Weekendplanner Kaartjes

Uitgaan en overnachten in Trastevere, Rome.

De inwoners van de wijk Trastevere noemen zichzelf de echte Romeinen. Het een wijk in Rome met authentieke steegjes, sfeervolle pleinen en ontelbare cafés en restaurants.

Bezienswaardigheden in Trastevere zijn o.a. Musea di Roma, Santa Maria Della Scara en Piazza Santa Maria.

De hotels en appartementen van Trastevere.

Trastevere.

Travestere

Het romantische Trastevere.

Trastevere is een sfeervolle wijk met veel nauwe straten, middeleeuwse huizen, restaurants, cafés en terrasjes. Het historische gedeelte van Trastevere grenst aan de Tiber.

Vanuit Trastevere zijn Vaticaanstad en het oude centrum van Rome lopend te bereiken. Het is dus een goede plek als u dichtbij de bezienswaardigheden wilt overnachten.

Overnachten in Trastevere.

Overnachten

Overnachten in Trastevere.

In het historische gedeelte van Trastevere zijn een aantal uitstekende hotels te vinden.

  • Het viersterrenhotel Casa Donna Camilla Savelli heeft uitsluitend goede reviews van andere gasten. Het romantische hotel is gevestigd in een gerestaureerd 17de-eeuws klooster. Vanaf het dakterras heeft u een mooi uitzicht over Rome.
  • Het driesterrenhotel hotel Santa Maria is een aantrekkelijk en stijlvol hotel dat ook in een 17e eeuws klooster gevestigd is. Het plein Piazza Santa Maria in Trastevere ligt vlakbij.
  • Het romantische Residenza Santa Maria is gevestigd in een historisch gebouw.

Shoppen in Trastevere

De wijk Trastevere heeft niet echt de naam grote winkelstraten te hebben. Het draait in deze wijk meer om terrasjes, souvenirwinkels en gezellig uitgaan. Eten & drinken, kijken en genieten! Mocht u op zondagochtend even niets te doen hebben, dan kunt u naar de zondagochtend vlooienmarkt op Piazza Porta Portese.

Op deze vlooienmarkt in Rome vindt u honderden kramen met fabriekspartijen kleding, telefoons, tweedehands boeken, antiek en vele bijzonderheden.

De markten en winkelstraten van Rome.

Restaurants in Trastevere.

Uit eten gaan in de wijk Trastevere is enorm populair. Mede vanwege de enorme toeloop van toeristen naar de restaurants in Trastevere wordt het steeds lastiger om een restaurant te vinden dat in de drukte nog goed eten kan bereiden.

Een aanrader is Ivo a Trastevere. In dit restaurant worden al decennia lang de lekkerste pizza's gebakken. Zeer betaalbaar en meestal gezellig druk.
Adres: Via di S. Francesco a Ripa, 15

Het centrum van Rome.

Rome
Rome brug

Brug over de Tiber met op de achtergrond Tastevere.

Tiber

Dit eiland ligt bij Trastevere in de Tiber.
Er zijn ruïnes uit Romeinse tijd.

Trastevere

Uitgaan in Trastevere.

Trastevere is de hotspot voor het nachtleven van Rome. Samen met de wijk Testaccio is Trastevere in Rome de topper op het gebied van uitgaan. U vindt er theater, clubs, bioscopen en cafés met live muziek.

Aangezien Trastevere één van de beste wijken is voor het uit eten gaan en later op de avond een club te bezoeken, kunt u tussendoor nog een heerlijk biertje drinken in een van de vele cafés die u hier vindt.

De cafés in Trastevere.

In de wijk Trastevere zijn een aantal goede cafés en barretjes te vinden. De cafés in Trastevere zijn bijna net zo populair als de drinkgelegenheden rond Piazza Navona.

Aangezien Trastevere één van de beste wijken is voor het uit eten gaan en later op de avond een club te bezoeken, kunt u tussendoor nog een heerlijk biertje drinken in een van de vele cafés die u hier vindt.

centrum Rome

Het plein Piazza Santa Maria.

Leuke dingen doen in Trastevere

  1. Huur een E-bike of fiets en ga fietsen.
  2. Met een rondleiding ziet u Rome pas goed.
  3. Er zijn rondleidingen waarbij u pizza's, koekjes, kaas, salami, wijn en heerlijke lokale gerechten kunt proeven.
tickets voor attracties en rondleidingen in Trastevere.