Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Overnachten in Como
De hotels en appartementen in Como

Het historische centrum van Como ligt aan het Comomeer. Bij het meer liggen hotels als het viersterrenhotel Hotel Metropole Suisse, het luxueuze Palace Hotel en het driesterrenhotel Hotel Marcos.

In het historische centrum liggen een paar leuke hotels. Als u een gemakkelijk te bereiken hotel voor een overnachting onderweg zoekt kunt u ook overnachten in Noord-Como.

       
Eropuit > Italië > Lombardije > Het Comomeer > Como
Hotels voor onderweg naar Italië De hotels aan Comomeer Vakantie in Lombardije De attracties van Como
Hotel in Como
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Vakantiehuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Hotel in het centrum van Como
Hotel Marcos is een driesterrenhotel met uitstekende beoordelingen van haar gasten.
het centrum van Como
De snelweg naar de Gotthardtunnel loopt langs Como.

De meeste hotels in Como zijn vanaf de snelweg gemakkelijk te bereiken.

Hotel Miralago
Het driesterrenhotel Hotel Miralago ligt in Cernobbio, ongeveer 3 km van Como).

Het hotel is mooi gelegen op de oever van het Comomeer.

Como hotel
Como en het Comomeer.
Como hotel
Het fraaie Palace Hotel is het meest luxueuze hotel in het centrum van Como.
Overnachten in Como

Overnachten in Como

Como ligt aan het meest zuidelijke puntje van het Comomeer. De meeste hotels liggen in het historische centrum, vlakbij het meer. Hier bent u dichtbij het station en de veerboten.

Como is niet zo groot en u kunt vanuit een hotel in het centrum alle bezienswaardigheden lopend bezoeken. Zelfs vanuit een hotel aan de andere kant van Como hoeft u maar 20 minuten te lopen om door het centrum naar het Comomeer te gaan.

Een klein gedeelte van het historische centrum van Como is voetgangersgedeelte maar de meeste hotels en B&B's zijn ook hier met de auto gemakkelijk te bereiken. Veel hotels hebben een eigen parkeergelegenheid maar er zijn ook verschillende parkeergarages in de stad.

De hotels, appartementen en villa's in Como

Como hotel
Foto: Een terras met daarachter het viersterrenhotel Avenue in het historische centrum van Como.

De hotels en appartementen langs het Comomeer

Het Comomeer was in de 19de eeuw een populaire vakantiebestemming voor de rijken van Europa. Er zijn in Como veel 19de-eeuwse gebouwen in gebruik als hotel. De kamers in de 19de-eeuwse villa's en hotels zijn vaak ruim met hoge plafonds. Soms zijn er familiekamers, suites en appartementen.

Er zijn veel luxe hotels langs de oevers van het Comomeer maar Como is niet meer de vakantiebestemming voor welgestelden en er zijn dan ook budgethotels te vinden in voormalige villa's.

Como hotel
Foto: Het viersterrenhotel Hotel Metropole Suisse ligt aan het Comomeer, tegenover de aanlegplaats voor de veerboten.

Langs de weg rond het Comomeer staan veel 19de-eeuwse villa's en hotels waar u in stijl kunt overnachten. Zo vindt u aan deze weg Hotel Villa Flori bij Como in een 19de-eeuwse villa. De hotels en villa's Vanuit veel kamers in dit hotel heeft u een prachtig uitzicht op het Comomeer.

Andere goede hotels in Como aan het meer zijn o.a. het driesterrenhotel Hotel Marco en het luxe viersterrenhotel Palace Hotel.

De veerboten naar andere plaatsen aan het Comomeer leggen in de kleine haven van Como aan. Als u dus in het historische centrum van Como overnacht kunt u gemakkelijk met de veerboot het Comomeer verkennen.

Como hotel
Foto: Het Palace Hotel is één van de meest luxe hotels van Como.

De hotels in het centrum van Como

Ook de hotels in het centrum van Como liggen nooit ver van de veerhaven en het Comomeer vandaan. Het historische centrum van Como bestaat uit smalle straten waar geen doorgaand verkeer is toegestaan. Hier vindt u kleine winkels en leuke restaurants.

De belangrijkste winkelstraat van Como, Via Vittorio Emanuele II, is voetgangerszone. Op historische pleinen als het Piazza Duomo en Piazza San Fedele vindt u leuke restaurants en terrasjes. Het Avenue Hotel en Hotel Re liggen hier vlakbij.

Como hotel
Foto: Het driesterrenhotel Hotel Marcos ligt aan het Comomeer, vlakbij het busstation en het treinstation. Het hotel is ook met de auto gemakkelijk bereikbaar.

De hotels voor onderweg in Como

Como ligt ongeveer 1000 km van Utrecht en vlakbij de Gotthardtunnel. De hotels in Como zijn dan ook populair voor een overnachting onderweg.

De hotels aan de weg langs het Comomeer, bijvoorbeeld de weg Lungo Lario Trento bij de haven, zijn gemakkelijk te bereiken met de auto en parkeren is vaak gratis. Ook in het noorden van Como zijn de hotels net iets buiten het centrum gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Mochten de hotels in Como vol zijn kunt u ook denken aan een hotel in het nabijgelegen plaatsje Cernobbio. Het dorp is mooi gelegen aan het Comomeer. Aan het meer liggen een paar mooie en gemakkelijk te bereiken hotels met ruime parkeergelegenheid.

Informatie voor een vakantie in Noord-Italië

De hotels in Cernobbio (5 km van Como) Overnachten in Italië
De attracties van Como De hotels met korting
Vakantiehuizen aan het Comomeer Treinreizen naar Italië
Vakantie in Lombardije Een paar dagen in Milaan
 
 
Comomeer
 
 
Lombardije
 
Comomeer
Het Comomeer
 
zoeken
 
 
Reserveringen
 
 
Comomeer
 
 
Comomeer
Het Comomeer
 
Lombardije
 
koffers
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media