Weekendplanner Kaartjes

Paardrijvakanties, dagtrips en weekendjes paardrijden.

Als u een dagje, weekend of zelfs een vakantie wilt paardrijden heeft u in Europa veel mogelijkheden. Er zijn dagtochten voor zowel beginners als gevorderden.

Populair zijn arrangementen voor een weekend paardrijden in de Drunense Duinen, op het strand van Zeeland en in de Ardennen.

paardrijden

Paardrijden op het strand.

In de Drunense Duinen (Noord-Brabant) en in Drenthe zijn prachtige zandduinen en bossen om in te rijden.

Op de Waddeneilanden Texel en Terschelling heeft u de ruimte op het strand. U kunt een pony of ezel huren om mee te wandelen en er zijn huifkartochten.

Zoek een overnachting met een manege.

Overnachten

Paardrijden in Egmond en Noordwijk.

Langs de kust van Nederland zijn maneges die ieder weekend buitenritten over het strand, in de duinen en over de ruiterpaden in de bossen organiseren. Soms kunt u er ook paarden huren. In Zuid-Holland gaat u voor een buitenrit naar Noordwijk aan Zee.

Ook in Egmond aan Zee kunt u paardrijden. Er zijn in Egmond twee maneges aan de Herenweg die buitenritten over het strand en door de duinen organiseren.

Paardrijden met kinderen.

Voor kinderen en jeugd zijn er in de Achterhoek, de Drunense Duinen, op Texel, in Drenthe, Friesland, Overijssel en in de Ardennen avontuurlijke trektochten en zomerkampen met paarden te boeken.

U kunt ook met uw kinderen naar het bungalowpark Ponyparkcity in Slagharen (Drenthe) gaan. Ieder kind krijgt een pony bij de bungalow om voor te zorgen.

Bungalowpark Ponyparkcity in Slagharen.

Paardrijden

Paardrijvakanties in België en Duitsland.

In Nederland en in de Belgische Ardennen zijn veel ruiterpaden. In de Belgische Ardennen rijdt u op ruiterpaden langs ravijnen, door ongerepte wouden en door beekjes.

In Duitsland zijn veel mogelijkheden voor een paardrijvakantie. Er zijn de bergen en de romantische dorpjes van Beieren, trektochten langs het Midden Rijngebied en door het Thüringer Wald.

Leuke plaatsen in Duitsland.

Monkey Island

Paardrijden in uw vakantie.

  • In Oostenrijk kunt u o.a. paardrijden op Lippizaners op een stoeterij in de buurt van Wenen.
  • In Frankrijk kunt u een paardrijvakantie boeken in o.a. Bourgogne, de Vogezen, de Provence en de Languedoc. Er zijn verschillende trektochten mogelijk.
  • Andere landen waar u kunt paardrijden zijn Ierland, Engeland en Schotland, Spanje, Italië en Griekenland.
tickets Reserveer een buitenrit voor uw vakantie.