Weekendplanner Kaartjes

Het openbaar vervoer in Bazel.

Een kaartje voor een tram of bus in Bazel is niet duur. Vaak krijgt u zelfs een dagkaart voor het openbaar vervoer als u incheckt in uw hotel of hostel.

Als u alleen het centrum van Bazel wilt bezoeken is het niet nodig om de tram of bus te nemen. Alles in de Altstadt is lopend te bereiken.

De binnenstad van Bazel.

Vervoer Bazel

De tram is in Bazel de belangrijkste vorm van openbaar vervoer.

De trams en bussen in de binnenstad.

De belangrijkste toeristische attractie van Bazel is de fraaie historische binnenstad. De mooiste straten van de Altstadt zijn voetgangerszone.

De Altstadt van Bazel is ook niet zo groot en u kunt lopend de meeste bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken. Er rijden echter door de stad en naar de buitenwijken trams en bussen. Pas op voor de trams want die rijden bijna geruisloos en hebben bijna altijd voorrang.

Kaartjes voor het openbaar vervoer koopt u bij de haltes. Het kaartjessysteem is gebaseerd op eerlijkheid en controle in de tram of bus is er nauwelijks.

De veerboten in Bazel.

Bazel foto's

De opstapplaats van de veerboten in Bazel. Een kaartje koopt u bij de schipper op de boot.

Een gratis dagkaart voor het openbaar vervoer.

Als u in Bazel in een hotel of hostel overnacht krijgt u bij het inchecken waarschijnlijk gratis een mobiliteitspas waarmee u in de stad en naar het vliegveld gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

De trams in de Altstadt.

Een knooppunt van tramlijnen is de Barfüsserplatz in de Altstadt van Bazel. Op de Barfüsserplatz staan altijd zoveel trams dat het moeilijk is om een foto te maken van het fraaie plein zonder trams.

De kleine veerboten op de Rijn.

Er varen tussen de twee oevers van de Rijn kleine veerboten. Een kaartje voor de veerboot is erg goedkoop. Vanaf de kleine veerboten heeft u een prachtig uitzicht op de Rijn. Als het koud is krijgt u van de veerman misschien wel een deken en een warme kop thee.

Vervoer tussen de twee treinstations van Bazel.

Er zijn twee grote stations in Bazel, op iedere oever één. Als u van station SBB en station Basel Bad wilt reizen kunt u met de trein (de reis duurt een minuut) of de tram. Als u met de tram wilt neemt u lijn 2. De rit duurt ongeveer 10 minuten. U kunt overigens ook lopen.

De trein uit Amsterdam, de ICE International, komt aan op het centraal station, station SBB. Op station Basel Bad vertrekt de trein naar Freiburg.

brasserie

In de Altstadt vindt u op twee plaatsen deze traditionele veerboten op de Rijn. Het is een aanrader!

Fietsen in Bazel.

Bazel is heel geschikt om in te fietsen. Veel Zwitsers fietsen dan ook door de binnenstad. Een helm is niet nodig maar pas wel op voor de tramrails op straat. U kunt fietsen huren bij het treinstation Basel-SBB, tel. +41 (0)51 229 23 45. Bij deze fietsenverhuurder kunt u ook E-bikes, mountainbikes, tandems en kinderfietsen huren.

Bazel is opgenomen in het netwerk van fietsroutes. In het centrum worden deze fietsroutes door Zwitserland met borden aangegeven.

Bazel
fietsen Bazel

De fiets is een populair vervoermiddel in Bazel.

Bazel Barfüsserplatz

De Barfüsserplatz in de Altstadt is een knooppunt van tramlijnen.

attracties

Maak wel gebruik van de kleine veerboten op de Rijn.

bazel fietsen

Met de fiets komt u op plaatsen in de Altstadt waar u niet met de auto kunt komen.

De twee delen van Bazel: Grossbasel en Kleinbasel.

Bazel ligt aan weerszijden van de Rijn. Op de Noordelijke oever, richting Duitsland, ligt Kleinbasel. In Kleinbasel zijn leuke restaurants en clubs. Het is de plaats om uit te gaan. Ook de Messe van Bazel ligt hier. Vanaf de oever in Kleinbasel heeft u een prachtig uitzicht op de Altstadt in Grossbasel.

Grossbasel ligt op de westelijke en zuidelijke oever. In Grossbasel ligt het middeleeuwse centrum van de stad. In dit deel van de stad komen overdag de meeste toeristen. Het centraal station Basel SBB ligt in dit deel van de stad.

Via bruggen en met kleine veerboten kunt u te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer van Grossbasel in Kleinbasel komen.