Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Bazel.

Bijna alle hotels geven bij inchecken gratis een dagkaart voor het openbaar vervoer. Ook de WIFI is in de meeste hotels in Bazel gratis. Let daar dus op als je een hotel boekt.

Binnen de Altstadt is parkeren soms lastig maar iets buiten het de binnenstad is het soms mogelijk om bij het hotel of hostel gratis te parkeren.

Bazel bij de Rijn.

Bazel overnachten

De binnenstad bestaat uit
Klein Bazel en de Altstadt.

De hotels en appartementen in Bazel.

Bazel bestaat eigenlijk uit twee delen, gescheiden door de Rijn. Het historische centrum van Bazel ligt op de zuidwestelijke oever van de Rijn. Hier vindt u ook de belangrijkste winkelstraten.

Centraal gelegen hotels in de Altstadt van Bazel zijn het tweesterrenhotel Hotel Rochat, het viersterrenhotel Hotel Basel en de driesterrenhotels Hotel Zum Spalenbrunnen en Hotel Stadthof.

Bij de Mittlere Brücke op de andere oever van de Rijn liggen drie hotels.

De hotels en appartementen in Bazel.

Overnachten in Bazel.

Overnachten

De hotels bij de Rijn.

De Rijn stroomt door de binnenstad van Bazel en scheidt de wijk Klein Bazel van de Altstadt. Vanaf de promenade in Klein Bazel loopt u in vijf minuten over de brug naar de Altstadt. Alle attracties van Bazel liggen in Klein bazel en in de Altstadt dus op loopafstand.

In de zomer kunt u bij de Rijn heerlijk aan het water zitten en kijken naar de zwemmers die zich met de stroom laten mee drijven.

Het viersterrenhotel Hotel Best Western Marian Am Rhein en het driesterrenhotel Hotel Krafft Basel zijn hotels aan de promenade die echte aanraders zijn. Deze hotels liggen aan de promenade en bieden uitzicht over de rivier en op de oude binnenstad.

Bazel

Het viersterrenhotel Best Western Hotel Merian am Rhein ligt in het centrum van Bazel aan de Rijn.

attracties

Hotel Stadthof

De jeugdherbergen en hostels in Bazel.

Overnachten is in Bazel niet goedkoop maar als u ook wel op een slaapzaal wilt overnachten kunt u voor minder dan dertig euro overnachten in een hostel. Vaak zijn hier ook wel goedkope kamers te krijgen.

Het YMCA Hostel ligt een paar honderd meter van het SBB treinstation in Basel en het is ongeveer 15 minuten lopen naar het historische centrum. Het hostel staat bekend om haar schone en modern ingerichte kamers.

brasserie

Hotel Stadthof (met de blauwe zonneschermen) ligt aan de Barfüsserplatz in het historische centrum van Bazel.

Het hostel Basel Backpack.

Het hostel Basel Backpack is gevestigd in een voormalige fabriek, ongeveer 10 minuten van het centraal station. Het is een modern hostel met slaapzalen en tweepersoonskamers.

U kunt er in de buurt gratis parkeren dus het is een goed hostel om te overnachten als u onderweg bent naar uw vakantiebestemming.

Het vijfsterrenhotel Grand Hotel Les Trois Rois.

Hotel in Bazel

Dit is het meest luxe hotel van Bazel. Het hotel ligt in de binnenstad van Bazel aan de Rijn.

Enkele bijzondere hotels in Bazel.

Het meest luxe hotel van Bazel is zonder twijfel het vijfsterrenhotel Grand Hotel Les Trois Rois. Dit prachtige hotel ligt in het historische centrum van Bazel aan de Rijn. Napoleon, Picasso en de koningin Elisabeth II van Groot-Brittannië gingen u voor als u hier overnacht.

Het prachtige hotel heeft een eigen restaurant, Cheval Blanc, waarvan de chef maar liefst twee Michelin sterren bij elkaar gekookt heeft. Er zijn kamers met uitzicht over de rivier.

Hotel Au Violon Im Lohnhof 4, ligt bij Barfüsserplatz, het centrale plein van Bazel. Het comfortabele hotel is gevestigd in een voormalig politiebureau. Dus als u altijd al in de cel heeft willen slapen dan is hier uw kans.

De hotels en appartementen in Bazel.

Het Krafft Basel Hotel.

Een ander bijzonder hotel is het Krafft Basel Hotel op de noordelijke oever van de Rijn. Vanuit dit prachtige driesterrenhotel heeft u een mooi uitzicht over de Rijn op de historische binnenstad. Het is een historisch hotel aan de promenade, bij de Mittlere Brücke. Ooit schreef Hermann Hesse in dit hotel een deel van zijn roman De Steppewolf.

Voor een hotel in Zwitserland is het hotel goedkoop maar het is toch een erg goed hotel met uitstekende beoordelingen.

brasserie

De drie hotels bij de Mittlere Brücke liggen aan promenade langs de snel stromende Rijn.

Het Sint Alban Youth Hostel Basel

Het Sint Alban Youth Hostel Basel ligt ongeveer 50 meter van de Rijn, niet ver van de historische binnenstad. Het is gevestigd in een modern ingericht gebouw met veel open ruimtes.

Het hostel heeft vierpersoonskamers en slaapzalen. Het is een jeugdherberg maar er overnachten ook wel gezinnen en ouderen.

Parkeren is in de buurt gratis dus het is een goed adres om te overnachten als u met de auto op weg bent naar de Gotthardtunnel.

Het Grand Hotel Les Trois Rois.

Hotel in Bazel

Dit is het meest luxe hotel van Bazel. Het hotel ligt in de binnenstad van Bazel aan de Rijn.

De hotels en motels langs de autosnelweg.

Bazel ligt ongeveer 700 km van Utrecht net over de grens met Duitsland en Frankrijk. Omdat het een dag reizen van Nederland op één van de meest populaire routes naar het zuiden ligt is het een populaire plaats voor een overnachting onderweg.

In Bazel zijn buiten de binnenstad veel gemakkelijk te bereiken hotels. U kunt in Bazel ook kiezen voor een overnachting in een hostel. Hier is parkeren vaak gratis.

Als u liever buiten de stad in de buurt van de Autobahn blijft kunt u kiezen voor één van de hotels langs de A3 en A2. Hotels als het Dasbreitehotel en het Royal Hotel liggen aan de A3 en zijn goed. Het Ibis Budget Basel Pratteln aan de A3 is niet zo goed maar wel gemakkelijk bereikbaar en goedkoop.

De hotels en motels aan de Autobahn bij Bazel.

Goedkoper overnachten bij Bazel.

Hotels bij Bazel zijn mede dankzij de koers van de Zwitserse Francs nogal aan de prijs.

Bazel is echter een grensplaats dus u kunt 10 minuten rijden van Bazel veel goedkoper overnachten in de Duitse plaats Weil Am Rhein of in het Franse Saint Louis.

Een bijkomend voordeel van over de grens overnachten is dat u ook goedkoper kunt eten.

De hotels in Weil Am Rhein en Saint Louis.

brasserie

Het vijfsterrenhotel Grand Hotel Les Trois Rois ligt aan de Rijn.

In de buurt van Bazel.

Bazel

Bazel, Weil am Rhein en Saint Louis

Leuke plaatsen in de buurt van Bazel.