Weekendplanner Kaartjes

Met de auto, trein of vliegtuig naar Bazel.

Bazel ligt ongeveer 7 uur rijden van Nederland. Veel vakantiegangers op weg naar de Gotthardtunnel overnachten dan ook in een hotel of motel in de buurt van de stad.

Mocht u voor een lang weekend naar Bazel willen dan kunt u met een goedkope vlucht van Easyjet van Schiphol of Eindhoven Airport naar Bazel vliegen.

Bazel en voorsteden.

Duitsland Bazel

De motels en hotel bij Bazel

Met het vliegtuig naar Bazel.

Het vliegveld van Bazel ligt in Saint-Louis in het grensgebied van Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Het vliegveld: Euro-Airport-Basel-Mulhouse-Freiburg, ligt ongeveer 4 km van Bazel in Frankrijk.

Het vliegveld is vanuit het centrum van Bazel gemakkelijk te bereiken met de trein of de bus. Easyjet, KLM en Air France vliegen vanaf Schiphol rechtstreeks op Bazel. Easyjet vliegt ook van Eindhoven Airport naar Bazel.

Met de auto naar Bazel.

Vanuit Duitsland rijdt u over de Autobahn A5 langs de Duitse stad Freiburg naar de grensovergang tussen Duitsland en Zwitserland.

Bazel ligt op de grens maar omdat u na de grensovergang nog een klein stukje over de Autobahn moet rijden zult u toch een Autobahnvignet voor Zwitserland moeten kopen. Dat kan bij de grens of in een tankstation aan de A5 in Duitsland.

Tip: Als u bij de laatste afrit voor de grens afslaat en door het Duitse plaatsje Weil Am Rhein rijdt komt u via de randweg in de binnenstad van Bazel. U komt dan niet op de Autobahn en een tolvignet is dus niet nodig.

In het centrum van Bazel zijn enkele parkeergarages op loopafstand van de Altstadt.

Overnachten bij de snelweg rond Bazel.

Als u op doorreis bent kunt u overigens goed overnachten in Weil Am Rhein en Saint-Louis. Hoewel Weil Am Rhein in Duitsland en Saint-Louis in Frankrijk liggen zijn deze plaatsen zo dicht tegen Bazel aangebouwd dat je ze kunt beschouwen als buitenwijken van Bazel.

Er zijn in deze twee plaatsen diverse hotels aan de doorgaande weg waar u ook nog gratis kunt parkeren.

De prijs voor een etentje of een overnachting is hier in euros en dus veel lager dan een paar honderd meter verder aan de andere kant van de grens in Zwitserland.

Een tram bij de bij de Barfüsserplatz.

centrum Bazel

De binnenstad van Bazel.

De parkeergarages in de binnenstad

  1. Parkeergarage City in de Schanzenstrasse
  2. Parkhaus Storchen, Fischmarkt 10
  3. Parkhaus Elisabethen, Steinentorberg 5 ligt vlakbij de Barfüsserplatz.
  4. Parkhaus Steinen, Steinenschanze 5 ligt ook vlakbij de Barfüsserplatz

Uw bagage en handbagage handig meenemen.

Bazel

Parkeren in de Altstadt van Bazel

Buiten de Altstadt kun u in Bazel goed rijden. Pas wel op voor de trams want die hebben bijna altijd voorrang. De Altstadt is ten dele voetgangerszone.

De Altstadt is niet groot en alles ligt op loopafstand. U kunt hier het beste parkeren in één van de parkeergarages.

Als u over de Johaniterbrücke de binnenstad in rijdt kunt u direct achter de brug parkeren in de grote parkeergarage City in de Schanzenstrasse. Deze parkeergarage ligt een paar minuten lopen van de Marktplatz.

Met de trein naar Bazel.

Bazel ligt aan de Rijn op een knooppunt van wegen en spoorwegen. Er zijn twee grote stations in Bazel: het Basel SBB station en het Basel Bad Bf. in de wijk Kleinbasel. Als u als toerist voor een dagje de Altstadt wilt bezoeken moet u met de trein vanuit Duitsland doorrijden naar het station Basel SBB.

Vanuit Amsterdam rijdt er een nachttrein rechtstreeks naar Bazel. Vanuit Frankfurt kunt u in een paar uur met een hogesnelheidstrein naar Bazel reizen

Reizen met de trein naar Bazel.

Hotel Maximilian in Weil Am Rhein.

Als u de voor de grens op de Autobahn met Zwitserland de afslag neemt naar Weil Am Rhein dan passeert u Hotel Maximilian.

Dit hotel ligt in winkelcentrum Rhein Center aan de rand van Weil Am Rhein. De Zwitserse grens en een buitenwijk van Bazel liggen achter het hotel.

De motels en hotel bij Bazel

Leuke plaatsen in de buurt van Bazel.