Weekendplanner Kaartjes

Overnachten onderweg in Zwitserland.

In de bergen van Zwitserland ligt een uitstekend netwerk van snelwegen. In het zuiden en oosten van Zwitserland zijn de meeste tunnels.

Langs de Autobahn zijn Raststätten met een parkeerplaats, een benzinestation, een restaurant en soms een hotel of motel. De meest gebruikte snelwegen tijdens de vakanties zijn de A2, de A3 en de A9.

De Autobahn A2.

brasserie

De Autobahn A2 tussen Bazel en Luzern.

De snelwegen van Zwitserland.

De snelwegen in Zwitserland zijn genummerd van A1 tot en met A15. In de zomer zijn met name de A2 en de A3 erg druk en in het weekend staan er vaak lange files voor sommige tunnels. Vooral de route naar de Gotthardtunnel is wat dat betreft berucht.

In de ochtend is het bij de tunnels vaak nog rustig dus als u onderweg langs de snelweg in Zwitserland wilt overnachten kunt u dat het beste een hotel of motel voor de tunnels zoeken. Zo bent u dan vroeg in de ochtend bij een knelpunt en kunt u zonder file doorrijden.

Overnachten onderweg.

Overnachten

De Autobahn A1.

De Autobahn A1 loopt van de grens van Oostenrijk naar Genève aan de grens met Frankrijk. De A1 passeert o.a. plaatsen als Sankt Gallen, Winterthur, Zürich, Bern en Lausanne. De A1 kruist de A2 in de buurt van Bazel.

De Autobahn A1 is de langste en drukste snelweg van Zwitserland.

Tussen Bazel en Milaan.

Autobahnen

De Autobahn A2 van Bazel naar Italië.

De Autobahn A2 loopt van de grensovergang bij Bazel rechtstreeks naar Lugano bij de Italiaanse grens. De A2 is de meest populaire route naar Como, Milaan en de Cote d'Azur. De A2 is grotendeels vierbaansweg en u passeert de Alpen door veel tunnels. Deze tunnels kunnen in de zomer tot lange files leiden.

De meest bekende tunnel is de 17 km lange Gotthardtunnel. De A2 wordt dan ook de Gotthard Route naar Italië genoemd. De meeste Raststätten langs de A2 zijn van Zwitserse ketens Autogrill en Marché.

Overnachten aan de A2 in Zwitserland.

De tunnels van Zwitserland.

brasserie

Eén van de vele tunnels in Zwitserland.

De Autobahn A3 van Bazel naar de Oostenrijkse grens.

De Autobahn A3 loopt van Bazel over Zürich naar de grens bij Oostenrijk. U neemt de A3 als u naar Zürich of het Bodenmeer wilt rijden.

De autosnelweg A3 loopt door de Alpen en onderweg rijdt u dan ook door veel tunnels.

Dit neemt u mee in de auto.

De Autobahn A2

De Autobahn A9 van de Franse grens naar Italië.

De Autobahn A9 (N9) wordt veel gebruikt om de files voor de Gotthardtunnel of op de Franse Route du Soleil te ontlopen. De A9 van Zwitserland is in de zomer dan ook een populaire route naar de Côte d'Azur, Monaco en Noord-Italië.

De autosnelweg A9 loopt van de Franse grens bij Lausanne via Montreux, Martigny, Sion, Visp naar Brig.

De motels, hotels en vakantiehuizen in Zwitserland.