Weekendplanner Kaartjes

Overnachten bij de A2 in Luzern, Stans en Stansstad.

Als u op weg naar de Gotthardtunnel over de Zwitserse Autobahn A2 rijdt passeert u het Meer van Luzern met langs de A2 de plaatsen Luzern, Stans en Stansstad.

Luzern ligt een dag rijden van Nederland en veel vakantiegangers onderweg naar Italië overnachten hier in een motel of hotel langs de snelweg.

De hotels in Luzern, Stans en Stansstad.

Luzern, Stans en Stanstedt.

Luzern

De A2 door Zwitserland.

Het Meer van Luzern.

Het Meer van Luzern, ook wel het Vierwoudstrekenmeer genoemd, is een groot en diep meer dat omringt is door bergen. De Autobahn A2 loopt via Luzern langs het meer richting Chiasso en de Gotthardtunnel.

Bij het meer liggen mooie dorpen als Stans, Stansstad en Kehrsiten vlakbij de snelweg. Deze plaatsen zijn met de auto dus gemakkelijk te bereiken en liggen ideaal voor een tussenstop op weg naar uw vakantiebestemming in Italië.

Het Meer van Luzern is met zijn hoge bergen, stranden en mooie plaatsen een leuke vakantiebestemming.

De stad Luzern.

De stad Luzern ligt aan de voet van de Alpen aan het prachtige Meer van Luzern. De rivier Reuss stroomt door de stad en verdeelt de binnenstad in een historisch centrum en op de andere oever het nieuwere gedeelte. Door zijn schilderachtig ligging aan het meer en de Alpen is de stad heel populair bij toeristen.

De Autobahn A2 loopt langs de stad dus met de auto is Luzern gemakkelijk te bereiken.

De belangrijkste attracties van Luzern zijn de oude binnenstad en de overdekt middeleeuwse houten brug, de Kapelbrug. Met de veerboten kunt u gemakkelijk het meer oversteken naar andere schilderachtige plaatsen aan het meer. Er is o.a. aanlegplaats bij het Centraal Station van Luzern.

De hotels en appartementen in Luzern.

Stanstadt en Kehrsiten.

Externsteine Teutoburgerwald

Seehotel Baumgarten ligt aan het Meer van Luzern bij het dorpje Kehrsiten.

Hotel Hermann in Stansstad

Dit is Hotel Hermann in Stansstad (aan de A2).

Hotelkamer Seehotel Baumgarten

Een kamer in hotel Seehotel Baumgarten in Kehrsiten (bij het dorp Stans).

Het dorp Stansstad aan de A2.

Het dorp Stansstad ligt aan het Meer van Luzern. Door zijn ligging naast de A2 is het een populaire plaats voor een overnachting onderweg.

In het centrum van Stansstad liggen het driesterrenhotel Hotel & Restaurant Rössli en het prachtige viersterrenhotel Hotel Winkelried am See. Hotel Winkelried am See ligt aan het meer van Luzern. Er is bij de hotels een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

De aanlegsteiger voor de stoomboot naar Alpnachstad en Luzern ligt naast Hotel Winkelried am See. Het hotel heeft ook een strand en een eigen zwembad.

De hotels en appartementen in Stansstad.

Stansstad

brasserie

Het dorpje Stansstad heeft veel hotels want het ligt aan de A2 en aan het Meer van Luzern.

Het dorp Kehrsiten aan het Meer van Luzern.

Het dorpje Kehrsiten ligt ongeveer een kilometer van Stansstad en is alleen te bereiken via een smalle weg langs het meer. Het dorpje is heel klein maar ligt in een prachtige omgeving.

Er liggen twee hotels naast elkaar, Seehotel Baumgarten en het eenvoudige pension Gästehaus Baumgarten. In het restaurant Seehotel Baumgarten kunt u lekkere vis eten maar goedkoop is het restaurant niet.

De twee hotels van Kehrsiten liggen aan het meer, bij een haventje en de aanlegsteiger van de veerboten naar Alpnachstad, Luzern en Stansstad.

Hotel in Stansstad

Het viersterrenhotel Hotel Winkelried am See ligt aan de A2 in Stansstad. U kunt er gratis parkeren.

Andere leuke plaatsen aan het Meer van Luzern.

 • Het plaatsje Alpnachstad is met de veerboot vanuit Stansstad en Luzern te bereiken. Er rijdt ook een trein naar Luzern naar Alpnachstad. Hier kun je met een tandradtreintje de berg Pilatus op. Deze mooie route is ongeveer 4,6 km lang.
 • Het schilderachtige dorpje Weggis ligt tegenover Kehrsiten. Je kunt er met een kabelbaan de bergen op. Weggis is met de veerboot uit Luzern te bereiken.

Tip: Er varen veerboten vanuit Luzern over het meer naar zo'n dertig bestemmingen. Met de veerboot kunt u gemakkelijk van de dorpen aan de A2 in het centrum van Luzern komen.

Kaartjes voor boottochten op het Meer van Luzern.

Enkele routes van veerboten vanuit Luzern

 • Luzern - Weggis - Vitznau - Beckenried - Brunnen - Flüelen
 • Luzern - Kehrsiten - Stansstad - Alpnachstad
 • Luzern - Küssnacht am Rigi

Overnachten in één van deze plaatsen.

Enkele leuke attracties in en rond Luzern.

 • Boottochten op het Meer van Luzern.
 • Stadswandelingen met gids in Luzern.
 • Dagexcursies naar de gletsjers op de berg Titlis en Jungfraujoch en naar de berg Pilatus
 • Bergwandelen en hiken met een gids in de Alpen.
 • Wijnproeven in Luzern

Kaartjes voor deze attracties en excursies in Luzern.

Hotel in Kehrsiten

Het dorpje Kehrsiten is alleen via een smalle weg te bereiken.

Naar de top van de Pilatus

Vlakbij Luzern ligt de berg Pilatus. De berg kunt naar de top lopen maar je kunt ook met een kabelbaan reizen.

 • Met de kabelbaan in het dorp Kriens kunt u naar de top van de berg Pilatus. U moet onderweg overstappen op de kabelbaan in Fräkmüntegg.
 • Een tweede mogelijkheid is de Pilatusbahn, de steilste tandradbaan ter wereld. Voor de Pilatusbahn gaat u met de boot vanuit Luzern naar het dorp Alpnachstad. Hier is het station van de Pilatusbahn.

tickets voor kabelbanen en de Pilatusbahn.