Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
De grootste zandbak van Europa
   
Een weekend naar de Loonse en Drunense Duinen

Het natuurgebied Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen ligt tussen 's Hertogenbosch en Tilburg. Het is een prachtig gebied waar u kunt fietsen, wandelen en paardrijden.

Vlakbij De Drunense Duinen liggen de Efteling en safaripark de Beekse Bergen.

       
Eropuit > Nederland > Noord-Brabant > Drunense Duinen
De Loonse en Drunense Duinen bij Udenhout De hotels rond de Efteling Landgoed Bossch en Duin
Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
koffers
 
 
zoeken
Nationaal Park De Drunense Duinen

Nationaal park De Drunense Duinen ligt vlakbij de Efteling en bij de plaatsen Waalwijk en Kaatsheuvel. De Loonse en Drunense Duinen is populair bij rustzoekers, wandelaars, paardrijders, mountainbikers en gezinnen met kinderen en honden. Het is een groot gebied dus er is ruimte voor iedereen.

Het gebied is een grote zandverstuiving. Het opgewaaide zand vormen duinen en dalen. Soms is het zand zo hoog opgewaaid dat alleen de kruinen van de bomen nog te zien zijn. Er is veel ruimte in het gebied en u kunt er vrij ronddwalen. In de Loonse en Drunense Duinen vindt u naast veel zand ook heide, uitgestrekte bossen en beekjes.

Restaurant bij de Roestelberg
Foto: Café Restaurant de Roestelberg met terras in de Drunense Duinen aan de voet van de Roestelberg bij Waalwijk. Achter het restaurant vindt u vier leuke vakantiehuizen. Adres: Café Restaurant de Roestelberg, Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel.

Terrasjes en café's in De Loonse en Drunense Duinen

Het Duinengebied heeft een aantal hoofdingangen. Eén van de meest populaire ingangen van het natuurgebied is de parkeerplaats bij de Roestelberg. De Roestelberg is een hoog duin aan de rand van De Drunense Duinen. De Roestelberg ligt vlakbij de weg tussen Kaatsheuvel en Waalwijk.

Naast de Roestelberg ligt Café Restaurant De Roestelberg dat een gezellig terras heeft. Dit café is een populair begin- en eindpunt van een bezoek aan het natuurgebied.

Drense Duinen bij Waalwijk
Foto: U kunt een bungalow bij de Roestelberg huren.

Een kilometer achter Café Restaurant de Roestelberg ligt recreatiepark, camping en brasserie Het Genieten. De brasserie heeft een fraai terras, een binnenspeeltuin, een prachtige buiten speeltuin en een dierenparkje. Voor honden is er een hondenbar. U kunt er gemakkelijk parkeren.

Adres: Recreatiepark-Brasserie Het Genieten, Roestelbergseweg 3, 5171 RL Kaatsheuvel. tel. 0416-561575

Een ander populair startpunt van een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen ligt bij Giersbergen, een klein plaatsje onder Drunen. Hier vindt u café restaurant De Drie Linden met een speeltuin, een snackbar en een leuk terras.

De twee cafés liggen op loopafstand van elkaar. U kunt dan door de duinen lopen. Er is ook een fietspad en een MTB route tussen de twee herbergen.

Aan de rand van het natuurgebied vindt u café restaurant "De Rustende Jager". Hier kunt u fietsen, mountainbikes, tandems en steps huren. Ook kunt u hier fietsroutes kopen. Adres: De "Rustende Jager", Oude Bosschebaan 11, 5074 RC Biezenmortel, Tel. 013-5111269.

Vanaf de cafés lopen wandelroutes en fietsroutes door het natuurgebied. De wandelroutes worden via gekleurde plaatjes aangeven. Aan de andere kant van de Drunense Duinen ligt Landgoed Bossch en Duin met terras en speeltuin. Hier liggen uitgestrekte zandverstuivingen en bossen.

fietsen in de Drunense Duinen
Fietsen en mountainbiken in de Loonse en Drunense Duinen

Het natuurgebied telt veel mooie fietspaden en fietspaadjes. Op een mooie dag zult u dan ook veel fietsers tegenkomen. Tijdens een fietstocht komt u op veel mooie plekken maar het loont de moeite om ook af en toe de fiets weg te zetten.

U kunt als u wilt over de duinen mountainbiken. Er is een mountainbike route door het bos en over de duinen uitgezet. Als u van de route gebruik wilt maken moet u een speciale sticker aanschaffen bij de cafés rond de Duinen.

Fietsverhuur in Biezenmortel: 013-5111269 en in Haaren: 0411-622881.
Drunense Duinen
Foto: De Drunense Duinen bij Udenhout.

De omgeving van de Loonse en Drunense Duinen

Rond het natuurgebied liggen veel maneges. Paardrijden door de Drunense Duinen is dan ook populair. Er is zo'n 100 km route voor paardrijden beschikbaar.

Paardrijden in de Drunense Duinen

In de omgeving van de Loonse en Drunense Duinen is veel meer te doen. Zo vindt u in Kaatsheuvel de Efteling en een mooie golfbaan. Iets verder weg vindt u tussen Tilburg en Hilvarenbeek het mooie Safaripark de Beekse Bergen.

In de Oisterwijkse Bossen en Vennen kunt u een trapkar of fiets huren.

Bij Helvoirt is een fraai klimbos waar u met uw kinderen tot bijna 18 meter hoogte met touwladders, hangbruggen en tokkelbanen door de bomen kunt klimmen.

Klimbos Duinoord.

Overnachten bij de Drunense Duinen

- Hotels vindt u in omliggende dorpen en steden als Kaatsheuvel, Waalwijk, Drunen, Oisterwijk of als u liever 's nachts wilt uitgaan in Tilburg of 's Hertogenbosch.
- Een bijzonder hotel bij de Loonse en Drunense Duinen is het sprookjeshotel het Eftelinghotel. Dit hotel heeft een eigen ingang op de Efteling.
- Bij het hoge duin de Roestelberg kunt u een houten bungalow huren, een zogenaamde Boomgalow. Ongeveer 200 meter verder ligt het recreatiepark Het Genieten. Op deze luxueuze camping kunt u een tent, caravan of chalet huren.

Bij het terras naast dit recreatiepark ligt een prachtige speeltuin, een midgetgolfbaan en een dierenparkje.

- Aan de andere zijde van de Drunense Duinen, vlakbij Udenhout, kunt u overnachten in een chalet of vakantiehuis in Holiday Park Duinhoeve.

De hotels en vakantiehuizen bij de Loonse en Drunense Duinen

Tip: Het vakantiepark en camping de Beekse Bergen ligt maar 25 km van de Drunense Duinen. Het vakantiepark ligt naast het safaripark de Beekse Bergen..

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media