Weekendplanner Kaartjes

Het Comomeer in Noord-Italië.

Het Lago di Como of Comomeer ligt in Lombardije (Noord-Italië). Hier liggen leuke plaatsen als Como, Cernobio, Bellagio, Menaggio en Colico.

De plaats Bellagio staat bekend om haar luxe hotels en 19de-eeuwse villa's. In het noorden van het Comomeer zijn veel campings en vakantiehuizen.

De Gotthardroute (via Zwitserland).

Princes street

Het Comomeer bij de grens.

Overnachten in Como of Cernobio.

Como is een stad met een prachtig historisch centrum aan het Comomeer. In het centrum van Como kunt u shoppen en uitgaan. Er zijn veel hotels langs de oevers van het Comomeer en in het centrum van Como.

Cernobio is een plaats aan het Comomeer, ongeveer 5 km van Como.

Como en Cernobio liggen dichtbij de autoweg tussen Lugano en Milaan. Veel toeristen overnachten onderweg naar de Gotthardtunnel in een hotel in Como of Cernobio.

De hotels, villa's en appartementen in Como.

Overnachten bij het Comomeer.

Overnachten

Het mooiste dorp aan het Comomeer: Bellogio.

Het dorp Bellogio ligt centraal aan het Comomeer. Bellagio was in de vorige eeuw een badplaats voor de rijken. De mooie villa's en luxe hotels uit die periode zijn nu bezienswaardigheden.

Sommige villa's zijn tegenwoordig romantische hotels. Het mooiste hotel van Bellogio is het 19de-eeuwse luxueuze Grand Hotel Villa Serbelloni. Bellagio heeft een mooi historisch centrum met steile straatjes en een prachtig uitzicht op het meer.

Vanuit veel hotelkamers en appartementen aan het meer heeft u een prachtig uitzicht op het Comomeer en de omliggende bergen, de villa's en de dorpen.

De hotels, villa's en appartementen in Bellogio.

De mooiste plaatsen aan het Comomeer.

Overnachten

Mooie plaatsen aan het Comomeer

Tegenover Bellogio liggen mooie plaatsen als Lenno, Cadenabbia, Varenna en Menaggio. De hotels zijn hier goedkoper dan op de andere oever en er is een veerboot waarmee u naar Bellagio kunt varen.

Liefhebbers van Star Wars zullen vlakbij het dorp Lenno de 18de-eeuwse Villa Balbianello herkennen. Deze prachtige villa aan het Comomeer is de locatie van een aantal romantische scenes in Star Wars. Ook enkele scenes van de James Bond film Casino Royale zijn in deze villa opgenomen.

boottocht Comomeer

Voor zo'n € 50,- per uur kunt u aan het Comomeer een bootje huren.

Het noordelijk gedeelte van het Comomeer.

In het noorden van het Comomeer zijn de hoogste bergen.

Populaire plaatsen hier zijn Gravedona, Domasco en Colico.

Colico is gemakkelijk te bereiken en er zijn veel campings en vakantiehuizen. Bij Colico ligt de hoogste berg van het Comomeer.

De campings en vakantiehuizen.

oComo attracties

Dagtrips naar het Comomeer vanuit Milaan

Het Comomeer is een populaire bestemming voor een dagtrip vanuit Milaan en Verona. Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Milaan en Como. In Como of Cernobio kunt u dan een boottocht boeken op het meer.

Vanuit Como vertrekken veerboten voor een rondje over het meer.

Er zijn ook bustours met gids naar het Comomeer. Vaak worden deze tours ook gecombineerd met een boottocht.

tickets voor tours vanuit Milaan en Verona.