Weekendplanner Kaartjes

Het Zwarte Woud (Schwartzwald) in Duitsland.

In het Zwarte Woud kunt u in de zomer bergwandelen, bergbeklimmen, wandelen en fietsen. In de winter kunt u er skiën en langlaufen.

Het Zwarte Woud heeft veel thermen en er zijn dan ook veel kuuroorden te vinden.

Het Zwarte Woud.

Duitsland Zwarte Woud

Leuke dingen doen in het Zwarte Woud.

Het Zwarte Woud (Schwarzwald) is een gebied met lage bergen, beekjes, leuke dorpjes, en kronkelende wegen. De hoogste berg is de Feldberg (bijna 1500 meter hoog).

Overal in het Zwarte Woud kunt u goed wandelen, bergbeklimmen, paardrijden en fietsen. Ook zijn er veel golfbanen te vinden. In de winter is het Zwarte Woud ideaal voor een wintersportvakantie.

Externsteine Teutoburgerwald

Freiburg ligt bij de grens met Zwitserland in het hogere gedeelte van het Zwarte Woud

Kuren in het Zwarte Woud.

Het bekendste kuuroord in het Zwarte Woud is het historische Baden Baden, ongeveer 550 km van Utrecht. Een aanrader in Baden Baden is het bekende 19de-eeuwse kuurhotel en wellness centrum, Brenner's Park Hotel & Spa. Een wellness centrum met een eigen warmwaterbron dat u in Baden Baden zeker moet bezoeken is Caracalla. In dit wellness centrum is een groot zwembad met warm bronwater.

Een ander kuuroord in het Zwarte Woud is Bad Dürrheim dat bekend staat om haar zeewater behandelingen en haar omvangrijke saunalandschap.

Als u een hotel in Freiburg neemt zit u vlakbij kuuroord Kreidel en heeft u een goede toegang tot het Zwarte Woud.

Zwarte Woud

Gernsbach is een leuk stadje vlakbij Baden Baden.

attracties

Bij het bergdorp Hundsbach.

Meer kuuroorden in het Zwarte Woud.

Verder liggen in het Zwarte Woud de kuuroorden Bad Peterstal, Baiersbronn, Bad Rippoldsau-Schapbach, Bad Wildbad, Bad Liebenzell, Bad Herrenalb, Bad Krozingen en Schömberg.

Op zo'n 40 minuten rijden van het Zwarte Woud ligt o.a. het kuuroord Schwaben Quellen in Stuttgart.

Hundsbach in het Zwarte Woud.

Bij het dorp Hundsbach ligt deze parkeerplaats waar u ook uw kampeerwagen kunt neerzetten. Het is een mooie plaats aan een beekje. In de winter kunt u hier skiën. Ongeveer 100 meter van deze parkeerplaats is een skilift.

Overnachten in het Zwarte Woud.

Overnachten

Wintersport in het Zwarte Woud.

In het Zwarte Woud zijn meer dan 20 wintersport resorts met samen 150 pistes. U kunt er skiën en er is voor meer dan 1200 km aan loipen getrokken waar u kunt langlaufen.

Langlaufen en skiën kunt u o.a. in Hundsbach, Triberg, Schonach, Schönwald, Furtwangen-St.Georgen, Todtnau, Feldberg, Bad Peterstal-Griesbach, Baiersbronn Münstertal en Breitnau.

Rondtrekken en fietsen in het Zwarte Woud.

Externsteine Teutoburgerwald

Zo ziet het Zwarte Woud eruit.