Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in Lombardije in Noord-Italië.

Lombardije is een grote regio in Noord-Italië en grenst aan Zwitserland. Hier liggen het Comomeer, het Gardameer, het Meer van Lugano en het Lago Maggiore.

Op de Povlakte liggen steden als Milaan, Brescia en Bergamo. Vooral Milaan is een populaire bestemming voor een stedentrip.

Italië Gotthard Noord-Italië

Op reis naar Lombardije.

Lombardije bestaat uit twaalf provincies waarvan sommige populaire bestemmingen zijn. De meest bekende stad van Lombardije is Milaan. De reputatie van Milaan op het gebied van mode trekt veel toeristen voor een weekendje shoppen en uitgaan.

In de zomer en in de winter trekken de meren en bergen in het noorden van Lombardije veel toeristen. Er is hier dan ook een ruime keus aan vakantiehuizen, campings en hotels.

Overnachten in Noord-Italië.

Overnachten

Vakantie in Varese.

De Italiaanse oevers van het Lago Maggiore en het Lago di Lugano (Meer van Lugano) liggen in de provincie Varese. De belangrijkste plaatsen aan het Lago Maggiore zijn Luino en Laveno. Vanaf Laveno kunt u met een veerboot naar enkele eilanden in het meer.

De belangrijkste plaats aan het Meer van Lugano is Porto Ceresio met zijn prachtige boulevard.

De stad Varese staat bekend om de vele winkels en de boulevard. Als u van shoppen houdt moet u hier naartoe. Het Meer van Varese is helaas te vervuild om te zwemmen maar u kunt er wel een kano huren en gaan kanovaren. Als u wilt zwemmen kunt u naar het Meer van Monate.

Comomeer

Er zijn grote meren als het Lago Maggiore, het Gardameer en het Comomeer.

Como

Het station van Como ligt in het centrum. Er is o.a. een trein naar Milaan.

Vakantie in Como.

De provincie Como is ook een provincie in het noorden van Lombardije.

De hoofdstad van Como is de stad Como aan het mooie Comomeer. Como ligt op de grens met Zwitserland, ongeveer een uur rijden van Milaan.

Een hotel aan het Comomeer.

overnachten Como

Het luxe Palace Hotel in Como

Vakantie in Milaan en Bergamo.

Milaan en Bergamo zijn druk bevolkte provincies op de Povlakte. Voor toeristen en zakenreizigers is de stad Milaan de meest populaire bestemming. Milaan is een mooie stad met prachtige straten en pleinen en heel veel modewinkels.

De stad Bergamo ligt niet zo ver van Milaan. Ongeveer vijf kilometer van Bergamo ligt één van de drie vliegvelden van Milaan, luchthaven Orio al Serio. Het vliegveld van Bergamo wordt veel gebruikt voor budgetvluchten naar Milaan.

Gotthardroute

De Gotthardroute loopt langs Cernobbio en Como (A9).

De bergen van Sondrio.

Sondrio ligt in de Alpen ten zuiden van Zwitserland. De provincie Sondrio grenst aan de Italiaanse provincies Trente, Lecco, Bolzano-Zuid-Tirol, Brescia, Bergamo en Como. In de provincie Sondrio zijn veel hoge bergen en het is dan ook een populaire wintersportbestemming.

De hoofdstad Sondrio in de zomer populair bij bergwandelaars. In de winter kunt u er skiën.

Spectaculair is de spoorweg Berninabahn tussen Tirano in Italië en St. Moritz in Zwitserland. De trein rijdt door de hoge Berninapas. De tocht is spectaculair en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Tirano en Livigno bij de Zwitserse grens

Het stadje Tirano is het hele jaar door een toeristische trekpleister. Het wintersportgebied Cimino Valbella ligt hier vlakbij.

In de zomer kunt u aan de grens met Zuid Tirol nog skiën op de gletsjer van Passo dello Stelvio.

Ook bij het dorp Livigno is een populair wintersportgebied. Alles is in het dorp belastingvrij. In Livigno vindt u 115 km skipistes en 33 skiliften.

Vakantie in Brescia.

De provincie Brescia grenst aan Bergamo en de Alpen. Het Gardameer is de meest bekende toeristische trekpleister van Brescia maar ook de stad Brescia is een bezoek waard. De stad Brescia heeft een prachtig historisch centrum en er zijn Romeinse ruïnes.

Bij Capo de Ponte kunt u prehistorische rotstekeningen zien in het Parco Nazionale delle Incisioni Rupestri di Naquane. Adres: Via Naquane in Capo de Ponte.