Weekendplanner Kaartjes

Onderweg op de A5 bij Bazel: Weil Am Rhein en Saint-Louis.

De Duitse plaats Weil Am Rhein ligt aan de Autobahn A5 bij de grens van Zwitserland en Frankrijk. Weil Am Rhein ligt aan de rand van de Zwitserse stad Bazel.

Op de andere oever van de Rijn ligt de Franse plaats Saint Louis met het vliegveld van Bazel. Vanuit Saint Louis rijdt u in tien minuten naar Bazel.

Bij de Zwitserse grens.

Duitsland Bazel

De hotels bij de Zwitserse grens in Weil Am Rhein.

Weil Am Rhein ligt ongeveer 700 km van Utrecht op het drielandenpunt van Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Het is een Duitse plaats dus u kunt er in euro's betalen in plaats van met dure Zwitserse Francs.

Een hotel in Weil Am Rhein kost bijna de helft van een vergelijkbaar hotel in Bazel. Vandaar dat veel vakantiegangers op weg naar de Gotthardtunnel in Weil Am Rhein overnachten.

De hotels van Weil Am Rhein.

Overnachten aan de rand van Bazel.

Overnachten

Overnachten in Weil Am Rhein.

Weil Am Rhein is met de auto gemakkelijk te bereiken. Als u over de Duitse Autobahn A5 rijdt verlaat u bij de laatste afrit voor de grens de Autobahn. U rijdt dan op de randweg van Weil Am Rhein. U passeert direct al een paar gemakkelijk bereikbare hotels waar u ook goedkoop en veilig kunt parkeren.

Het hotel dat het dichtst bij de afrit ligt is het Carathotel Basel/Weil Am Rhein. Het is een viersterrenhotel maar toch heel goedkoop (vanaf ongeveer 80 euro per kamer per nacht).

De hotels en appartementen in Weil Am Rhein.

Hotels bij de grens.

Externsteine Teutoburgerwald

Hotel Maximilan en Hotel Dreiländerbrücke.

Hotel Maximilan en Hotel Dreiländerbrücke.

Een paar honderd meter verder, niet ver van de grensovergang met Zwitserland, liggen het driesterrenhotel Hotel Maximilan en het viersterrenhotel Dreiländerbrücke. Beide hotel zijn gemakkelijk te bereiken en er is voldoende parkeerruimte.

Zowel Hotel Maximilan als Hotel Dreiländerbrücke hebben familiekamers waar u met drie of vier personen kunt overnachten. De grensovergang ligt achter deze hotels. Als u wilt wandelt u zo Zwitserland in.

Het Autobanhnvignet van Zwitserland
als u via Weil Am Rhein rijdt.

Bazel ligt tegen Weil Am Rhein aan en als u via de straatweg Bazel binnenrijdt maakt u niet gebruik van de Autobahn en hoeft u dus geen duur Zwitsers Autobahnvignet te hebben.

Als u later wel gebruik wilt maken van de autosnelweg in Zwitserland moet u uiteraard wel een vignet aanschaffen. Bij de grensovergang in Weil Am Rhein wordt echter niet gecontroleerd op het bezit van een Autobahnvignet. U kunt altijd nog het vignet kopen bij benzinepompen langs de Autobahn in Zwitserland.

Bazel
Bazel

Met de auto, bus of tram is het centrum van Bazel gemakkelijk te bereiken.

Het Carat Hotel.

brasserie

Het Carat Hotel in Weil Am Rhein ligt het dichtst bij de Duitse Autobahn A5.

De hotels bij de Zwitserse grens in de Franse plaats Saint-Louis.

Als u op de Duitse Autobahn A5 net voor de Zwitserse grens bij de afrit Weil Am Rhein afslaat en de Rijn oversteekt komt u binnen vijf minuten in de Franse grensplaats Saint-Louis. Saint-Louis ligt vlakbij het vliegveld van Bazel, vliegveld Euro Airport Basel-Mulhouse-Freiburg.

De stad Bazel is met een brug en met een tunnel verbonden met Saint-Louis. Dankzij de nabijheid van het vliegveld van Bazel kunt u ook met het openbaar vervoer gemakkelijk en snel van Saint-Louis naar Bazel reizen. Met de auto rijdt u ongeveer in vijf minuten van het centrum van Saint-Louis naar Bazel.

De hotels en appartementen in Saint Louis.

Enkele hotels in Saint-Louis

Net zoals Weil Am Rhein zijn ook de hotels in Saint-Louis goedkoper dan aan de andere kant van de grens in Zwitserland. Ook op uw diner bespaart u flink als u in Saint-Louis en niet over de grens in Zwitserland eet. En Saint-Louis ligt in de Elzas dus je kunt er heel lekker eten.

Een goed driesterrenhotel in het centrum van Saint-Louis is het Ibis Hotel Mulhouse Bâle Aéroport.
De bus naar de Altstadt van Bazel (halte Basel-Shifflande) stopt voor het hotel. De bus naar Bazel kost ongeveer 2 euro.

De Duitse Autobahn A5 bij de grens.

A5 Autobahn

Het viersterrenhotel Hôtel et Spa La Villa K

Een ander goed en niet te duur hotel is het viersterrenhotel Hôtel et Spa La Villa K. Dit hotel biedt verschillende wellness faciliteiten waaronder een sauna en een Hamam. Het hotel heeft geen familiekamers maar u kunt wel een extra bed op de kamer laten zetten.

reisartikelen
Uw bagage en handbagage.