Weekendplanner Kaartjes

De hotels en motels langs de Gotthardroute.

De Gotthardroute is naast de Autobahn door de Brennerpas de meest gebruikte autoroute door de Alpen naar Zuid-Europa. De Gotthardroute loopt via de snelweg A2 in Zwitserland, van Basel naar Chiasso aan de Italiaanse grens.

U rijdt bij Gösschenen door de lange St-Gotthardtunnel. Vroeg in de ochtend staat er voor de tunnel meestal geen file dus als u in een hotel bij Luzern overnacht kunt u de file voor zijn.

De hotels aan de snelweg in Duitsland.

Onderweg overnachten.

Overnachten

Overnachten in Bazel
na 700 km.

Bazel ligt op de grens van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Hier gaat de Duitse Autobahn A5 over in de Zwitserse A2 (E25). Bazel ligt ongeveer 700 km van Utrecht en veel vakantiegangers willen hier in de buurt overnachten.

De hotels en restaurants in Zwitserland zijn duur dus u kunt ervoor kiezen om aan de rand van Bazel te overnachten in de Duitse plaats Weil Am Rhein of in Saint-Louis. Beide plaatsen liggen maar een paar minuten rijden van de Autobahn bij Bazel en hebben een eigen grensovergang.

Autobahn A2
Hotels Stans

Twee hotels in Stansstad (aan de Autobahn A2 bij Luzern)

tunnels Zwitserland

Na Luzern zijn er veel tunnels waar regelmatig lange files zijn.

Overnachten in Luzern en Stans
na 800 km

Luzern ligt aan het mooie Meer van Luzern en u heeft hier een prachtig uitzicht op de Alpen. De Gotthardroute (de Autobahn A2) loopt vlakbij het centrum door Luzern. De stad ligt niet ver van de St-Gotthardtunnel en Luzern is dan ook een goede plaats om onderweg te overnachten.

Als u vroeg uit uw hotel in Luzern vertrekt kunt u voor de file bij de tunnel zijn.

Het driesterrenhotel: Express by Holiday Inn Luzern ligt aan de A2, ongeveer 12 km van Luzern. Bij het hotel kunt u gratis parkeren. Een ander hotel aan de A2 is Hotel Roggerli. Vanuit het kleine hotel heeft u een mooi uitzicht over het Meer van Luzern.

Holiday Inn Express Luzern

Het Holiday Inn Express Luzern is een driesterren hotel aan de A2 bij Lucern.

Overnachten in Piotta
na 890 km

Motel Gottardo Sud ligt in Piotta aan de A2/E35-snelweg en vlakbij de Gotthard-tunnel. Het hotel biedt rustige kamers, lekkere gerechten, gratis parkeren en gratis WiFi.

De hotels en B&B's bij de Gottthard Tunnel.

Overnachten in Bellinzona
na 940 km

Bellinzona ligt aan de A2, iets ten zuiden van de Gotthardtunnel. Hier zijn verschillende hotels te vinden. Bijvoorbeeld het hotel Mövenpick Albergo Benjaminn te Monte Carasso. Hier kunt u o.a gratis parkeren.

De hotels en vakantiehuizen in Bellinzona.

Piotta bij de St-Gotthardtunnel.

motel tunnel

Dit motel ligt vlakbij de St-Gotthardtunnel in het dorpje Piotta.

Overnachten in Lugano
na 970 km

Als u door de St-Gotthardtunnel bent is Lugano, aan het Meer van Lugano, de eerste echte stad waar u langs rijdt. Lugano ligt op ongeveer een uur rijden van Milaan.

Lugano is een heerlijke stad om onderweg in te ontspannen. Een groot deel van het centrum is voetgangersgebied dus parkeren bij het hotel is niet overal mogelijk.

Het driesterrenhotel Motel Vezia ligt op slechts 1,5 km van de afrit Lugano Nord. Het is hier vrij parkeren. Het Hotel de la Paix is vanaf de snelweg ook gemakkelijk te bereiken en ligt vlakbij het centrum. U kunt bij het hotel gratis parkeren.

De hotels en vakantiehuizen in Lugano.

Lugano

De A2 in Zwitserland is een tweebaansweg.

grens Italië-Zwitserland

Overnachten in Como en Cernobio
na 1020 km in Italië

Como ligt bijna aan de snelweg naar Lugano en de St-Gotthardtunnel. Ook het dorp Cernobio ligt vlakbij de snelweg en is met de auto gemakkelijk te bereiken.

De hotels in Como en Cernobio.

Overnachten in Milaan
na 1040 km

Milaan een stad waar u beslist geweest moet zijn. Uitgaan en shoppen is er niet goedkoop maar heeft wel stijl.

Overnachten in Milaan.

Motel Gottardo Sud bij de tunnel in Piotta

Motel Piotta

Motel Gottardo Sud ligt in Piotta aan de A2/E35-snelweg.

Enkele tips voor onderweg.