Weekendplanner Kaartjes

San Marco en de Lagune van Venetië.

Het eiland San Marco is het meest populaire eiland in Venetië. Als u buiten de drukte van Venetië wilt overnachten kunt u uitwijken naar één van de andere eilanden.

Vanaf de eilanden Lido en Murano kunt u gemakkelijk naar de bezienswaardigheden van San Marco varen.

Overnachten in San Marco.

San Marco is een kleine dicht bebouwde wijk in Venetië met veel bezienswaardigheden. Hier zijn altijd veel toeristen. U vindt hier bezienswaardigheden als het San Marco Plein, het Dogenpaleis en het Teatro la Fenice.

Er zijn in San Marco veel bezienswaardigheden en er zijn de winkelstraten waar u luxe kunt shoppen.

De hotels in San Marco zijn niet goedkoop maar de wijk is sfeervol en u bent hier dichtbij de belangrijkste attracties van Venetië.

De hotels en appartementen op San Marco.

Overnachten in Venetië.

Overnachten

Overnachten in Santa Croce in Venetië.

Als u van het vaste land over de weg naar Venetië rijdt komt u bij Santa Croce in de stad. Bij Piazzale Roma liggen de enige parkeergarages van Venetië. Verder liggen er in de wijk het treinstation en het busstation van Venetië.

In Venetië mag u alleen bij Piazzale Roma met de auto rijden.

Het oostelijke gedeelte van Santa Croce grenst aan San Polo en is merendeels middeleeuws. Het is er sfeervol en u bent er echt in Venetië. De meeste hotels in Santa Croce liggen in dit gedeelte van de wijk.

De hotels en appartementen op Santa Croce.

Overnachten in op het eiland Murano.

Net zoals de rest van Venetië bestaat ook het eiland Murano uit kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggetjes.

Als u van het eiland Murano naar de Piazza San Marco in Venetië wilt, vaart u ongeveer anderhalve kilometer met een Vaporetto.

De hotels en appartementen op Murano.

De kaart van Venetië.

Overnachten

Het eiland Murano.

Iedere tien minuten vertrekt er een Vaporetto van Murano naar Venetië. Murano staat bekend om haar glaswerk maar toerisme is de belangrijkste inkomstenbron.

Vanaf het eiland Murano kunt u in 20 minuten met een watertaxi naar het vliegveld van Venetië, Marco Polo International Airport.

Openbaar vervoer in Venetië.

Op de kade van San Marco

San Marco

Het eiland Lido in de Lagune van Venetië

Het eiland Lido is ongeveer 18 km lang en heeft prachtige stranden. De plaats Lido di Venezia op het eiland is een mondaine badplaats. Ieder jaar wordt in Lido di Venezia het beroemde filmfestival van Venetië gehouden.

Als u een hotel in de buurt van de haven neemt reist u vanaf het eiland Lido in ongeveer 15 minuten met een Vaporetto (waterbus) bij de Piazza San Marco.

Hotel Panorama ligt bijvoorbeeld vlakbij de halte van de waterbus in de haven. Het hotel beschikt over o.a. een familiekamer.U kunt in het hotel fietsen huren om Lido mee te verkennen.

De hotels en appartementen op Lido.