Weekendje weg
De site voor uw weekend weg
Een dagje naar Heusden Vesting
Een dagje uit of weekendje weg naar Heusden Vesting

Heusden Vesting is een een mooi vestingstadje waar ieder weekend duizenden dagjesmensen de oude vesting bewonderen.

Aan de markt in het centrum van Heusden Vesting ligt een uitstekend hotel met terras. In de buurt kunt u ook overnachten in hotels in 's-Hertogenbosch, Drunen of Waalwijk.

     
Eropuit > Europa > Nederland > Noord-Brabant > Heusden Vesting
Evenementen rond Heusden 's-Hertogenbosch De Loonse en Drunense Duinen
Een dagje uit of weekendje naar Heusden Vesting
Heusden Vesting

Heusden Vesting is een mooi gerestaureerde vestingstad niet ver van 's-Hertogenbosch en de Drunense Duinen. Heusden ligt aan de rivier de Bergse Maas en is dan ook met haar jachthavens een populaire bestemming voor watersporters.

Omdat de winkels in Heusden Vesting ook op zondag open zijn is het er op mooie zondagen erg druk met dagtoeristen.

Koopzondag in Heusden
Foto: Iedere zondag zijn de winkels in Heusden Vesting open. Door deze extra koopzondagen is het in Heusden op zondag gezellig druk.

Rondom Heusden Vesting liggen vestingwallen met molens en bastions. Over de vestingwallen kunt u goed wandelen. pas wel op met kinderen want de wallen zijn aan de waterkant vaak hoog en steil.

Heusden
  Foto: De stadswallen met molens in Heusden. Links ziet u de jachthaven.  
 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart met natuurgebieden in Nederland
De natuurgebieden in Zuid-Nederland.
 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
Hollandse Waterlinie
De forten van de Hollandse Waterlinie
 
zoeken
De hotels in Heusden

Heusden Vesting is een leuke bestemming voor een weekend weg. Er zijn gezellige terrasjes (ook verwarmd), een aantal goede restaurants en ook op zondag zijn de winkels open.

Een leuk hotel in het historische centrum van Heusden Vesting is Hotel In den Verdwaalde Koogel. Het is een erg goed hotel met dertien kamers. Het hotel is centraal gelegen aan de Vismarkt. Als u in Heusden wilt overnachten is dit hotel een goede keuze.

In Heusden Vesting zijn niet veel hotels en mochten deze accommodaties vol zijn dan kunt u uitwijken naar een hotel in 's-Hertogenbosch of Waalwijk en Drunen.

De hotels van Heusden

Heusden
Foto: Heusden Vesting. Brug bij de haven.
De attracties in Heusden

Op zondag zijn er in Heusden Vesting vaak een paar molens in werking. Vaak kunt u dan een molen bezoeken en met de molenaar de molen bekijken. Kinderen vinden het klimmen en klauteren in een molen prachtig. U kunt over de vestingwerken wandelen en er zijn veel winkels. Bij de haven en op de Vismarkt vindt u gezellige terrasjes en fijne restaurants. Ook Hotel In den Verdwaalde Koogel heeft een mooi terras op de Vismarkt.

Vanuit Heusden rijdt u in ongeveer 10 minuten naar Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Den Bosch en de Efteling zijn binnen een half uur te bereiken.

De nabijgelegen Bommelerwaard is heel geschikt als u van fietsen en wandelen houdt. Ook in het Land van Altena is erg mooi. De Hollandse Waterlinie ligt met Fort Altena ongeveer 25 km van Heusden.

 
Parkeren kunt u even buiten de vesting. Binnen de vesting zijn ook parkeerplaatsen maar vaak zijn die op zondagen vol.
Het strand van Vlieland, op de achtergrond Hotel Seeduijn
Foto: Vanuit de Oude Haven van 's-Hertogenbosch vertrekken ieder weekend rondvaartboten van Rederij Wolthuis naar Heusden Vesting.

Vanuit 's Hertogenbosch vaart u over de rivier de Dieze naar het mooie dorpje Engelen. Via de sluis van Engelen vaart u dan over de Maas langs Bokhoven en Ammerzoden. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

Informatie over de boottochten naar Heusden.

Leuke dingen doen in Nederland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media