Weekendplanner Kaartjes

Fietstours en fietsvakanties.

Hier vindt u informatie voor een fietsweekend in de mooiste fietsregio's van Europa.

Als u op de fiets met een gids een stad als New York, Parijs, Berlijn of Barcelona wilt leren kennen kunt u hieronder een fietstour boeken.

Fietsen in Twente

Twente

Fietsen bij de Duitse grens in Twente.

Een weekendje fietsen

In veel hotels in de buurt van populaire fietsroutes kunt u tijdens uw verblijf een fiets huren. Grotere hotels hebben daarvoor contracten met lokale fietsenverhuurders. U hoeft dus geen fiets mee te nemen als u een weekendje wilt fietsen.

Let erop bij het boeken van een hotel of u in het hotel wel fietsen kunt huren.

Als u niet in een hotel overnacht kunt u een fiets huren in de bewaakte fietsenstallingen van veel NS stations.

Pieterpad

Deze plaatsen liggen aan het Pieterpad.
Er is een fietsroute.

Fietsen huren in badplaatsen

In toeristische gebieden als de Waddeneilanden en de kust van Noord-Holland en Zeeland zijn er verhuurbedrijven waar u fietsen, skelters en bolderkarren kunt huren.

Ook fietsenwinkels willen wel eens fietsen verhuren maar zijn vaak helaas op zondag gesloten.

De Veluwe

Veluwe

Fietsvakanties via een reisbureau of zelf regelen?

In Nederland zijn nog een paar reisbureaus voor fietsvakanties maar die hebben het wel steeds moeilijker.

Een groot voordeel van een fietstocht die u via een reisbureau regelt is dat u uw bagage niet hoeft mee te nemen op de fiets. Die bagage wordt dan met een bus naar uw bestemming gebracht.

Wereldwijd een fiets of E-bike huren.

Velib in Parijs

Fietsverhuur van Velib in Parijs

Tip: Fietsen met regenkleding of een regenhoed.

Fietsen met een gids tijdens uw stedentrip.

Fietsen is een uitstekende manier om een stad te verkennen. Met de fiets kunt u overal komen en u heeft geen parkeerproblemen. Zelfs in steden als Parijs en Londen wordt het fietsen door het stadsbestuur gestimuleerd en zijn er de laatste jaren veel fietspaden bijgekomen. Ook automobilisten zijn inmiddels gewend geraakt aan fietsers.

U kunt tijdens een stedentrip de stad verkennen op een gehuurde fiets. Met de fiets komt u op plaatsen waar u met de auto niet of moeilijk kunt komen.

Een leuke manier om in een paar uur een stad te leren kennen is een fietstour met gids. De gids woont in de stad en kan u precies vertellen waar u moet uitgaan, waar de attracties zijn en waar u leuk kunt shoppen.

Fietstours en wandel excursies met gids.

Fietsverhuur in de grote steden van Europa en in New York

Steeds meer stadsbesturen in Europa weten inmiddels dat de fiets een uitstekend middel is om het autoverkeer in het centrum terug te dringen. Er worden fietspaden aangelegd en het verkeer aangepast aan fietsers.

In steeds meer grote steden in Europa verschijnen automatische fietsenstallingen waar u gratis of voor weinig geld een fiets kunt huren.

Het principe is eenvoudig. U wordt online lid van het fietsenplan. Als u lid bent kunt u bij één van de meer dan honderd automatische stallingen in de stad een fiets pakken. Het eerste half uur is dan gratis. Als u de fiets niet binnen een half uur een andere stalling geplaatst heeft betaalt u een klein bedrag per uur.

Zo kunt u goedkoop een fiets huren.

Als u een fiets in de stalling geplaatst hebt kunt u een andere fiets weer gratis een half uur gebruiken. Deze manier van fietsverhuur is vooral erg populair in landen als Frankrijk, Spanje en Italië.

Als u van stalling naar stalling fietst kunt u dus heel goedkoop fietsen. In steden als Brussel, Parijs, Londen, Wenen, Madrid, Barcelona en Milaan kunt u zo al jaren goedkoop een fiets huren.

Deze steden hebben een netwerk van meer dan 100 automatische fietsenstallingen in de binnenstad. Omdat er altijd wel een stalling in de buurt van een station of bezienswaardigheid is wordt het fietsenplan al veel gebruikt door toeristen.

Berlijn

Ook Berlijn kunt u goed per fiets verkennen.

Tip: Probeer eens een E-bike.

Zo huurt u een fiets in een automatische stalling.

In veel grote steden kunt u goedkoop een fiets huren in een soort witte fietsen plan. Bij de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden staan fietsen in een elektronische stalling die u gratis een half uur kunt lenen als u lid bent. Een half uur is genoeg om naar uw bestemming te fietsen en de fiets daar weer in de stalling te zetten.

Het is de bedoeling dat u steeds korte ritjes maakt van een half uur. U betaalt dan niets. Als u de fiets langer nodig heeft betaalt u een bedrag per uur dat hoger wordt naarmate u de fiets langer uit de stalling houdt.

U vindt een gelijksoortige fietsverhuur in steden als Kopenhagen, Londen en Brussel.

Fietstours en wandel excursies met gids.