Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden van Genua.

Genua is een stad met heel diverse attracties en bezienswaardigheden. Ook is het een stad die aan één van de mooiste kusten van Europa ligt.

En toch is Genua nog niet zo toeristisch als de vele omliggende badplaatsen. Een restaurant of hotel in Genua is goedkoper dan die in de omliggende badplaatsen.

Kaartjes voor de attracties in Genua.
weekend Genua

De binnenstad van Genua.

1. Het historische centrum van Genua.

Een deel van het historische centrum van Genua staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er is dan ook veel te zien. Het historische centrum van Genua is grotendeels voetgangerszone. Auto's worden in de parkeergarages rond de binnenstad geparkeerd.

Het oude middeleeuwse centrum, Centro Storico, met stadsmuren, poorten en heel veel smalle en donkere straatjes met kleine winkeltjes is goed bewaard gebleven. Als u de winkelstraat Via San Lorenzo afloopt komt u bij de prachtig gerestaureerde oude haven Porto Antico. Hier is altijd veel te zien en te doen.

Genua attracties

2. De Palazzi van Via Garibaldi.

Naast het middeleeuwse centrum is er ook een deel van de binnenstad dat tussen de 16de en 17de eeuw is gebouwd. Hier vindt u de beroemde 16de-eeuwse stadspaleizen aan de Via Garibaldi. Samen met de omliggende straten Via Balbi en Via Cairoli staat Via Garibaldi op de werelderfgoedlijst.

Via Balbi is overigens gemakkelijk te vinden. Als u het station P. Prinzipe uitloopt loopt u zo de Via Babi in richting Via Cairoli en Via Garibaldi.

tickets voor rondleidingen en boottochten.

Via XX Septembre Genua

De winkelstraat Via XX Septembre

3. De oude haven van Genua, Porto Antico.

Genua is een havenstad met veerboten naar o.a. Corsica, Sicilië, Sardinië en Nice. In het middeleeuwse centrum van Genua ligt de oude haven, Porto Antico. Dit is de plek waar de veerboten naar Portofino en Cinque Terre aanleggen.

In Porto Antico heeft u een parchtig uitzicht op de pier. Verder zijn er restaurants, cafés, historische schepen en een prachtig uitzicht op de oude stad.

Het beroemde aquarium van Genua staat aan de oude haven.

overnachten

De kabeltrein, Funicolare.

4. Het Aquarium van Genua.

Het reusachtige aquarium in de Oude Haven heeft zelfs dolfijnen. Het Aquarium is één van de meest bezochte toeristische attracties van Genua.

Genua in augustus.

Dat Genua nog steeds niet zo toeristisch is kunt u in augustus merken als u door de smalle straatjes van het middeleeuwse centrum loopt. Terwijl de middeleeuwse straatjes zich in augustus vullen met toeristen zijn veel winkeltjes er wegens vakantie gesloten.

Het geboortehuis van Columbus.

Huis Columbus Genua

4. Het uitzicht vanaf de heuvels op Genua

Genua is tegen heuvels opgebouwd. In de buitenwijken op de heuvels heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de haven. U kunt met de bus op de meeste plekken in de heuvels boven de stad komen maar gemakkelijker en leuker is een rit met de kabeltrein (Funicolare).

Uw kaartje of dagkaart voor de bus kunt u ook gebruiken voor deze kabeltreintjes. In het centrum van Genua vindt u twee kabeltreintjes vlakbij Via Garibaldi.

Er is op de Piazza Portello een kabeltreintje naar Sant'Anna. Iets verder weg ligt het station aan de Largo Della Zecca. Met deze kabeltrein kunt u naar de wijken Zucca en Righi op de heuvel.

De kust van Ligurië in de buurt van Genua.

Genua ligt aan de prachtige kust van Ligurië. Het is een grote havenstad dus als badplaats is Genua misschien minder geschikt dan de vele badplaatsen in de buurt.

De hotels en restaurants in Genua zijn over het algemeen echter veel goedkoper dan in populaire badplaatsen als Portofino, Santa Margherita, Rapallo en de vijf dorpen van Cinque Terre. En dat terwijl er in Genua meer bezienswaardigheden zijn en u met een bus of trein goedkoop binnen een half uur naar de meeste toeristische badplaatsen kunt reizen.

De kust van Ligurië.

Ligurië

Vervoer naar de badplaatsen.

De laatste jaren wordt Genua echter steeds meer ontdekt door toeristen die er komen overnachten en vanuit Genua de omliggende kust van Ligurië gaan verkennen.

Er vertrekt ieder uur een trein van de stations in Genua naar o.a. de badplaats Rapallo, de dorpen van Cinque Terre en naar Pisa.

U kunt natuurlijk ook met de auto gaan maar een reis met de trein is gemakkelijker omdat u dan parkeerproblemen krijgt.

winkel Genua

Een bijzondere antiekwinkel in Campetto.

Het voormalige vissersdorp Boccadasse.

Het voormalige vissersdorp Boccadasse ligt ongeveer 3 km van Porto Antico, de oude haven. In de avond is het een mooie wandeling om langs de kust over de boulevard Corso Italia naar Boccadasse te lopen. In Boccadasse is ook een strand.

De woeste kust bij Nervi.

Nervi ligt ongeveer 16 km van het centrum van Genua maar het is nog steeds een wijk van Genua. Bij Nervi zijn hoge klippen en woeste golven. In Nervi zijn restaurants met een prachtig uitzicht, er zijn kleine kiezelstranden en een lange promenade over de 25 meter hoge klippen.

veerboten Genua Genua