Weekendplanner Kaartjes

Op vakantie in Toscane: San Gimignano.

Als u een foto van Toscane ziet met een kleine stad met veel torens op een heuvel dan is dat San Gimignano. San Gimignano is het beeld dat veel toeristen hebben als ze aan Toscane denken.

De stad ligt tussen Florence (60 km) en Siena (40 km). San Gimignano is dan ook een populaire dagtrip vanuit deze steden.

Piazzo della Signoria

De put op het plein Piazza Cisterna staat er al sinds de dertiende eeuw.

De bezienswaardigheden van San Gimignano.

Binnen de stadsmuren van San Gimignano vindt u prachtige middeleeuwse pleintjes en straten, leuke winkels, mooie terrasjes en sfeervolle restaurants.

Vergeet niet om ook het landschap rond de stad te bekijken. Het is het Toscane dat u kent van de foto's.

San Gimignano is bekend om de dertien torens in het centrum. Als u naar San Gimignano gaat moet u zeker ook eens op een heuvel vlakbij de stad kijken. De skyline van San Gimignano met haar vele torens ziet u vaak als afbeelding van het landschap van Toscane.

Dit moet u beslist doen San Gimignano.

U kunt de hoogste toren van San Gimignano, Torre Grossa, beklimmen. Op de toren heeft u een prachtig uitzicht op de stad en het landschap van Toscane. U vindt deze toren samen met de Dom en het stadhuis op het plein Piazza Duomo.

De mooiste pleinen van San Gimignano zijn Piazza Cisterna en Piazza Duomo. Hier zijn twee hotels en enkele restaurants.

In het museum San Gimignano130 kunt u een schaalmodel in keramiek zien van San Gimignano in de veertiende eeuw. Toen waren er nog meer dan 70 torens in de stad. U zult het grootste deel van het centrum van San Gimignano nog herkennen.

Overnachten
attracties San Gimignano

San Gimignano is bekend om de dertien torens in het centrum.

hotel San Gimignano

Het driesterrenhotel Leon Bianco in het centrum van de stad.

Shoppen in San Gimignano.

De belangrijkste winkelstraten in San Gimignano zijn Via San Matteo en Via San Giovanni. Deze winkelstraten lopen van de stadspoorten naar Piazza Duomo. In San Gimignano zijn altijd veel toeristen en veel winkels zijn hier dan ook op gericht. Toch zijn er nog veel leuke winkels met bijzondere producten.

Veel winkels verkopen keramiek, wijn en delicatessen waaronder worstjes van vlees van een everzwijn. Vanuit Via San Giovanni loopt u via Piazza Duomo en Piazza Cisterna door naar Via Matteo.

winkelstraat Via San Giovanni

In de winkelstraat Via San Giovanni zijn veel leuke winkels.

De wijn van San Gimignano.

San Gimignano staat bekend om haar witte wijn, de Vernaccia di San Gimignano. Deze wijn wordt uit de plaatselijke druif gemaakt. Als u ruimte over heeft in de kofferbak moet u een paar flessen kopen voor thuis. Op het plein Piazza Sant'Agostino is een winkel waar u goede wijn kunt kopen.

De markt van San Gimignano.

Op donderdag is er markt op het mooie plein Piazza Cisterna.

San Gimignano

In de torens woonden in de middeleeuwen de rijke families.

binnenstad San Gimignano

Een middeleeuws straatje in San Gimignano.

Het driesterrenhotel Hotel L'Antico Pozo.

Hotel L'Antico Pozo

Dit hotel ligt in de winkelstraat Via San Matteo.

Overnachten in San Gimignano.

San Gimignano is een stad met een lange geschiedenis. Veel hotels zijn hier dan ook gevestigd in goed onderhouden historische gebouwen.

Zo staan er op het mooiste plein van San Gimignano twee prachtige driesterrenhotels, hotel Leon Bianco en hotel Albergo Cisterna op het Piazza della Cisterna. Er zijn relatief veel kleinere hotels en B&B's in San Gimignano.

Zelfs in het centrum hebben veel hotels toch een prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap rond de stad. De stad staat immers op een heuvel.

Over het algemeen zijn hotels en appartementen in en rond San Gimignano veel goedkoper dan vergelijkbare accommodaties in Florence.

Overnachten in San Gimignano.

Overnachten in Toscane.

Overnachten

Op het platteland van Toscane overnachten

Buiten de stad heeft u uitzicht op de prachtige stad met haar torens en op olijfvelden en wijngaarden.

Een paar kilometer buiten de stad zijn al veel hotels en appartementen. Net zoals in San Gimignano overnacht u ook buiten de stad in gebouwen die soms al meer dan vijfhonderd jaar oud zijn. Er zijn bijzondere hotels die gevestigd zijn in eeuwenoude boerderijen, er is een hotel in een kasteel en er zijn enkele hotels in kloosters.

Overnachten in Toscane.

Hotel La Cisterna

Hotel La Cisterna ligt op het middeleeuwse plein Piazza Cisterna.

Parkeren in San Gimignano.

Het centrum van San Gimignano is autovrij en u zult buiten de stadsmuren moeten parkeren. Rond de stad zijn een aantal parkeerterreinen maar in de zomer is het druk en zult u moeten zoeken om een vrije parkeerplaats te vinden.

U kunt betaald parkeren op de parkeerterreinen aan o.a. de Via Dei Fossi en op Piazzale Ludovico Quaroni. San Gimignano is maar een kleine stad en alles ligt op loopafstand van elkaar. Vanaf het parkeerterrein bent u snel in de winkelstraat Via San Giovanni.

Autorijden in Toscane