Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden van Rapallo.

Rapallo is één van de prachtige badplaatsen bij Genua aan de Italiaanse Rivièra. Rapallo heeft een mooie historische binnenstad en een boulevard met hotels en restaurants in Art Nouveau stijl.

Als u in Rapallo bent moet u een boottochtje maken op de zee. U kunt een boot huren of gewoon de veerboot nemen.

Rapallo

Bij de promenade aan zee.

1. De promenade aan zee..

Aan de brede promenade van Rapallo liggen veel hotels en restaurants met een terras. Op de terrasjes is het in de zomer altijd gezellig druk.

Op de promenade staan palmbomen en de restaurants en hotels zijn hier veelal in Art Nouveau stijl gebouwd.

2. Castello di Rapallo.

Castello di Rapallo is een middeleeuws kasteel bij de promenade. Het kasteel is ooit gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten.

markt Rapallo

Op donderdag is er een markt op de Piazza Cile.

3. De heuvel Montallegro

Vanuit het centrum van Rapallo kunt u met de kabelbaan de heuvel Montallegro op. Op de 600 meter hoge heuvel heeft u een prachtig uitzicht op de Golf van Tigullio, Rapallo, Margherita Ligure en Portofino. Op de berg kunt u wandelen en picknicken.

Omdat Maria hier ooit gezien is, staat er op de heuvel Montallegro een 16de-eeuwse basiliek die nog steeds bedevaartgangers trekt. Op Montallegro liggen een café en een hotel. Het station van de kabelbaan in Rapallo staat op Piazzale della Funivia. De tocht duurt ongeveer 10 minuten. De kabelbaan is tussen 12.30 en 14.00 gesloten.

Als u de heuvel op wilt lopen kan dat via een mooi pad. U loopt ongeveer 5 km om de top van de heuvel te bereiken.

Piazza Cile in Rapallo

Op donderdag is er een markt op de Piazza Cile in Rapallo.

Tussen Rapallo en Genua

badplaatsen Lugurië

4. Het historisch centrum van Rapallo.

Rapallo heeft een mooi historisch centrum tussen het station en de promenade langs de zee. Hier vindt u de autovrije winkelstraten van de stad. De belangrijkste winkelstraat is de lange maar smalle Via Giuseppe Mazzini.

De meest bekende bezienswaardigheid van Rapallo is het kasteel Castello di Rapallo uit de zestiende eeuw dat aan de promenade aan zee staat.

Rapallo winkelstraat

De belangrijkste winkelstraat van Rapallo is Via Mazzini.

5. De veerboten vanuit Rapallo.

Vanuit de haven van Rapallo vertrekken veerboten naar o.a. Santa Margherita Ligure, Portofino en San Fruttuoso.

U kunt natuurlijk ook met de auto of de bus naar deze plaatsen rijden maar vanaf het bovendek van deze snelle veerboten heeft u een veel mooier uitzicht op de mooie kust van de Italiaanse Rivièra.

De veerboten vanuit Rapallo.

overnachten

In dit hotel schreef Hemmingway
in 1923 The Cat in the Rain.

6. Het strand en de zee.

Er zijn bij Rapallo aan de oostzijde kleine stukjes kiezelstrand te vinden. Bij de jachthaven richting Santa Margherita staan strandstoelen, douches en badhuizen waar u tegen betaling op het kunstmatige strand kunt zonnebaden en zwemmen.

7. Botenverhuur in Rapallo.

Bij het bruggetje in de jachthaven kunt u verschillende soorten motorbootjes huren waarmee u langs de kust kunt varen. De boten zijn gemakkelijk bestuurbaar en u heeft dan ook geen vaarbewijs nodig.

Adres: de hoek van Ponte Lodovico Mares en Via Dante Alighieri.

8. Kajakken op zee.

U kunt in Rapallo een kajak huren en al dan niet met een gids de zee op gaan.

Verhuur van kajaks en rondvaarten.

9. De golfbaan van Rapallo

Als u van golfen houdt moet u naar de golfbaan van Rapallo. Het is de oudste golfbaan van Italië.

overnachten Rapallo

10. Het natuurgebied Parco di Portofino

Op het schiereiland dat bij Rapallo begint vindt u tussen de plaatsen S. Margherita, Portofino en Camogli het natuurgebied Parco di Portofino met een prachtige kust en originele mediterrane vegetatie. Hier lopen goed onderhouden paden waar u kunt hiken of wandelen.

Vanaf de veerboot naar San Fruttuoso heeft u een prachtig uitzicht op deze fraaie kust. Vanuit Portofino en Camogli kunt u o.a. naar het klooster S. Fruttuoso lopen. Dit klooster is verder alleen met een boot te bereiken.