Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Vakantie aan de Italiaanse Rivièra
Vakantie aan de Italiaanse Rivièra

De Italiaanse Rivièra in Noord-Italië staat bekend om de prachtige kust met pittoreske dorpen en prachtige natuurgebieden. Bekende plaatsen aan de Italiaanse Rivièra zijn San Remo, Genua, Portofino, Rapallo en Cinque Terre.

Er zijn campings maar de meeste toeristen overnachten aan de Italiaanse Rivièra in een hotel of vakantiehuis.

       
Eropuit > Italië > De Italiaanse Rivièra
  Met uw auto door Italië rijden Een stedentrip in Genua Vakantiehuizen aan de Riviera
Vakantie in Ligurië: Italiaanse Rivièra

Vakantie aan de Italiaanse Rivièra

De regio Italiaanse Rivièra of Ligurië ligt tussen San Remo (Sanremo) aan de grens met Frankrijk tot aan La Spezia ten oosten van de havenstad
Genua.

Het gebied rond San Remo staat bekend als de Bloemenrivièra. Behalve bloemen staat Ligurië ook bekend om haar wijn en olijfolie. Lekker eten is dan ook één van de attracties van de Italiaanse Rivièra.

De Italiaanse Rivièra heeft dankzij de bergen en de zee een mild klimaat. In de zomer is het ongeveer 23 °C terwijl het zelfs in de koudste maanden zelden kouder wordt dan 9 °C. Het weer is dus het grootste gedeelte van het jaar geschikt voor een vakantie.

Genua Rapallo Portofino
Genua Rapallo Portofino

De badplaats San Remo

sanremo De mondaine badplaats San Remo ligt vlakbij de grens van de Franse Côte d'Azur. Ooit was San Remo de meest chique badplaats aan de Rivièra maar de tijd van de jetset is voorbij. San Remo is echter nog steeds een mooie plaats aan de Bloemenrivièra.

Er loopt langs de kust een prachtig fietspad en wandelpad. Verder zijn er golfbanen, een jachthaven en u kunt er paardrijden.

De Alpen zijn vanuit Sanremo gemakkelijk te bereiken. Met de trein of de auto kunt u vanuit San Remo binnen een uur Menton, Monaco en Nice bereiken.

Overnachten in Sanremo De bezienswaardigheden van Sanremo
Genua
Foto: De attracties van Genua: de "palazzo's" in Via Garibaldi

De historische havenstad Genua

Genua
Boccadasse
Genua een havenstad in Ligurië met een kust die rond Genua tot één van de mooiste kusten van Italië behoort.

Ten westen liggen de prachtige stranden terwijl u in het oosten een bergachtige kust met pittoreske dorpen als Genova Nervi en Boccadasse vindt.

Een paar dagen in Genua

Genua heeft een historisch centrum met smalle straatjes en veel bezienswaardigheden. Ook de historische haven met restaurants en bars is een bezoek waard. Hier vertrekken ook rondvaartboten. Vanuit de haven van Genua vertrekken dagelijks veerboten naar Corsica, Sardinië, Sicilië, Malta, Barcelona, Marokko en Tunesië.

De hotels in Genua zijn veel goedkoper dan in de omliggende plaatsen terwijl u met de trein of de auto vanuit Genua alle plaatsen aan de Italiaanse Rivièra gemakkelijk kunt bereiken. Ook gaan er vanuit Genua treinen naar o.a. Turijn (Torino), Milaan, Pisa en Rome.

De attracties van Genua

Het fraaie Rapallo

Rapallo is een grote badplaats aan de Golf van Tigullio, niet ver van Genua. In Rapallo vindt u leuke winkels en heerlijke restaurants. In de jachthaven kunt u een motorbootje huren om ermee langs de kust te varen.

U kunt in Rapallo ook een veerboot nemen naar bijvoorbeeld het nabijgelegen Portofino en San Fruttuoso. Ook het voormalige klooster San Fruttuoso is vanuit Rapallo met een snelle veerboot te bereiken.

Met een kabelbaan kunt u vanuit het centrum van Rapallo in zeven minuten naar het klooster Santuario di Montallegro.

De attracties van Rapallo Portofino
Overnachten in Rapallo  
Rapallo
Foto: Langs de haven van Rapallo vindt u veel hotels en restaurants.

De vijf dorpen, Cinque Terre

Cinque Terre zijn vijf historische vissersdorpjes aan de kust bij La Spezia. Deze dorpen, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, zijn zo mooi dat cruiseschepen een bezoek aan de dorpen in het programma opnemen. Cinque Terre staat dan ook op de werelderfgoed lijst.

Monterosso en Vernazza zijn met de auto bereikbaar maar je kunt de dorpen gemakkelijker bereiken met de trein via de lijn La Spezia-Genua. De dorpjes zijn door middel van veerboten met elkaar verbonden. Een aanrader is om via een kronkelig wandelpad langs de dorpen te lopen. Dit pad is gemakkelijk te belopen.

De vijf dorpen van Cinque Terre Overnachten in Cinque Terre
Reizen in Cinque Terre Met de veerboten langs de vissersdorpen

Informatie voor een vakantie in Italië

Overnachten in Genua Overnachten in Italië
De haven voor veerboten in Genua De Golf van Napels
Vakantiehuizen in Ligurië Cinque Terre
Vakantie aan de Côte d'Azur Vakantie in Toscane
Vakantie in Lombardije Overnachten in Rapallo
 
 
De veerboten van Rapallo
Noord-Italië
 
De veerboten van Rapallo
 
 
Genua
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
 
De veerboten van Rapallo
 
 
De veerboten van Rapallo
Cinque Terre
 
 
Veerboten uit Genua
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media