Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Rome.

Hier vindt u informatie over uitgaan en overnachten in Rome. Wat u ook wilt doen in Rome, of u nu romantiek, cultuur of mode zoekt, of liever wilt uitgaan: in Rome kan het allemaal.

De rijke Romeinse geschiedenis is overal in Rome terug te vinden.

Vaticaan stad.

Vaticaanstad ligt in het centrum van midden in Rome. Het is sinds 1929 het kleinste onafhankelijke staatje ter wereld.

Vaticaanstad is niet groot maar hier kunt u wel een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome zien zoals het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea.

Zoek een overnachting in Rome.

Overnachten Rome

Shoppen in Rome.

Rome is een goede stad om in te winkelen! In de winkels van deze elegante Italiaanse hoofdstad zijn zeer veel beroemde merken te vinden, zoals Bulgari, Hermés, Cartier, Ferragamo en Battistoni . Designwinkels, ambachtelijke winkeltjes, markten en kunstmarkten vlooienmarkten en antiekzaken, het is er allemaal.

De belangrijkste en meest trendy winkelstraten in Rome vindt u in de buurt van de Via Del Corso en metrostation Spagna. Bekende winkelstraten hier zijn o.a. Via Dei Condotti, Via Borgognona en Via Frattina.

Winkelen in Rome.

Leuke steden in Italië.

Italië
Hotel Nazionale Rome

Hotel Nazionale ligt naast het Italiaanse parlement.

Het Pantheon.

Nog ouder dan het Colosseum is het Pantheon uit het jaar 27. Dit gebouw is onder toeristen vooral bekend door de ronde opening in het dak.

De voornaamste reden voor deze opening was een praktische: de koepel zou door deze constructie beter bestand zijn tegen aardbevingen. Het licht dat door het gat valt geeft een prachtige lichtval in het gebouw.

Adres: Piazza Della Rotonda in het oude centrum van Rome.

Het Colosseum.

Een kaartje kopen voor het Colosseum kan veel tijd kosten. Vaak staan er lange wachtrijen voor de kassa's. U kunt echter ook een combo kaartje kopen op het Foro Romano bij de ingang van de Palatino (tegenover het Colosseum).

Tip: Bij de Palentino is het nooit zo druk als bij het Colosseum en met het toegangskaartje van het Palatino en het Forum heeft u ook toegang tot het Colosseum. Koop uw kaartje dus daar!

Adres Piazzale Del Colosseo: Het oude centrum.

Colosseum

Het Colosseum werd gebouwd door de Romeinse keizer Vespasianus.

De wijk Trastevere.

Travestere

Uitgaan in Rome.

Ook op het gebied van uitgaan is er in Rome voor iedereen iets te vinden. Uiteten en uitgaan in het centrum van Rome doet u o.a. in de wijken Trastevere, Testaccio, aan het plein Piazza Della Rotonda en op het Piazza Navona. Er zijn hier speciale wijnbars, cafés, restaurants en talloze theaters.

De straat Via Veneto staat bekend om de populaire discotheken die hier te vinden zijn. Over het algemeen is uitgaan in Rome duurder dan in Nederland.

Goedkoper dan restaurants in Rome zijn de zogenaamde Trattoria’s. Trattoria's zijn iets informeler dan restaurants. In cafés zijn er verschillende prijzen voor een drankje. Hoe verder u van de bar staat of zit, des te hoger de prijs voor een drankje. Op het terras is het drankje dus het duurst.

Trevi Fontein

De Trevi Fontein uit de 18e eeuw is een mooie fontein maar het is er altijd erg druk. Als u uw ogen sluit en een muntje over uw schouder de fontein in werpt, dan heeft u grote kans nog eens terug te keren in Rome. Gooit u twee muntjes dan ontmoet u een nieuwe liefde in Rome. In de fontein ligt dan ook veel kleingeld.

De fontein heeft de naam dat juist hier veel mannen op zoek zijn naar een afspraakje. Pas op voor zwendelaars.

Adres: Piazza Di Trevi.Het oude centrum.

De parken van Rome.

In Rome zijn een aantal parken te vinden waar u van het shoppen en bezichtigen van al die monumenten kunt uitrusten. Villa Borghese is het bekendste en het grootste park van Rome. Het park beslaat 8 hectare (!) en er zijn verschillende mooie historische gebouwen en fonteinen te vinden.

Andere bijzondere parken zijn: de sierlijke tuinen van Villa Pamphilj, Pincio (met een mooi uitzicht over de stad) en het romantische park Gianicolo.

De Spaanse Trappen.

Travestere

Foto's van het centrum van Rome.

De metrostations bij bezienswaardigheden.

 • De opgravingen van de markt van Trajanus zijn gratis te bezoeken. Deze bezienswaardigheid ligt naast het Colosseum langs de weg Via dei Fori Imperiali.
  Metrostation Colloseo.
 • De romantische Spaanse Trappen
  Metrostation Spagna.
 • De basiliek op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse Musea.
  Metrostation: Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani .
 • De Trevi Fontein
  Metrostation: Barberini - Fontana di Trevi
tickets voor Hop-on Hop-off bussen en attracties.