Weekendplanner Kaartjes

De hotels en appartementen in Como.

Het historische centrum van Como ligt aan het Comomeer. Bij het meer liggen hotels als het viersterrenhotel Hotel Metropole Suisse, het luxueuze Palace Hotel en het driesterrenhotel Hotel Marcos.

In het historische centrum liggen een paar leuke hotels. Als u een gemakkelijk te bereiken hotel voor een overnachting onderweg zoekt kunt u ook overnachten in Noord-Como.

De hotels en villa's in Como.

De hotels, villa's en appartementen aan het Comomeer.

Het Comomeer was in de 19de eeuw een populaire vakantiebestemming voor de rijken van Europa. Er zijn in Como veel 19de-eeuwse gebouwen in gebruik als hotel. De kamers in de 19de-eeuwse villa's en hotels zijn vaak ruim met hoge plafonds. Soms zijn er familiekamers, suites en appartementen.

Er zijn veel luxe hotels langs de oevers van het Comomeer maar Como is niet meer de vakantiebestemming voor welgestelden en er zijn dan ook budgethotels te vinden in voormalige villa's.

Villa's, appartementen en hotels aan het Comomeer.

Reserveer een accommodatie in Como.

Overnachten

Overnachten in Como.

Como ligt aan het meest zuidelijke puntje van het Comomeer. De meeste hotels in Como liggen in het historische centrum, vlakbij het meer. Hier bent u dichtbij het station en de veerboten.

Como is niet zo groot en u kunt vanuit een hotel in het centrum alle bezienswaardigheden lopend bezoeken.

Een klein gedeelte van het historische centrum van Como is voetgangerszone maar de meeste hotels en B&B's zijn ook hier met de auto gemakkelijk te bereiken. Veel hotels hebben een eigen parkeergelegenheid maar er zijn ook verschillende parkeergarages in de stad.

Overnachten

Dit hotel ligt in Cernobbio, ongeveer 3 km van Como.

Hotel Como

Hotel Marcos ligt aan het Comomeer, vlakbij het busstation en het treinstation.

Hotel Metropole Suisse

Hotel Metropole Suisse ligt aan het Comomeer, tegenover de aanlegplaats voor de veerboten.

Noord-Italië

De villa's en hotels aan het Comomeer

Langs de weg rond het Comomeer staan veel 19de-eeuwse villa's en hotels waar u in stijl kunt overnachten. Zo vindt u aan deze weg Hotel Villa Flori b in een 19de-eeuwse villa vlakbij Como. De hotels en villa's Vanuit veel kamers in dit hotel heeft u een prachtig uitzicht op het Comomeer.

Andere goede hotels in Como aan het meer zijn o.a. het driesterrenhotel Hotel Marco en het luxe viersterrenhotel Palace Hotel.

overnachten

Het viersterrenhotel Hotel Avenue in het historische centrum van Como.

De hotels in het centrum van Como.

Ook de hotels in het centrum van Como liggen nooit ver van de veerhaven en het Comomeer vandaan. Het historische centrum van Como bestaat uit smalle straten waar geen doorgaand verkeer is toegestaan. Hier vindt u kleine winkels en leuke restaurants.

De belangrijkste winkelstraat van Como, Via Vittorio Emanuele II, is voetgangerszone. Op historische pleinen als het Piazza Duomo en Piazza San Fedele zijn leuke restaurants en terrasjes. Het Avenue Hotel en Hotel Tre Re liggen hier vlakbij.

De hotels voor onderweg in Como.

Como ligt ongeveer 1000 km van Utrecht en net voorbij de Gotthardtunnel. De hotels in Como zijn dan ook populair voor een overnachting onderweg.

De hotels aan de weg langs het Comomeer, bijvoorbeeld de weg Lungo Lario Trento bij de haven, zijn gemakkelijk te bereiken met de auto en parkeren is vaak gratis. Ook in het noorden van Como zijn de hotels net iets buiten het centrum gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Mochten de hotels in Como vol zijn kunt u ook denken aan een hotel in het nabijgelegen plaatsje Cernobbio. Het dorp is mooi gelegen aan het Comomeer. Aan het meer liggen een paar mooie en gemakkelijk te bereiken hotels met ruime parkeergelegenheid.