Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Cinque Terre.

De kust bij Cinque Terre staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de dorpen kunt u kano's, motorboten en fietsen huren of een boottocht boeken.

Het dorp Monterosso heeft een mooi zandstrand met veel ligstoelen en parasols. Er is ook een gratis strand waar u kunt zonnebaden en zwemmen.

Kust Cinque Terre

Op het bovendek van de veerboot heeft u een prachtig uitzicht op de kust van de Italiaanse Rivièra.

De kust van Cinque Terre vanaf de zee.

De kust van Ligurië moet u gezien hebben vanuit zee. Rondvaarten zijn duur maar er zijn langs de hele kust veerboten waarmee u goedkoop, snel en comfortabel kunt reizen. Uit de havens van vier van de vijf dorpen van Cinque Terre vertrekken veerboten die de andere dorpen aandoen.

Vanaf het water heeft u een mooi uitzicht op de prachtige kust en de dorpen zijn vanaf zee gezien het mooist. Een aanrader dus! Als u op het bovendek gaat zitten heeft u het mooiste uitzicht.

Kaartjes voor de veerboten kunt u ter plekke bij de veerboot in de haven kopen. Reserveren is niet nodig.

strand Monterosso

Het strand in Monterosso. U kunt er ook kano's huren.

kanoverhuur

Dit soort kano's kunt u in de havens van Vernazza en Monterosso huren.

Hiken in Cinque Terre

De dorpen van Cinque Terre zijn onderling verbonden door een wandelpad. Tijdens het wandelen heeft u uitzicht op zee. U loopt gedeeltelijk tussen olijfvelden en citroenboomgaarden. Als u het volledige pad wilt lopen bent u ongeveer negen uur onderweg. U kunt ervoor kiezen om stukken van de route over te slaan door een veerboot naar het volgende dorp te nemen.

Het pad tussen de dorpen is goed te lopen. Het is er dan ook erg druk met toeristen. Let op: het pad tussen Manarola en Corniglia is tot april 2021 gesloten voor onderhoud.

Het stuk tussen Vernazza en Monterosso is prachtig. U moet onderweg wel een kaartje kopen om op het pad te mogen.
Met een treinpas voor Cinque Terre is de hike gratis.

Het pad tussen Monterosso en Vernazza.

Het smalle pad tussen Monterosso en Vernazza is prachtig om te lopen. U loopt in ongeveer twee uur langs de kust door heuvelachtige terrein en u heeft er een prachtig uitzicht. Er zijn toeristen die op slippers lopen maar dat is zeker niet aan te raden. Neem voldoende water mee.

Het is overigens gemakkelijker om vanuit Vernazza naar Monterosso te lopen dan omgekeerd. Vanuit Monterosso moet u namelijk meer berg op lopen om Vernazza te bereiken dan omgekeerd. In de middag loopt u vanuit Monterosso richting de zon dus neem een zonnebril mee als u in de middag gaat lopen.

Monterosso wandelen

Het pad bij Monterosso.

De stranden van Monterosso en Vernazza.

Monterosso heeft het grootste strand van alle dorpen in Cinque Terre. Als u het station uitloopt staat u direct voor het strand. Het is een zandstrand maar er zijn ook gedeeltes met platte rotsen waarop u kunt zonnebaden.

Vernazza heeft een klein strand bij de haven. Het is hier altijd erg druk.

De badplaatsen van Cinque Terre.

tickets voor attracties en boottochten.
Vernazza

Het centrum van Vernazza.

Monterosso.

kajaks Monterosso

Bij het strand kunt u kajaks huren.

Monterosso: Een rondvaart op een traditionele vissersboot.

Een luxe rondvaart in een boot van Angelo Boat Tours met lunch en wijn. Deze luxe rondvaart kost wel €150 per persoon maar is toch erg populair.
Adres: Via Fegina 3, Monterosso al Mare. U kunt reserveren bij het strand bij het huis met de rode Amerikaanse brievenbus.

Goedkoper is een rondvaart in de boot van Matilde Navigazione. Behalve varen kunt u ook tijdens de rondvaart een grot bezoeken en snorkelen in het heldere water. Reserveer wel van tevoren. Tel. +39 333 8212007.

Botenverhuur in Cinque Terre

Cinque Terre dal Mare Boat Rentals & Tours.
Adres: Via San Giacomo, Riomaggiore.