Weekendplanner Kaartjes

Vakantie aan de kust van Ligurië: Cinque Terre.

Cinque Terre is een bergachtig stukje kust tussen Genua en La Spezia. Hier liggen de vijf beroemde vissersdorpen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Het zijn maar kleine dorpen en de bezienswaardigheden, de hotels en de restaurants zijn altijd gemakkelijk te vinden.

Monterosso al Mare.

Monterosso

Tip: Kies een hotel in Monterosso.

Het dorp Monterosso al Mare.

Monterosso is het meest westelijke dorp van Cinque Terre. Monterosso is het grootste dorp en u vindt er meer hotels en restaurants dan in de andere dorpen. Monterosso heeft ook meer strand dan de andere dorpen aan de Cinque Terre. Het dorp is dan ook een prima locatie als u in Cinque Terre wilt overnachten.

Monterosso is een uitgestrekt dorp met een historisch centrum. U kunt de andere dorpen bezoeken met een veerboot vanuit de haven, met de trein vanaf het station in Monterosso en u kunt gaan lopen langs het historische pad langs de kust.

Zoek een overnachting in Cinque Terre.

Overnachten

Het dorp Vernazza.

Vernazza is één van de mooiste dorpen aan Cinque Terre. Net zoals de andere vissersdorpen zijn de huizen pastelkleurig. Bij de haven van Vernazza is een klein strand met kleine restaurant waar het in de zomer altijd druk is. In de haven kunt u een bootje huren.

Vanuit de pier in de haven vertrekt ieder uur een veerboot naar o.a. Monterosso, Manarola en Riomaggiore.

Aan de rand van Vernazza is een parkeerplaats. Als u met de auto gekomen bent moet u hier parkeren. U kunt niet met de auto het dorp in. Vanaf de parkeerplaats moet u ongeveer 20 minuten lopen om de haven te bereiken. Er rijdt echter ook een kleine bus heen en weer naar het dorp.

Vernaza haven

Het dorp Vernazza

Het dorp Corniglia.

Corniglia ligt niet direct aan de zee maar op een heuvel, ongeveer 100 meter boven de zeespiegel. Vanuit Corniglia kunt u de andere vier dorpen van Cinque Terre zien liggen. Het gemakkelijkste is Corniglia met de trein te bereiken.

Vanaf het station van Corniglia moet u nog wel naar het centrum lopen. U kunt ook met een shuttlebus van het station naar het centrum.

Ga in de zomer niet met de auto want er zijn niet genoeg parkeerplaatsen voor alle toeristen. U kunt in Vernazza of Manarola een trein nemen naar Corniglia.

Het dorp Manarola.

Manarola is een klein vissersdorp op een heuvel in Cinque Terre. Het is een dorp pastelkleurig geverfde huizen met kleine straten en steegjes en veel trappen. Manarola heeft een mooie maar kleine haven. Er is echter geen strand zoals in Vernazza en Monterosso.

Het pad langs de kust tussen Manarola en Riomaggiore wordt ook wel Via dell'Amore (liefdespad) genoemd. Dit deel van het wandelpad door Cinque Terre is gemakkelijk te belopen.

Het dorp Riomaggiore.

Riomaggiore ligt in een dal en is het eerste dorp in Cinque Terre vanaf de stad La Spezia . De ingang van het wandelpad langs de kust, Via dell'Amore, is in Riomaggiore met een bord aangegeven.

Riomaggiore heeft een kleine vissershaven en een rotsstrandje. U kunt op de platte rotsen zonnebaden en zwemmen in zee door erin te springen. De zee is wel overal zo'n vijf meter diep.

De hoofdstraat van Riomaggiore is Via Colombo. Deze mooie straat loopt door tot de haven.

Overnachten in Cinque Terre