Weekendplanner Kaartjes

Dankzij de dagelijkse goedkope vluchten van budget maatschappijen als Ryanair en Easyjet zijn Rome en Milaan zelfs bestemmingen voor een weekendje weg geworden.

In de regio's Toscane en Ligurië huren veel toeristen in de zomer een vakantiehuis. In de historische steden en badplaatsen van Italië zijn de hotels en hostels het hele jaar populair.

Vakantie in Italië.

Italië

Vakantie in Ligurië (Italiaans: Liguria).

Ligurië wordt ook wel de Italiaanse Riviera genoemd. Het is een prachtige regio langs de kust tussen het Franse Côte d'Azur en Toscane.

Ligurië heeft een Middellands zeeklimaat. Veel plaatsen in Ligurië waren in de 19de eeuw al geliefde badplaatsen. Er zijn dan ook nog veel hotels gevestigd in villa's uit de vorige eeuw.

Overnachten in Italië.

Overnachten

Lombardije (Italiaans: Lombardia).

Lombardije grenst aan Zwitserland en is één van de rijkste regio's van Italië. Bekende bestemmingen in Lombardije zijn Milaan, Brescia, Como, Bergamo en Varese.

De bergmeren in Lombardije bij de grens van Zwitserland zijn populair voor een vakantie. De meest bekende meren zijn het Comomeer, het Gardameer en het Lago Maggiore.

Vanuit Lombardije zijn andere vakantiebestemmingen als de Italiaanse Riviera en Toscane gemakkelijk te bereiken.

Steden in Ligurië.

Leuke steden in Lombardije.

Vakantie in Toscane (Italiaans: Toscana).

Toscane staat bekend om haar prachtige landschap en haar prachtige steden als Florence en Siena. Toscane heeft een prachtige kust waar Pisa vlakbij ligt.

In veel palazzo's in Toscane zijn tegenwoordig hotels en appartementen gevestigd. U kunt in Toscane ook een vakantiehuis huren of gaan kamperen op een luxueuze camping.

Florence

Leuke plaatsen bij Rome en Napels.

Een stedentrip naar Rome is goed te combineren met een reis naar Napels. Met de trein reis u snel een gemakkelijk van Rome naar Napels.

In Napels kunt u de vulkaan Vesuvius bezoeken of de opgravingen van Pompeii en Herculaneum.

Ook de mooie eilanden Capri en Ischia voor de kust van Napels zijn een bezoek waard.

Dagtrips vanuit Napels

Leuke plaatsen in Toscane.

Met de auto naar Italië.

Ieder jaar rijden miljoenen vakantiegangers met de auto naar Italië. In Noord- en Midden Italië zijn goede autosnelwegen en autorijden is er net zo gemakkelijk als in Nederland.

Je kunt naar Noord-Italië reizen via drie routes. Afhankelijk van uw bestemming in Italië reist u via Oostenrijk, Zwitserland of via Frankrijk.

Populaire bestemmingen in Italië.

Rome

Rome.