Weekendplanner Kaartjes

De attracties en bezienswaardigheden van Freiburg.

Als u het Zwarte Woud in wilt is de stad Freiburg im Breisgau een goed uitgangspunt. Freiburg ligt op de grens met Zwitserland en de bergen van het Zwarte Woud zijn hier hoger dan bij bijvoorbeeld Baden Baden.

Er is een prachtige historische binnenstad met veel middeleeuwse bezienswaardigheden.

De Altstadt.

Essen Limbecker Platz

De Martinstor in de winkelstraat Karel Joseph Strasse.

1. De Altstadt van Freiburg.

De Altstadt van Freiburg is volledig voetgangerszone. Er rijden geen auto's maar er rijden wel trams door de winkelstraat Kaiser Joseph Strasse.

Aan de rand van het historische centrum zijn voldoende parkeergarages van waaruit u in vijf minuten naar de attracties in de binnenstad kunt lopen.

De Altstadt van Freiburg is niet al te groot en alles is lopend goed te bereiken. In Freiburg wordt ook veel gefietst. U kunt bij het Centraal Station fietsen huren om de stad te verkennen.

Rondleidingen in Freiburg im Breisgau.

Wijnfeest op Münsterplatz.

Münsterplatz

2. Het historische plein Münsterplatz.

Op het plein Münsterplatz staat de beroemde kathedraal van Freiburg, de Munster van Freiburg. De Munster van Freiburg heeft een beroemde toren uit de veertiende eeuw. Deze toren overleefde de verwoestende bombardementen uit 1944.

Als u de oorspronkelijke ramen van de Münster van Freiburg wilt zien dan moet u naar het klooster Augustinermuseum in Freiburg. Daar worden ze veilig bewaard.

Rondom het plein staan mooie middeleeuwse huizen waar tegenwoordig vaak restaurants en cafés in gevestigd zijn. Er zijn dan ook veel terrasjes op de Münsterplatz. Het grote rode gebouw is het Historisches Kaufhaus, een warenhuis uit 1532.

café

Een terrasje bij de Gewerbe Kanal. Adres: De straat Gerberau

attracties

In de winkelstraat Gerberau staat ook het hotel Markgräftler Hof.

attracties

Het Rathausplaz met rechts het toeristenbureau.

kabelbaan

Aan de rand van Freiburg ligt de Schlossberg. U kunt met een kabelbaan naar boven.

3. De Freiburg Bächl.

Door het historische centrum van Freiburg lopen goten waardoor water uit de rivier Dreisam stroomt. Dit bijzondere systeem was ooit bedoeld om het vee te voorzien van redelijk schoon water en het water kon ook gebruikt worden bij brand. Nu is het vooral leuk om het water in de binnenstad te zien en te horen stromen.

In de twaalfde eeuw bestond dit systeem al. Het water stroomde toen echter in het midden van de weg. In de 19de eeuw zijn de goten verlegd naar de kant van de weg. Nog een kleine waarschuwing, als u per ongeluk in een Bächl stapt zult u volgens de overlevering met iemand uit Freiburg trouwen.

Het plein Münsterplatz.

Munsterplatz

Tegenover de kathedraal zijn terrasjes.

4. De Schwabentor en de Martinstor.

De Schwabentor en de Martinstor zijn de twee overgebleven torens van de 13de-eeuwse stadsmuur. De torens zijn de grens tussen de voetgangerszone in de historische binnenstad en het vrije verkeer.

In de Schwabentor is een klein museum gevestigd. De Martinstor ligt een paar minuten lopen van de Schabentor. Bij de Martinstor werden in de 16de eeuw heksen verbrand. Er is bij de muur nog een kleine herinneringsteen daarvoor te vinden.

Tegenwoordig is in een zijvleugel van de toren de McDonald's gevestigd.

attracties

In de binnenstad stroomt water door de straten, de Freiburg Bächl.

attracties

In Freiburg zijn smalle straatjes met cafés en winkels.

Hotel Rathaus Freiburg

Het mooi gelegen Hotel am Rathaus in de Rathausgasse.

De Bächl.

Freiburg

5. Het Rathausplatz.

Het Rathausplaz is een groot plein in het historische centrum. Als u hier in Hotel am Rathaus overnacht bent u dichtbij alle attracties en bezienswaardigheden van Freiburg.

Op het Rathausplaz is het toeristenbureau van Freiburg.

6. Het gezellige plein de Augustinerplatz.

In het historische centrum van Freiburg ligt ook de Augustinerplatz. Op dit plein met kinderkopjes kan het op warme zomeravonden erg gezellig zijn. Inwoners komen hier bij elkaar en nemen hun eigen eten en drinken mee. Vaak is er dan muziek.

De Freiburger Markthalle.

Bij de Martinstor is een klein straatje, de Martinsgässle. Hier vindt u de Freiburger Markthalle en de brouwerij en café Martins Bräu.

De Freiburger Markthalle is tegenwoordig een theater.

Zwarte Woud

De kabelbaan naar de top van de Schlossberg

Aan de rand van Freiburg ligt de Schlossberg. U kunt met een kabelbaan naar boven. Boven is een restaurant met een prachtig uitzicht over de stad.