Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Paardrijden en ruitervakanties
Paardrijvakanties, dagtrips en weekendjes paardrijden

Als u een dagje, weekend of zelfs een vakantie wilt paardrijden heeft u in Europa veel mogelijkheden. Er zijn dagtochten voor zowel beginners als gevorderden.

Populair zijn arrangementen voor een weekend paardrijden in de Drunense Duinen, op het strand van Zeeland en in de Ardennen.

     
Eropuit > Actief weekend > Outdoor > Paardrijden
De Ardennen De Drunense Duinen Paardrijden op Terschelling
Ruitervakanties, weekendjes en dagtrips met paarden
 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
zoeken
Een weekendje paardrijden of een complete paardrijvakantie in Nederland

In de Drunense Duinen (Noord-Brabant) en in Drenthe zijn prachtige zandduinen en bossen om in te rijden. Op de Waddeneilanden Texel en Terschelling heeft u de ruimte op het strand. Als u met kinderen op Terschelling bent kunt u een pony of ezel huren om mee te wandelen.

Langs de kust van Nederland zijn maneges die ieder weekend buitenritten over het strand, in de duinen en over de ruiterpaden in de bossen organiseren. Soms kunt u er ook paarden huren. Een leuke plaats in Zuid-Holland voor een buitenrit is Noordwijk aan Zee. In Egmond aan Zee kunt u paardrijden.

Er zijn in Egmond twee maneges aan de Herenweg die buitenritten over het strand en door de duinen organiseren. Als u in de buurt van de manege wilt overnachten kunt u een kamer boeken in het hostel van Stayokay aan de Herenweg in Egmond.

Maneges die buitenritten organiseren en paarden verhuren:

Paardrijden in Egmond aan Zee (NH) Paardrijden op Terschelling
Paardrijden in Noordwijk aan Zee (ZH) Paardrijden in de Schoorlse Duinen (NH)
Paardijden

Paardrijden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en ...

In Nederland en in de Belgische Ardennen zijn veel ruiterpaden. In de Belgische Ardennen rijdt u op ruiterpaden langs ravijnen, door ongerepte wouden en door beekjes. Voor kinderen en jeugd zijn er in de Achterhoek, de Drunense Duinen, op Texel, in Drenthe, Friesland, Overijssel en in de Ardennen avontuurlijke trektochten en zomerkampen met paarden te boeken.

U kunt ook met uw kinderen naar het bungalowpark Ponyparkcity in Slagharen (Drenthe) gaan. Ieder kind krijgt een pony bij de bungalow om voor te zorgen.

Bungalowpark Ponyparkcity in Slagharen.

fietsen in de Drunense Duinen

Paardrijvakanties en weekendjes weg

In Duitsland zijn veel mogelijkheden voor een paardrijvakantie. Er zijn de bergen en de romantische dorpjes van Beieren, trektochten langs het Midden Rijngebied en door het ThŁringer Wald. Er zijn al arrangementen in Duitsland voor ruiters vanaf 4 dagen (3 overnachtingen).

In Oostenrijk kunt u o.a. paardrijden op Lippizaners op een stoeterij in de buurt van Wenen.

In Frankrijk zijn meer dan 10 verschillende locaties. U kunt een paardrijvakantie boeken in o.a. Bourgogne, de Vogezen, de Provence en de Languedoc. Er zijn verschillende trektochten mogelijk.

Andere landen waar u kunt paardrijden zijn Ierland, Engeland en Schotland, Spanje, ItaliŽ en Griekenland.

Paardijden

Informatie voor een actief weekendje weg

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media