Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in Ligurië: Italiaanse Rivièra.

De Italiaanse Rivièra in Noord-Italië staat bekend om de prachtige kust met pittoreske dorpen en prachtige natuurgebieden. Bekende plaatsen aan de Italiaanse Rivièra zijn San Remo, Genua, Portofino, Rapallo en Cinque Terre.

Er zijn campings maar de meeste toeristen overnachten aan de Italiaanse Rivièra in een hotel of vakantiehuis.

Leuke plaatsen aan de Italiaanse Rivièra.


Vakantie aan de Italiaanse Rivièra.

De regio Italiaanse Rivièra of Ligurië ligt tussen San Remo (Sanremo) aan de grens met Frankrijk tot aan La Spezia ten oosten van de havenstad Genua.

Het gebied rond San Remo staat bekend als de Bloemenrivièra. Behalve bloemen staat Ligurië ook bekend om haar wijn en olijfolie. Lekker eten is dan ook één van de attracties van de Italiaanse Rivièra.

De Italiaanse Rivièra heeft dankzij de bergen en de zee een mild klimaat. In de zomer is het ongeveer 23 °C terwijl het zelfs in de koudste maanden zelden kouder wordt dan 9 °C. Het weer is dus het grootste gedeelte van het jaar aangenaam vakantieweer.

Zoek een overnachting in Ligurië.

Overnachten

De historische havenstad Genua.

De kust van Ligurië rond Genua is één van de mooiste kusten van Italië. Ten westen liggen de prachtige stranden terwijl u in het oosten een bergachtige kust met pittoreske dorpen als Genova Nervi en Boccadasse vindt.

Genua heeft een historisch centrum met smalle straatjes en veel bezienswaardigheden. Ook de historische haven met restaurants en bars is een bezoek waard.

De hotels in Genua zijn veel goedkoper dan in de omliggende plaatsen terwijl u met de trein of de auto vanuit Genua alle plaatsen aan de Italiaanse Rivièra gemakkelijk kunt bereiken. Ook rijden er vanuit Genua treinen naar o.a. Turijn (Torino), Milaan, Pisa en Rome.

Een stedentrip naar Genua.

De hotels aan de Italiaanse Rivièra.

Overnachten Ligurië

De badplaats San Remo.

De mondaine badplaats San Remo ligt vlakbij de grens van de Franse Côte d'Azur. Ooit was San Remo de meest chique badplaats aan de Rivièra maar de tijd van de jetset is voorbij. San Remo is echter nog steeds een mooie plaats aan de Bloemenrivièra.

De Alpen zijn vanuit San Remo gemakkelijk te bereiken. Met de trein of de auto kunt u vanuit San Remo binnen een uur Menton, Monaco en Nice bereiken.

Overnachten in San Remo.

De kust van Ligurië.

Cinque Terre

De vijf dorpen, Cinque Terre.

De vijf dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn zo mooi dat cruiseschepen een bezoek aan de dorpen in het programma opnemen.

U kunt alle dorpen gemakkelijk met de trein bereiken. Er gaan drie treinen per uur tussen La Spezia en Genua. De dorpjes zijn ook door middel van veerboten met elkaar verbonden.

Een aanrader is om via een kronkelig wandelpad langs de dorpen te lopen. Dit pad is gemakkelijk te belopen.

Rapallo restaurants

Langs de haven van Rapallo zijn veel hotels en restaurants.

San Remo.

San Remo

Het fraaie Rapallo.

Rapallo is een grote badplaats aan de Golf van Tigullio, niet ver van Genua. In Rapallo vindt u leuke winkels en heerlijke restaurants. In de jachthaven kunt u een motorbootje huren om ermee langs de kust te varen.

U kunt in Rapallo ook een veerboot nemen naar bijvoorbeeld het nabijgelegen Portofino en San Fruttuoso. Ook het voormalige klooster San Fruttuoso is vanuit Rapallo met een snelle veerboot te bereiken.

Met een kabelbaan kunt u vanuit het centrum van Rapallo in zeven minuten naar het klooster Santuario di Montallegro.

Overnachten in Rapallo.