Weekendplanner Kaartjes

De bezienswaardigheden en attracties in Florence.

Het historische centrum van Florence is mooi maar niet groot. Alle bezienswaardigheden zijn vanaf het station of vanaf Piazza del Duomo lopend te bereiken.

Als u een hotel in de buurt van de bezienswaardigheden van Florence zoekt moet u kijken bij de pleinen Piazza del Duomo, Piazza della Signoria en bij het centraal station van Florence.

1. De bezienswaardigheden rond Piazza del Duomo.

Het plein Piazza del Duomo is het hart van het historische centrum van Florence. Alle attracties en bezienswaardigheden liggen hier op loopafstand.

Centraal op het plein staat de 13de-eeuwse kathedraal van Florence. Zowel voor een bezoek aan de torens als voor een bezoek aan de kathedraal moet u in de rij staan. Vooral in de zomermaanden zijn de rijen wel wat lang.

Tip: Als u deelneemt aan een tour door het historische Florence met een gids kunt u via een aparte ingang naar binnen. Vanaf de torens heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Loggia dei Lanzi

Piazza della Signoria

Bij de beeldengalerij op de Piazza della Signoria vinden regelmatig gratis concerten plaats.

2. Piazza della Signoria.

Het plein Piazza della Signoria ligt vlakbij de brug Ponte Vecchio in het historische centrum van Florence. Centraal op het plein staat het 13de-eeuwse paleis Palazzo Vecchio.

U moet Palazzo Vecchio beslist bezoeken. Er zijn prachtige schilderijen en standbeelden te zien en vanaf de bovenverdieping heeft u een prachtig uitzicht op Florence.

Voor Palazzo Vecchio ziet u een aantal standbeelden waaronder een 19de-eeuwse kopie van Michalangelo's David. Ooit stond hier het origineel dat nu in het Galleria dell'Accademia te zien is.

Ook de beelden in de beeldengalerij Loggia dei Lanzi naast het paleis moet u gezien hebben. De toegang tot de beelden is gratis.

Ponte Vecchio

Vanaf de brug Ponte Vecchio heeft u 's avonds een nog mooier uitzicht.

3. David van Michelangelo.

Één van de belangrijkste attracties van Florence is het standbeeld David in Galleria dell'Accademia. David is één van de symbolen van Florence.

Galleria dell'Accademia ligt vlakbij Piazza del Duomo en is gemakkelijk te herkennen aan de lange rij wachtenden voor het museum. U kunt echter wel uw toegangskaartjes online regelen.

Als u niet een kaartje gekocht heeft en lang wachten in de rij niet ziet zitten dan kunt u een 19de-eeuwse kopie van David bewonderen op het plein Piazzale Michelangelo en op het plein Piazza Della Signora.

De brug Ponte Vecchio.

Ponte Vecchio

Op de brug Ponte Vecchio zijn winkels.

4. De brug Ponte Vecchio.

De middeleeuwse brug Ponte Vecchio over de rivier de Arno stamt uit de veertiende eeuw. Langs beide zijden van de brug zijn winkeltjes, meestal juweliers.

Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over Florence en de rivier. Een zonsondergang is hier een prachtig gezicht.

Op de Ponte Vecchio is het altijd druk met toeristen. Er treden in de zomer aan het eind van de middag regelmatig straatartiesten op.

De atracties bij de brug Ponte Vecchio.

5. Piazzale Michelangelo.

Piazzale Michelangelo is een plein op een heuvel aan de rand van Florence. Vanaf Piazzale Michelangelo kijkt u uit over het centrum van Florence.

U kunt naar het plein met de auto of met de bus. Ook de Hop On Hop Off bus van Florence heeft hier een halte.

Er zijn een paar leuke restaurants op Piazzale Michelangelo met een terrasje zodat u tijdens uw koffie een prachtig uitzicht heeft.

Op het plein staat een kopie van het standbeeld van David.

tickets voor toegangskaartjes en dagtrips.

6. De musea van Florence.

Florence ademt cultuur en kunst. Overal ziet u dat om u heen. De musea in Florence zijn populair en niet te missen als u van kunst houdt.

Het meest bekende museum van Florence is het Galleria Degli Uffizi, naast het Palazzo Vecchio en vlakbij de beroemde brug Ponte Vecchio. Het meest bekende kunstwerk in het Uffizi museum is de geboorte van Venus van Sandro Botticelli.

De meest bekende musea van Florence.

Wacht niet uw vakantie weg in de rij.

In de musea van Florence moet u rekening houden met lange wachttijden. Er zijn bijvoorbeeld dagen dat u vijf uren zou moeten wachten voor het Uffizi Museum. Er is echter een speciale kassa bij de ingang waar u van tevoren kunt reserveren.

Van tevoren online boeken helpt maar er is zelfs een rij bij de ingang voor mensen die al een kaartje hebben.

Tip: Met een tour met gids bent u vaak een sneller binnen.