Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Ligurië: het klooster San Fruttuoso.

San Fruttuoso kan alleen te voet en met een veerboot vanuit de dorpen Portofino en Camogli bereikt worden. San Fruttuoso werd bewoond door monniken, vissers en soms door piraten.

In San Fruttuoso zijn romantische restaurants, terrasjes en er is klein strand. Er is in San Fruttuoso geen hotel of pension maar u kunt vlakbij overnachten in Portofino.

Het klooster San Fruttuoso.

Het klooster San Fruttuoso werd in de tiende en elfde eeuw gebouwd. Het deel van het klooster aan de zijde van de zee stamt uit de dertiende eeuw. Het klooster is tegenwoordig een museum waar veel te zien is. In juli en augustus vinden er in het klooster regelmatig concerten plaats.

Openingstijden: in maart, april en oktober is het museum op maandag gesloten. In de zomer kunt u iedere dag het museum bezoeken. In de wintermaanden is het klooster alleen in het weekend en tijdens de feestdagen geopend.

Overnachten

De restaurants en cafés van San Fruttuoso.

San Fruttuoso is één van de meest romantische plaatsen aan de kust van Ligurië. In de zomer kan het er dan ook erg druk zijn.

Er zijn bij het klooster drie restaurants die door de afgelegen ligging prijzig zijn. Vanaf de terrasjes en bij de ramen heeft u echter een onbetaalbaar uitzicht bij het eten. Er is zelfs een terras tegen de rotsen aangebouwd.

Bij het strand is een café waar u parasols en ligstoelen (samen ongeveer 20 euro per dag) kunt huren. Het zeewater is er heel helder. U kunt bij het strand picknicken als u zelf eten en drinken meeneemt.

In de winter zijn veel restaurants door de week gesloten.

San Fruttuoso

Foto's van de baai van San Fruttuoso

attracties Dan Fruttuoso

Het strand van San Fruttuoso.

veerboot San Fruttuoso

De aankomst van de veerboot uit Rapallo.

attracties San Fruttuoso

In Rapallo kunt u een bootje huren en ermee naar S. Fruttuoso varen.

De Doria Toren van San Fruttuoso.

Als u in het vissersdorpje van San Fruttuoso via de trappen een steile helling oploopt komt u bij een toren uit de vijftiende eeuw. Deze toren bij de ingang van de baai is gebruikt voor de verdediging van San Fruttuoso tegen piraten.

Het pad van het klooster naar Portofino loopt langs de toren.

Tip: U kunt vanaf Portofino naar het klooster lopen.

Giovanni in San Fruttuoso

Restaurant Da Giovanni in San Fruttuoso.

Overnachten in San Fruttuoso.

In de baai van San Fruttuoso staat geen hotel of pension dus u kunt er niet overnachten. Portofino en Camogli liggen echter dichtbij en met de veerboot vaart u in 20 minuten naar San Fruttuoso.

In de nabijgelegen dorpen Portofino en Camogli zijn goede hotels. Ook in de grotere badplaatsen Rapallo en San Margherita zijn voldoende leuke hotels waar u kunt overnachten.

Overnachten in de omgeving van Rapallo.

Veerboot San Fruttuoso

Vanaf het dek van de veerboot heeft u op zee een prachtig uitzicht op San Fruttuoso.

Met de veerboot naar San Fruttuoso.

San Fruttuoso kan alleen te voet en met een veerboot bereikt worden. U kunt vanuit Portofino met de veerboot naar San Fruttuoso. Als u wilt kunt u ook eerder opstappen in Rapallo en in de badplaats San Margherita Ligure. Er vertrekt ook een veerboot vanuit de plaats Camogli.

Een groot deel van het jaar is er bijna ieder uur een veerboot. In de winter wordt er wel een kleinere boot ingezet voor de veerdiensten.
De boottocht naar het klooster is prachtig. U ziet op zee de fraaie kust van Parco Regionale di Portofino vanaf het bovendek. De boottocht alleen al maakt de trip de moeite waard.

Tip: In de baai is een standbeeld van Jezus onder water geplaatst. Dit is een attractie voor duikers.

Veerboot San Fruttuoso

Vanaf de veerboot heeft u een mooi uitzicht op de kust.

veerboot San Fruttuoso

De aankomst van de veerboot in San Fruttuoso.