Weekendplanner Kaartjes

Een weekend of midweek in Vlieland.

Vlieland is één van de mooiste eilanden van Friesland. Het is een eiland waar u kunt genieten van de zon, de zee, het strand, de bossen en de hoge duinen.

In het enige dorp op Vlieland, Oost-Vlieland, zijn veel restaurants, leuke terrasjes, enkele pensions en familiehotels en voldoende winkels.

De hotels en appartementen op Vlieland.

De Waddeneilanden.

Waddeneilanden Vlieland

De veerboten naar Vlieland.

Het mooie eiland Vlieland.

Vlieland is het kleinste eiland in de Wadden en ligt het verst uit de kust. Vlieland is groen met veel hoge duinen, lange stranden, helder zeewater en bossen. Auto's van toeristen zijn er verboden.

Het eiland ligt vol met fietspaden en alles op het eiland is per fiets goed te bereiken. U kunt uw fiets meenemen maar handiger is het om op Vlieland een fiets of tandem te huren.

De stranden van Vlieland zijn behoren tot de mooiste van Nederland.

Overnachten op Vlieland.

Overnachten

De hotels en vakantiehuizen op Vlieland.

In de Dorpsstraat vindt u meerdere pensions en familiehotels op Vlieland. Ook zijn er in de Dorpsstraat meerdere vakantiehuizen te vinden.

In het dorp staat het prachtige viersterrenhotel Hotel Vlierijck. Hier kunt u appartementen en familiekamers huren. Dit hotel biedt naast prachtige, schone en zeer betaalbare appartementen ook een sauna, een indoor zwembad en een speelruimte voor kinderen. Het bijbehorende restaurant is goed en zeker niet duur.

Bij het Noordzeestrand ligt het bekende hotel Hotel Seeduyn. Dit viersterrenhotel ligt direct aan het strand bij de Badweg. Vanuit het hotel is het ongeveer 10 minuten fietsen naar het dorp. Ook dit hotel biedt goede wellness faciliteiten.

Fietsen Vlieland

Er rijden weinig auto's dus bijna iedereen huurt bij aankomst een fiets.

hotel Residentie Vlierijck

Hotel Vlierijck staat in het centrum van Oost-Vlieland, het enige dorp op Vlieland.

Leuke restaurants op Vlieland.

Vlieland beschikt over verschillende grote en kleine restaurants. Veel restaurants vindt u in het dorp in de Dorpsstraat. Zo is er in het begin van de Dorpsstraat een poffertjes- en pannenkoekenhuis en een goed visrestaurant. Verderop in de Dorpsstraat zijn meer restaurants. Bijna alle restaurants hebben leuke terrasjes voor en/of achter.

In Hotel Vlierijck, aan de rand van het dorp, is het restaurant Caep Oast. De keuken van dit restaurant is geïnspireerd op de Oosterse keuken. Bij het restaurant is ook een speelplaats zodat u rustig kunt eten terwijl de kinderen buiten spelen.

Oost-Vlieland.

overnachten

De aankomst van de veerboot in het dorp Oost-Vlieland. Dit is het enige dorp op het eiland.

Wellness op Vlieland.

In Hotel Seeduyn is een wellness centrum gevestigd. U hoeft echter niet in het hotel te overnachten als u naar de sauna wilt. Hier kunt u kaartjes kopen voor dit wellness centrum op Vlieland.

Het strand van Vlieland.

  • Het strand van Vlieland is één van de mooiste van Nederland.
  • De golven zijn er hoger.
  • Het aantal uren zon per jaar is twee keer zo hoog dan in de rest van Nederland.

Tips voor een dagje aan het strand.

Oost-Vlieland

De dorpsstraat van Oost-Vlieland.

Leuke dingen doen op Vlieland.

Als u van de boot aan land stapt ziet u direct het VVV kantoor van Vlieland. Hier kunt u informatie krijgen over hotels, pensions, campings, restaurants en allerlei activiteiten die tijdens het seizoen plaats vinden. Op Vlieland is het hele jaar veel te doen.

Op het strand van Vlieland kunt u uitwaaien of zonnebaden, de hoge golven van de Noordzee nodigen uit tot een duik in de zee, er is een prachtige natuur zoals de mooie Wadden, de vele duinen en de bossen die gemakkelijk te verkennen zijn dankzij de vele fietspaden.

Leuke dingen doen op Vlieland.