Weekendplanner Kaartjes

Reizen met de hond in de auto.

De gemakkelijkste manier om de hond mee te nemen op reis is de auto. De meeste honden hebben met reizen in de auto geen probleem. U kunt het beste uw hond er al vroeg aan te wennen om in de auto te reizen.

Tip: U kunt uw achterbank en deuren beschermen tegen vuile hondenpoten, krassen en haren met een speciale autobeschermingsdeken

honden

Met de hond in de auto in het buitenland.

In Nederland zijn er weinig extra regels om een hond te vervoeren. In landen als Duitsland, België en Frankrijk gelden wel regels hoe u een hond moet vervoeren in de auto. U mag in deze landen uw hond beslist niet los in de auto vervoeren.

Hou daar rekening mee als u met de auto op vakantie gaat.

Veilig de hond meenemen in de auto.

De meest veilige plek om een hond te vervoeren is de achterbank. Uiteraard moet de hond wel op de achterbank blijven. Ook moet de hond veilig vast zitten als u onverwacht moet remmen of als u ergens tegenaan botst.

Er zijn speciale veiligheidsriemen voor honden. U kunt ook gebruik maken van een speciale hondendeken voor de auto of van een zogenaamde autobench, een kooi voor in de auto. Als u een vijfde deur heeft kunt u ook een hondenrek gebruiken.

Tip: Een hondendeken zal ook het probleem van vieze hondenpoten op de achterbank oplossen.

De autogordels voor honden.

Er zijn speciale veiligheidsgordels voor honden om uw hond mee vast te zetten in de auto. Uiteraard bevestigd u de riem niet aan de halsband. Bij heftig remmen zou dat de hond kunnen bezeren.

Een tuigje of een harnas van zacht materiaal om een hondengordel aan te bevestigen is het beste.
U kunt een pakket kopen met een hondengordel en een bijbehorend harnas of tuigje.

Een autobench.

Een autobench voor honden is een soort kooi waarmee u een hond in de auto kan vervoeren. Het moet een speciale, goedgekeurde autobench zijn. Een hondenbench die u thuis gebruikt is meestal niet geschikt voor gebruik in een auto.

Er zijn benches van metaal en plastic. Een autobench van metaal is beter omdat die van plastic kunnen versplinteren bij een eventuele botsing. Uiteraard moet een hondenbench goed vastgemaakt worden in de auto.

De hondendeken / autobeschermingsdeken.

Een hondendeken voor de auto beschermd de bekleding van de achterbank tegen modderpoten en haren.

Er zijn gewone dekens maar beter is het om een hondendeken te zoeken die ook aan de voorstoelen bevestigd kan worden. De ruimte tussen de achterbank, de deuren en de voorstoelen wordt hiermee bedekt en de hond zit in een soort buidel. Uw hond kan bij het remmen niet tussen de achterbank en de voorstoelen vallen.

Er zijn hondendekens waar een deel van kan worden verwijderd of kan worden omgeslagen als er nog een passagier op de achterbank wil zitten.

Hondendekens voor op de achterbank.

Een autostoel voor de hond.

Een kleine hond kan in een speciale autostoel voor honden. De stoel lijkt op een opvouwbare mand en kan gewoon op de autostoelen of achterbank bevestigd worden met twee sluitingen. Uiteraard moet uw hondje of puppy ook vastgezet worden met een riem aan zijn halsband.

Deze autostoelen voor honden zijn meestal niet echt stevig maar voor een kleine hond of puppy kan het wel.

Neem de hond mee in een reistas.

Voor korte ritten en bij kleine honden, katten of puppy's kunt u ook een reistas voor huisdieren kopen. Meestal worden deze reistassen gebruikt voor reizen met het vliegtuig, boot of trein.

De reistassen voor huisdieren zijn dus gemakkelijk draagbaar. Er zijn zelfs roltassen of trolleys om huisdieren te vervoeren.