VenetiŽ

Het eiland Lido is ongeveer 18 km lang en heeft prachtige stranden. De plaats Lido di Venezia op het eiland is een mondaine badplaats. Ieder jaar wordt in Lido di Venezia het beroemde filmfestival van VenetiŽ gehouden.

Het beroemde verhaal De dood in VenetiŽ speelt zich af in Lido di Venezia. Als u een hotel in de buurt van de haven neemt reist u vanaf het eiland Lido in ongeveer 15 minuten met een Vaporetto (waterbus) bij de Piazza San Marco.

Hotel Panorama ligt bijvoorbeeld vlakbij de halte van de waterbus in de haven. Het hotel beschikt over o.a. een familiekamer.U kunt in het hotel fietsen huren om Lido mee te verkennen.

Oasis B&B And Residence is een B&B met appartementen op Lido. Er zijn suites en twee en drie kamer appartementen. De B&B ligt vlakbij het strand.

Overnachten op het eiland Lido

Venetie
veere 1. Cannaregio
2. Castello
3. Dorsoduro
4. Giudecca
5. San Polo

6. San Marco
7. Santa Croce
8. Murano
9. Lido

Overnachten op Cannaregio, Castello, Giudecca en San Polo.

Informatie voor een paar dagen in VenetiŽ
De attracties in Venetie Gondels en kanaalbussen in VenetiŽ
Carnaval in VenetiŽ Naar VenetiŽ via de Brennerpas
De hostels in VenetiŽ Overnachten in andere wijken in Venetie
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media