Weekendplanner Kaartjes

Een stedentrip naar Genua.

Genua is een plaats met een prachtige historische binnenstad, de Centro Storico, met veel bezienswaardigheden. De meeste toeristen die Genua aandoen zijn op doorreis.

Een hotel of appartement in Genua is veel goedkoper dan in de badplaatsen aan de Italiaanse Rivièra.

Vakantie in Genua.

Piazza Ferrari

Piazza Ferrari.

Overnachten in Genua.

Overnachten in een hotel of appartement in Genua is niet zo duur als in de meeste andere vakantiebestemmingen aan de Italiaanse Rivièra. De stad heeft echter veel te bieden. Ook zijn de badplaatsen van Ligurië gemakkelijk te bereiken.

Als u veel van Genua wilt zien of wilt uitgaan en winkelen dan kunt u het beste een hotel zoeken rond Piazza Ferrari of bij de oude haven.

Als u op weg bent naar de haven voor een veerboot dan kunt u overnachten in de buurt van het nabijgelegen station F.S. Principe..

Overnachten in Genua.

Overnachten

De bezienswaardigheden en attracties van Genua.

Genua heeft veel bezienswaardigheden en attracties in haar historische binnenstad, de Centro Storico. De stad heeft veel te bieden.

Genua heeft een prachtige oude haven, een middeleeuws centrum met smalle straatjes en kleine winkels, een centrum in Renaissance stijl met veel fraaie Pallazi uit de zeventiende eeuw, leuke winkels en een prachtige en een lange kustlijn met een boulevard, voormalige vissersdorpen als Boccadasse en Nervi en kleine kiezelstranden.

De attracties en bezienswaardigheden van Genua.

Lekker eten
Wat zijn Antipasti, Primi en Secondi?

Piazza delle Erbe

De terrasjes van Piazza delle Erbe.

poort Genua

Fot's: Rondom de oude stad staat nog een deel van de stadsmuren.

Shoppen in Genua.

De belangrijkste winkelstraat van Genua is de brede Via XX Settembre. Deze brede winkelstraat met veel warenhuizen en luxe boetieks loopt van Piazza de Ferrari richting station F.S. Brignole.

Bij Piazza de Ferrari vindt u ook het luxueuze winkelcentrum Galleria Mazzini en de dure winkelstraat Via Roma.

De winkeltjes in het middeleeuwse centrum

Via het plein Piazza de Ferrari kunt u naar de kleine winkels en restaurants aan de Via Lorenzo in het Middeleeuwse centrum lopen. De winkelstraat Via Lorenzo en de straatjes in het middeleeuwse centrum zijn voetgangerszone.

In de smalle zijstraten tussen Via Lorenzo en Via Garibaldi zijn veel leuke kleine winkels en boetiekjes.

Hotel Palazzo Cicala

Hotel Palazzo Cicala aan het plein Piazza San Lorenzo.

Uit eten in Genua.

Genua staat bekend op haar heerlijke groene pesto gemaakt van olijfolie, basilicum en knoflook uit de heuvels rond de stad. U vindt deze pesto op uw pasta in de vele restaurants van Genua. In Genua zijn er veel goedkope restaurants en terrasjes rond Via Lorenzo.

Het plein Piazza delle Erbe vlakbij Piazza Matteotti is volledig bezet met terrasjes. Ook kunt u er heerlijke pizza's krijgen.

In de oude haven en de smalle straten vlakbij de haven zijn kleine pizza restaurants en Trattoria's. Meer luxe restaurants vindt u in de buurt van de winkelstraat Via XX Settembre.