Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Genève: hotels en attracties
Shoppen, uitgaan en hotels in Genève

Genève is een prachtige stad om als toerist te bezoeken. In de stad zijn veel internationale organisaties en bedrijven gevestigd waardoor er in de stad veel luxe hotels, restaurants en winkels te vinden zijn.

De hotels en vluchten naar Genève in het weekend over het algemeen goedkoper dan gedurende de week. Hieronder vindt u informatie over shoppen, uitgaan, restaurants en hotels in Genève.

     
Eropuit > Zwitserland > Genève
Hotels met last minute korting in Genève Goedkope vluchten naar Genève
Genève: de bezienswaardigheden en de hotels
 
 
Geneve
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen
 
 
Geneve
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
koffers
 
 
zoeken
De hotels in Genève

De meeste hotels vindt u op de rechter oever van het Meer van Genève met uitzicht over het meer en de bergen. Hotels op de linkeroever liggen in het zakencentrum van Genève en in het oude centrum. Er zijn wel goedkope hotels en hostels in Genève te vinden maar in het luxe segment is meer aanbod. In het weekend kunt u vaak een korting krijgen op vluchten naar Genève en luxe hotels.

Als u een culinair bezoek aan Genève wilt brengen dan is het Hôtel Noga Hilton, Quai du Mont-Blanc, een goede keuze omdat het een mooi uitzicht over het meer heeft en dit hotel het befaamde restaurant Le Cygne huisvest. In hotel Mandarin Oriental du Rhône vindt u het gastronomische visrestaurant Le Neptune dat met een Michelin ster bekroond is.

In Hotel Intercontinental Genève, Chemin du Petit Saconnex 9, vindt u het met Michelin sterren bekroonde restaurant Les Continents. Het is een echt zakenhotel dus een overnachting is in het weekend weliswaar goedkoper maar het befaamde restaurant is op zaterdag en zondag gesloten.

De luxe hotels in Genève

De best beoordeelde hotels van Genève

Meer van Geneve
Foto: Het Meer van Genève

Een paar dagen in Genève

Genève ligt in Zwitserland bij het Meer van Genève aan de voet van het Jura Gebergte en aan de poort van de Alpen. Genève is een rijke stad en is in een weekend te voet goed te bezichtigen is. U kunt met een boot over het Meer van Genève varen en te genieten van de skyline van de stad en de omliggende Alpen.

Een boottocht op het Meer van Genève is zeker een aanrader. U kunt een trip met een "mouette" (boot met gids) boeken op Place du Molard (tegenover het Hilton - Grand Casino en tegenover Hotel Beau-Rivage). In de winter kunt u op wintersport in de nabij gelegen wintersportgebieden in de Jura en de Alpen. Verder zijn er meer dan 25 golfbanen in Genève.

Met de komst van het Europese VN hoofdkwartier naar Genève volgenden veel internationale organisaties en bedrijven. Genève is dan ook een stad die door de week vol is met diplomaten, zakenlieden en politici. In de stad zijn de restaurants, winkels en de luxueuze hotels op dit publiek afgestemd. U vindt in Genève dan ook uitstekende viersterrenhotels en vijfsterrenhotels.

Overnachten in Genève

hotelkamer

Shoppen in Genève

De meest exclusieve winkels van Genève vindt u rond de Rue Basses, Rue de la Croix-d'Or, Rue de la Confederation, Rue du Marché en Rue du Rhône. Hier vindt u dure juweliers en trendy boutiques. Antiek en kunst kunt u vinden in het oude centrum en in de wijken St-Gervais en Paquis.

Genève heeft een aantal markten. Er is iedere dag een bloemenmarkt op de Place du Molard en een kleding- en boekenmarkt op de Place de La Madeleine. Op woensdag en zaterdag is er een rommelmarkt op de Plaine de Plainpalais. Op donderdag is er een markt met regionaal handwerk op Place de la Fusterie.

Openingstijden van winkels: van maandag tot vrijdag 8.30-18.45 uur (op donderdag tot 21.00 uur ) en op zaterdag van 8.00-17.00 uur. Op zondag zijn de meeste winkels in het centrum gesloten. Sommige winkels sluiten tussen de middag.

Uitgaan in Genève

In Genève gaan bezoeken studenten en zakenlieden en diplomaten dezelfde bars, clubs en restaurants. Het oude centrum van Genève is een goed beginpunt om uit te gaan. Restaurants worden vaak later op de avond bars en clubs hebben vaak een restaurant gedeelte.

De openingstijden van bars en clubs lopen uiteen. Sommige bars zijn rond de middag open, anderen openen pas tegen de avond maar blijven tot vroeg in de ochtend open.

In Genève zijn meer dan 1000 restaurants te vinden. Langs het meer en in het centrum vindt u restaurants waar u tijdens het eten een goed uitzicht heeft.

Informatie voor uw weekendje weg

Overnachten in Genève Goedkope vluchten naar Genève
Goedkope hostels in Genève Reizen met de trein in Zwitserland
Een weekend in Lyon (150 km)  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media