Weekendplanner Kaartjes

De hotels en vakantiehuizen op de Waddeneilanden.

De Waddeneilanden hebben voor een weekendje weg veel te bieden.

De kleine eilanden Schiermonnikoog en Vlieland zijn autovrij en zijn ideaal voor lange strandwandelingen. Ameland, Texel en Terschelling zijn eilanden waar u ook kunt uitgaan en winkelen.

Een hotel op Texel.

Waddeneilanden

Het statige Hotel de Lindeboom op Texel

Overnachten op Texel

In de dorpen De Koog, De Cocksdorp, Den Burg, Den Hoorn en Oosterend zijn veel hotels, vakantiehuizen en B&B's.

Een bijzonder hotel op Texel is Airport Hotel Texel. Het hotel ligt aan het kleine vliegveld op Texel. Vanuit het hotel heeft u een leuk uitzicht op het landen van de kleine vliegtuigjes en het neerkomen van de parachutespringers van Paracentrum Texel.

De hotels in het dorp Koog liggen vlakbij het strand. Het populaire bungalowpark "De Krim" ligt niet ver van de Noordzee bij het dorp Cocksdorp.

Overnachten op Texel.

Zoek een overnachting op de Waddeneilanden.

Overnachten

Overnachten op Vlieland.

Op Vlieland zijn een aantal uitstekende hotels te vinden. Familiehotel de Wadden in het dorp wordt door haar gasten als erg goed beoordeeld. In het dorp van Vlieland bent u vlakbij de mooie Waddenzee. Via de Badweg loopt u gemakkelijk naar het strand.

Ook appartementenhotel Hotel Vlierijck is een goede keuze als u in het dorp wilt overnachten. Als u liever aan het strand wilt overnachten kunt u naar hotel WestCord Strandhotel Seeduyn of Hotel de Bosrand gaan.

Vakantie op de Waddeneilanden.


De hotels en vakantiehuizen op Terschelling

Het Paal 8 Hotel aan Zee ligt aan de badweg en het strand van Terschelling. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de zee. Het is een ideaal hotel voor strandwandelingen, zonnebaden en een weekendje fietsen. Het hotel beschikt ook over een eigen zwembad en een sauna.

In West-Terschelling, het grootste dorp op Terschelling, staat het WestCord Hotel Schylge. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht op de haven en de Waddenzee.

Overnachten op Terschelling.

Terschelling

Hotel Paal 8 Hotel aan Zee

Texel

Hotel Friends in de badplaats De Koog op Texel.

Vlieland

Hotel Posthuys Vlieland

De hotels en pensions op Ameland.

Op Ameland vindt u een breed aanbod van hotels. Strand Hotel Buren aan Zee ligt aan het strand. Dit hotel heeft uitgebreide wellness faciliteiten en is daarom zowel in de zomer als in de winter populair.

Hotel Dolorus en Fletcher Hotel Resort Amelander Kaap liggen vlakbij de golfbaan van Ameland.

In het hostel Stayokay Ameland kunt u comfortabel maar goedkoop in de duinen overnachten.

De hotels op Schiermonnikoog.

Hotel Graaf Bernstorff ligt in het centrum van het enige dorp op Schiermonikoog. Het hotel is vooral in het weekend het hele jaar door erg populair. Hotel Duinzicht ligt bij het strand. Het restaurant van het hotel is het hele jaar open.

Andere leuke hotels op Schiermonnikoog zijn Hotelsuites Amrosijn, Herberg Rijsbergen en Pension Westerburen.

De attracties van Schiermonnikoog.

Met de veerboot naar Schiermonnikoog.

De Duitse eilanden in de Noordzee

De Duitse Oost-Friese Waddeneilanden zijn een bezoek waard. Deze eilanden zijn allemaal kleiner dan Schiermonnikoog en grotendeels autovrij.

Duitse Waddeneilanden als Borkum, Juist en Nordeney zijn vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Vanuit de Eemshaven in Groningen vertrekt er een veerboot naar het Waddeneiland Borkum. De overtocht met de snelle boot duurt maar twintig minuten.

De Duitse Waddeneilanden.

De attracties van het eiland Sylt.