Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Een weekend in San Gimignano
Op vakantie in Toscane: San Gimignano

Als u een foto van Toscane ziet met een kleine stad met veel torens op een heuvel dan is dat San Gimignano. San Gimignano is het beeld dat veel toeristen hebben als ze aan Toscane denken.

De stad ligt tussen Florence (60 km) en Siena (40 km). San Gimignano is dan ook een populaire dagtrip vanuit deze steden.

       
Eropuit > Italië > Toscane > San Gimignano
Overnachten in San Gimignano De attracties in Siena Vakantie in Toscane Een stedentrip naar Florence
Hotel op Piazza Cisterna
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Vakantiehuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
zoeken
restaurant in San Gimignano
De binnenplaats van een restaurant in Via Castello. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht op het landschap van Toscane.
San Gimignano
Ieder jaar bezoeken drie miljoen toeristen San Gimignano
Hotel
Het driesterrenhotel Hotel L'Antico Pozo ligt in de winkelstraat Via San Matteo.
Hotel in San Gimignano
San Gimignano is bekend om de dertien torens in het centrum.
Hotel in San Gimignano
Het driesterrenhotel Leon Bianco in het centrum van de stad.
San Gimignano
San Gimignano in Toscane

De attracties en bezienswaardigheden van San Gimignano

Het middeleeuwse centrum van het stadje San Gimignano is wereldberoemd en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De tijd lijkt sinds de veertiende eeuw aan dit stadje op die heuvel in Toscane voorbij te zijn gegaan. San Gigmano trekt in de zomer dan ook veel toeristen.

Binnen de stadsmuren van San Gimignano vindt u prachtige middeleeuwse pleintjes en straten, leuke winkels, mooie terrasjes en sfeervolle restaurants.

Vergeet niet om ook het landschap rond de stad te bekijken. Het is het Toscane dat u kent van de foto's.

Florence en Siena liggen dichtbij.

Hoe ziet het eruit?
San Gimignano
San Gimignano
1. San Gimignano is bekend om de dertien torens in het centrum. Als u naar San Gimignano gaat moet u zeker ook eens op een heuvel vlakbij de stad kijken. De skyline van San Gimignano met haar vele torens ziet u vaak als afbeelding van het landschap van Toscane.
2. U kunt de hoogste toren van San Gimignano, Torre Grossa, beklimmen. Op de toren heeft u een prachtig uitzicht op de stad en het landschap van Toscane. U vindt deze toren samen met de Dom en het stadhuis op het plein Piazza Duomo.
3. De mooiste pleinen van San Gimignano zijn Piazza Cisterna en Piazza Duomo. Aan dit prachtige plein staan twee hotels en enkele restaurants.
4. In het museum San Gimignano130 kunt u een schaalmodel in keramiek zien van San Gimignano in de veertiende eeuw. Toen waren er nog meer dan 70 torens in de stad. U zult het grootste deel van het centrum van San Gimignano nog herkennen.

Adres: Museum San Gimignano130, Via Berignano 23, San Gimignano.

Plein in San Gimignano
Foto: De put op het plein Piazza Cisterna staat er al sinds de dertiende eeuw. Hotel Leon Bianco en Hotel Albergo Cisterna staan op dit prachtige plein in het centrum van San Gimignano.

Shoppen in San Gimignano

De belangrijkste winkelstraten zijn Via San Matteo en Via San Giovanni in San Gimignano die van de stadspoorten naar Piazza Duomo lopen. Hier vindt u veel leuke winkeltjes. In San Gimignano zijn altijd veel toeristen en veel winkels zijn hier dan ook op gericht. Toch zijn er nog veel leuke winkels met bijzondere producten.

Veel winkels verkopen keramiek, wijn en delicatessen waaronder worstjes van vlees van een everzwijn. Vanuit Via San Giovanni loopt u via Piazza Duomo en Piazza Cisterna door naar Via Matteo. Deze straten zijn gemakkelijk te vinden, volg gewoon de andere toeristen.

San Gimignano staat bekend om haar witte wijn, de Vernaccia di San Gimignano. Deze wijn wordt uit de plaatselijke druif gemaakt. Als u ruimte over heeft in de kofferbak moet u een paar flessen kopen voor thuis. Op het plein Piazza Sant'Agostino is een winkel waar u goede wijn kunt kopen.

Op donderdag is er markt op het mooie plein Piazza Cisterna.

Shoppen in San Gimignano
Foto: In de winkelstraat Via San Giovanni zijn veel leuke winkels.

Parkeren in San Gimignano

Het centrum van San Gimignano is autovrij en u zult buiten de stadsmuren moeten parkeren. Rond de stad zijn een aantal parkeerterreinen maar in de zomer is het druk en zult u moeten zoeken om een vrije parkeerplaats te vinden.

U kunt betaald parkeren op de parkeerterreinen aan o.a. de Via Dei Fossi en op Piazzale Ludovico Quaroni. San Gimignano is maar een kleine stad en alles ligt op loopafstand van elkaar. Vanaf het parkeerterrein bent u snel in de winkelstraat Via San Giovanni.

Autorijden in Toscane

Hotel in San Gimignano
Foto: Hotel La Cisterna ligt op het middeleeuwse plein Piazza Cisterna.

Overnachten in San Gimignano

San Gimignano is een stad met een lange geschiedenis. Veel hotels zijn hier dan ook gevestigd in goed onderhouden historische gebouwen.

Zo staan er op het mooiste plein van San Gimignano twee prachtige driesterrenhotels, hotel Leon Bianco en hotel Albergo Cisterna op het Piazza della Cisterna. Er zijn relatief veel kleinere hotels en B&B's in San Gimignano.

Zelfs in het centrum heeft in veel hotels toch een prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap rond de stad. De stad staat immers op een heuvel. Als u in het centrum van San Gimignano wilt overnachten moet u wel bedenken dat u nergens kunt parkeren.

Een paar kilometer buiten de stad vindt u veel hotels en appartementen. Net zoals in San Gimignano overnacht u hier ook in gebouwen die soms al meer dan vijfhonderd jaar oud zijn. Er zijn bijzondere hotels die gevestigd zijn in eeuwenoude boerderijen, er is een hotel in een kasteel en er zijn enkele hotels in kloosters. Deze hotels kunt u wel met de auto bereiken.

Buiten de stad heeft u uitzicht op de prachtige stad met haar torens en op olijfvelden en wijngaarden. Er zijn nogal wat hotels buiten San Gimignano met een zwembad.

Over het algemeen zijn hotels en appartementen in en rond San Gimignano veel goedkoper dan vergelijkbare accommodaties in Florence. En dat terwijl de afstand met Florence maar zo'n 60 km is. Siena ligt zo'n 40 km van San Gimignano.

De hotels en appartementen van San Gimignano

Informatie voor uw vakantie in Toscane

Overnachten in Florence (60 km) Overnachten in Italië
De bezienswaardigheden in Siena (40 km) Vliegreizen Florence
Vakantiehuizen in Torscane Milaan
Vakantie in Toscane De Italiaanse Riviera
 
 
kaart van Toscane
 
 
kaart van Noord-Italië
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
 
kaart van Toscane
 
 
kaart van Noord-Italië
 
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media